Безжилни ( блутут) слушалки

• Креатор на темата Креатор на темата KamenLaden
  • Време на започнување Време на започнување
тежок шит. 2.0 ѕвезди на Амазон, ревјуа очај

A кој се вакви некој слушалки низок буџет добри? Дај препорака.

Не сакам јас да земам нешто од повеќе пари па ако се деси нешто да се расипе да не ми е криво толку што сум дал пари.

A кој се вакви некој слушалки низок буџет добри? Дај препорака.

Не сакам јас да земам нешто од повеќе пари па ако се деси нешто да се расипе да не ми е криво толку што сум дал пари.

Немам ја вакви, имам од малечките. Ако бараш вакви бежични големи гледај у анхоч има JBL и Sony. Батали ова чкарт брендовиве пошто не вредат.

Немам ја вакви, имам од малечките. Ако бараш вакви бежични големи гледај у анхоч има JBL и Sony. Батали ова чкарт брендовиве пошто не вредат.
Имам Sony некој од поевтините жични ама за брзо време после неколку месеци осетив слаб звук како да беше намален звукот. Пред две години ми се расипа десната слушалка а кожниот дел се искина.

Сакам да земам нешто евтино а добро за секојдневно користење. Баш сакам големи слушалки.поскапиве се премногу убави ама не ми се дава толку пари.

Имам Sony некој од поевтините жични ама за брзо време после неколку месеци осетив слаб звук како да беше намален звукот. Пред две години ми се расипа десната слушалка а кожниот дел се искина.

Сакам да земам нешто евтино а добро за секојдневно користење. Баш сакам големи слушалки.поскапиве се премногу убави ама не ми се дава толку пари.

e нема добро а ефтино, посебно не бежични, ако сакаш добри земи мали слушалки, поефтини се.

Јас тие Sony жичаните што ги имав беа вакви.
На почеток ајде нови, не се разбирам многу и не приметуваш квалитет премногу ама по неколку месеци се осети ужасен слаб звук.

Сепак фала на предлогот ќе размислам. Единствено ме нервира премногу пластични нема она горе за на главата како перниче ама па колку пари толку квалитет и удобност.

Јас тие Sony жичаните што ги имав беа вакви.
На почеток ајде нови, не се разбирам многу и не приметуваш квалитет премногу ама по неколку месеци се осети ужасен слаб звук.

Сепак фала на предлогот ќе размислам. Единствено ме нервира премногу пластични нема она горе за на главата како перниче ама па колку пари толку квалитет и удобност.

па што сакаш за 1300 денари? Имаш слушалки што коштаат 13,000. Квалитетни слушалки можеш да најдеш околу 5,000.

Јас со Сони имам лошо искуство (Sony WH-CH520B), микрофонот е тапа, се слуша како да зборувам од дупка и создава доста „ехо“ (успеав да го редуцирам само на obs и тоа со еден куп филтри и компресори, но на teams/viber/whatsapp/messenger/повици е срање). А кога почнав да копам по интернет, излезе дека и тие другите WH-CH510W имале слични заебанции.

Јас со Сони имам лошо искуство (Sony WH-CH520B), микрофонот е тапа, се слуша како да зборувам од дупка и создава доста „ехо“ (успеав да го редуцирам само на obs и тоа со еден куп филтри и компресори, но на teams/viber/whatsapp/messenger/повици е срање). А кога почнав да копам по интернет, излезе дека и тие другите WH-CH510W имале слични заебанции.

Сони конкретно сум немал, но имав JBL додека не ми се скина кабелот. Многу убав звук даваа. Но за таа цена тоа е, пластика ефтина и многу тенка кожа ако може така да се нарече која по 6 месеци до година се кине. Но пак можеш да ги користиш.

Иначе тапа е звукот и микрофонот пошто се бежични. Не е тој квалитет со 3.5мм кабел и бежично.

Сони конкретно сум немал, но имав JBL додека не ми се скина кабелот. Многу убав звук даваа. Но за таа цена тоа е, пластика ефтина и многу тенка кожа ако може така да се нарече која по 6 месеци до година се кине. Но пак можеш да ги користиш.

Иначе тапа е звукот и микрофонот пошто се бежични. Не е тој квалитет со 3.5мм кабел и бежично.
Thank Me Later :D

Овие ги имав земено пред повеќе од 2 години, сигурно ги имам зборувано преку 2000 часови, купив 2 пара блутут во меѓувреме (ај демек додека сум на состаноци да можам да шетам низ соба, инаку ми се собираат многу саати седење), но досега немам среќа.

па што сакаш за 1300 денари? Имаш слушалки што коштаат 13,000. Квалитетни слушалки можеш да најдеш околу 5,000.
Во право си потполно.

Би дал и повеќе пари ама не сум јас за скапи затоа што можам за брзо да ги расипам и криво ќе ми биде а и не дека нешто слушам јас квалитетен звук на музика. Најмногу слушалки користам за Youtube.

За слушалки и наочари првак сум да ги расипам.

Во право си потполно.

Би дал и повеќе пари ама не сум јас за скапи затоа што можам за брзо да ги расипам и крибо ќе ми биде.

Како да ги расипеш, наместо на уши на нога ќе ги стаеш?
Сто пута го пиша тоа.
Не се секирај ако земеш поквалитетни ќе ти траа.

Вака,што и да купите ако сакате максимум квалитетен звук да извадите неопходно е софтверски да ги испеглате фреквенциите од почеток до крај за да добиете отстапувања од максимум 1дб низ цел спектар.Тоа лесно се прави со тон генератор преку интернет за да слушнете каде има падови а каде пикови и ќе го спуштите TEAC HR PLAYER по мене најдобриот софтвер воопшто направен за андроид.Она што е карактеристично за бубиците е што имаат набиен бас кој отскокнува и до 10 дб од остатокот,средниот спектар е прилично спуштен и имаат варијации одсносно пикови после 5khz па се до 8 и кои треба да се спуштат онолку за да се изедначат децибелите со помалите фреквенции.Кога ова ќе го направите а се прави само ако имате добар слух и истренирани уши ќе добиете прав мониторски звук кој го имаат најскапите од неколку стотици евра.Нормално треба да имате и телефон кој има квалитетен DAC вграден во него бидејки изворот на аудио сигналот е најважен:
Автоматски споено мислење:

Во право си потполно.

Би дал и повеќе пари ама не сум јас за скапи затоа што можам за брзо да ги расипам и криво ќе ми биде а и не дека нешто слушам јас квалитетен звук на музика. Најмногу слушалки користам за Youtube.

Звукот од youtube ти е 95% катастрофа невидена или замисли wav или flac да го компресираш на mp3 испод 128kb/s за да добиеш звук како на изџвакана аналогна лента.
Автоматски споено мислење:

Во право си потполно.

Звукот од youtube ти е 95% катастрофа невидена или замисли wav или flac да го компресираш на mp3 испод 128kb/s за да добиеш звук како на изџвакана аналогна лента.

Последно уредено:
Некој да препорача добри слушалки? Сакам earbuds или жични сѐедно, но да не се оние гломазните кои ги користиме пред PC. Најчесто ги користам за музика и ми е потребно добро да легнуваат на уво оти го имам најчесто тој проблем да ми паѓаат од уво, така да оние со држачи и зад уво пласирање би имале предност. Последно имав Xiaomi земено баш од kajgana shop и бев задоволен, но и така ја загинав едната. Следно од А1 ми дадоја со поени Tellerunner и тие не беа лоши за 1.500 ден., ама ми цркнаа.

Вашите предлози ве молам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom