Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
toa + tibet...

sve e toa kina.
Сега да, тогаш не.
Украина не била Русија, па била Руско Царство, па независна држава , па СССР, па наци Германија, па пак СССР, па независна и сега ќе видиме ...

Сега да, тогаш не.
Украина не била Русија, па била Руско Царство, па независна држава , па СССР, па наци Германија, па пак СССР, па независна и сега ќе видиме ...

i kina i rusija se zemji so mnogu razlicni narodi... da ima dominanten narod i vo kina i rusija ama fakt e deka ima uste 100tina narodi vo sklop na rusija i use tolku vo kina. od takva gledna tocka i ukraincite i ujgurite imaat dosta zaednicko so rusite i kinezite i dolgi periodi ziveele zaedno i funkcionirale kako edna drzava i nacija.

kina pa i rusija nikogas nemale kolonii ili se mesale vo drzavi daleku od niv. toa e razlikata, go nemaat onoj tipicno imperialisticki mentalitet. kina ja interesira kina... si teraat biznis uglavno so svojte sekade, ne se trudat da se integriraat i si ja stavaat kina pred se...

Орките напаѓаат и стари жени :

А како ги имаат освоено Inner Mongolia и Ујгурине ?! Со љубов ?

Први комшии не се рачунаат. ;)
Но сериозно, направи споредба со воените бази на Русија (САД ич да не ги земаме за пример) или макар други видови воено присуство во други држави... За тоа збораувам.
Автоматски споено мислење:

Сега да, тогаш не.
Всушност Киев и околината е матицата на Русија и руското... Тука е зародишот на нацијата.

Штом Србија призна косовски лични карти готова е работава,ова сигурно е планирано месеци уназад помегу уса/србија/косово.

Штом Србија призна косовски лични карти готова е работава,ова сигурно е планирано месеци уназад помегу уса/србија/косово.
Напоменато е дека ова не значи признавање на Косово од Србија.

Абе не значи официјално, ама читај меѓу редови .. па као тенкови носеа према границата у а ... какво итро ама сепак пиунче на ЕУ е и ова вучко страшно нешто .. лае лае ама не каса. Ќе има покољ за ова геј прајд парадата инаку, ја одложија као , а овие педерите изјавија дека никој нема право да им ја одложи парадата на "гордоста" .. ако нема полиција на истата нека си земат вазелинче у џеб, ќе им треба .

Мене ме интересира само едно. Дали ЛГБТ, Антифа либералните ботови ќе си ги сменат профилните од Украинско знаме во косовско знаме?

Мислете си вие дека Србија ќе го признае Косово. Секако дека никогаш нема да го стори дури и НАТО да влезе во Србија. Па ако некој само има интенции да го стори тоа има да го обесат на плоштад, владата ќе падне и ќе има масовни немири, бунтови низ цела Србија. Не се како нас Србите пички. Тие се вистински фанатици, воини кои немаат намера да се откажат или пазарат со своето. Можеме само да учиме од Србите...

Ја искршиле од ќутек бабана, хероите од УЧК. Океј, кај нас деца масакрираа, па сега за ова.

Bozana-R-Kosovo-e1661623780468-696x401.jpg

Таа рече дека мачењето траело повеќе од половина час и за тоа време еден од напаѓачите ја претепал додека другиот ја опустошил куќата.

„Ми ги врзаа рацете и нозете и ме тепаа со тупаници, ме влечеа за коса и ме удираа со главата на подот. Плачев, додека еден од нив ме држеше за уста и ми се закануваше да не плачам. Повторив дека немам пари , но не ми веруваа, ми се закануваа дека ќе ме убијат, заколе, јас им реков – заклајте ме, немам пари да ви дадам“, рече Божана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom