- Член од
- 4 јануари 2008
- Мислења
- 2.458
- Поени од реакции
- 5.612
Се правев операција од ингвинална хернија. Операцијата помина во најдобар ред меѓутоа сега имам еден друг страшен проблем.
Имено ми ставија спинална анестезија односно локална со која бев отрпнат од половината надолу.
Првите два дена додека ме клукаа со инфузии и кетонал не чуствував ништо.
Само што се вратив дома и почнаа главоболките.
Штом стојам исправено ме фаќа страшна главоболка. Ако легнам се смирува.
Не можам основни работи да правам. Не можам ни да седнам да јадам на маса од главоболка.
Еве сум трет ден дома главоболката не е намалена!
Ми сугерираа да пијам течности богати со кофеин. Пијам по 4 кафиња и 2л. Кока Кола.
Причина за сево ова е инјектирањето во рбетот. Истечена е церебрална течност и кога сум исправен нема доволно течност во черепот за мозкот да плива во него при што се јавува главоболка.
Проблемот мо е што изгледа не ми запира течењето од епидурслното прободување кое го направи проклетиот анестезиолог.
Ве молам кажете искуства дали сте имале некој оперативен зафат со Спинална анестезија и колку време ве држеле главоболки?
Ова е страшно. Раната скоро и да не ме болиа али главата тоа е страшна болка. Не можам ни да се истуширам.
Не можам дс се избричам.
Ме направија Инвалид.
Страв ми е од кревет да станам.
Благодарам.
Sent from my LG-H872 using Tapatalk
Имено ми ставија спинална анестезија односно локална со која бев отрпнат од половината надолу.
Првите два дена додека ме клукаа со инфузии и кетонал не чуствував ништо.
Само што се вратив дома и почнаа главоболките.
Штом стојам исправено ме фаќа страшна главоболка. Ако легнам се смирува.
Не можам основни работи да правам. Не можам ни да седнам да јадам на маса од главоболка.
Еве сум трет ден дома главоболката не е намалена!
Ми сугерираа да пијам течности богати со кофеин. Пијам по 4 кафиња и 2л. Кока Кола.
Причина за сево ова е инјектирањето во рбетот. Истечена е церебрална течност и кога сум исправен нема доволно течност во черепот за мозкот да плива во него при што се јавува главоболка.
Проблемот мо е што изгледа не ми запира течењето од епидурслното прободување кое го направи проклетиот анестезиолог.
Ве молам кажете искуства дали сте имале некој оперативен зафат со Спинална анестезија и колку време ве држеле главоболки?
Ова е страшно. Раната скоро и да не ме болиа али главата тоа е страшна болка. Не можам ни да се истуширам.
Не можам дс се избричам.
Ме направија Инвалид.
Страв ми е од кревет да станам.
Благодарам.
Sent from my LG-H872 using Tapatalk