Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Situation north of Avdivka: Ukrainian Army launched counterattack and recaptured a series of positions northwest of Stepove and adjacent of the railway.

1000015871.jpg

Ако Украинците не соборуваат крстосувачки проектили, зошто почнале Русите да ставаат контрамерки на истите? :D

За да намалат ефективните пво системи со рушење на цивлни објекти во Украина :icon_lol:

Ако Украинците не соборуваат крстосувачки проектили, зошто почнале Русите да ставаат контрамерки на истите? :D
Ај се вака... *зимам боенка и почнувам да цртам*
- новите проектили како кинжалот, нив дефитинивно не ги соборуваат
- теоретски кинжал и слични можат само на (голема) среќа да ги соборат со концентриран бараж од стари пво топови во временски прозор од неколку секунди
- постарите наведувачки проектили како X-101, нив можат да ги соборуваат со тоа ПВО што го имаат
- најчесто не употребуваат патриот/ирис на X-101 пошто ги немаат доволно
- РФ се разбира често употребува X-101, прво затоа што другиве на нив трошат ПВО, а второ затоа што вршат солидна работа (и корисно да ги испразнат советските магацини)
- флерсовите како контрамерки на X-101 и сличните, тие се најмногу за „манпад“ ПВО кое патем е она ПВО кое украинците го имаат многу повеќе од патриот/ирис
- гераниумите и сличните средства се разбира дека можат да ги соборуваат (по цена многу пати поголема од самите дронови)

Така да... Зошто да не ставаат флерсови на X-101, кога тоа е едноставен зафат а Украинците трошат ПВО на нив, плус ја погодуваат целта наместо да бидат соборени.

Кажи уште нешто ако треба да се објасни. Тука сме за да помогнеме колку можеме. :unsure:

Ај се вака... *зимам боенка и почнувам да цртам*
- новите проектили како кинжалот, нив дефитинивно не ги соборуваат
- теоретски кинжал и слични можат само на (голема) среќа да ги соборат со концентриран бараж од стари пво топови во временски прозор од неколку секунди
- постарите наведувачки проектили како X-101, нив можат да ги соборуваат со тоа ПВО што го имаат
- најчесто не употребуваат патриот/ирис на X-101 пошто ги немаат доволно
- РФ се разбира често употребува X-101, прво затоа што другиве на нив трошат ПВО, а второ затоа што вршат солидна работа (и корисно да ги испразнат советските магацини)
- флерсовите како контрамерки на X-101 и сличните, тие се најмногу за „манпад“ ПВО кое патем е она ПВО кое украинците го имаат многу повеќе од патриот/ирис
- гераниумите и сличните средства се разбира дека можат да ги соборуваат (по цена многу пати поголема од самите дронови)

Така да... Зошто да не ставаат флерсови на X-101, кога тоа е едноставен зафат а Украинците трошат ПВО на нив, плус ја погодуваат целта наместо да бидат соборени.

Кажи уште нешто ако треба да се објасни. Тука сме за да помогнеме колку можеме. :unsure:
Ај кога ќе завршиш со боењето, земи прочитај нешто, бидејќи е смешно вака.
Кинжалот, како и секој балистички проектил има парабола за траекторија, лесна траекторија за предвидување и свети на секој радар на стотици километри.
Системи како Патриот се дизајнирани за соборување на вакви ракети. Примери колку сакаш, од С. Арабија, Израел, Украина и тн.

Ова сега го нацрта? Не ти е обоено уште...
Бараж од топови ќе соборувал проектил што лета 3-5 побрзо од звукот. :ROFLMAO:
Пиши дека со калашников има повеќе шанси да ги соборат, пошто повеќе калашникови, повеќе шанси за погодок.

И кажи кога ќе им снема ракети за ПВО, веќе цела година се при крај.
Колку на Русиве што им снема ракети за напад, толку и на овие ќе им снема за одбрана.

Gledam nikoj ne ja prenesol najvažnata informacija vo poslednite nekolku meseci.....nad Rusija e oboren ruski Iljusin so 65 zarobeni ukrainci koi denes trebalo da bidat razmeneti za zarobeni ruski vojnici

Najprvo Ukraina se pofali deka tie go soborile avionot, a otkako se dozna deka vo nego imalo ukrainski vojnici, objavata ja imaat povlečeno
Автоматски споено мислење:

Gledam nikoj ne ja prenesol najvažnata informacija vo poslednite nekolku meseci.....nad Rusija e oboren ruski Iljusin so 65 zarobeni ukrainci koi denes trebalo da bidat razmeneti za zarobeni ruski vojnici

Najprvo Ukraina se pofali deka tie go soborile avionot, a otkako se dozna deka vo nego imalo ukrainski vojnici, objavata ja imaat povlečeno

На другата тема има... Пошто и не е некоја воена вест, туку е воено злосторство.

Јас само ти објаснив што треба да направат за да имаат теоретски шанси, да постават илјадници пво топови од ВСВ и да го сатурираат просторот. Но пошто треба претходно да знаат каде ќе ги гаѓаат, пофер ќе беше да ти кажам дека ни теоретски шанси немаат (со сегашната технологија за ПВО што ја имаат).

Системи како Патриот се дизајнирани за соборување на вакви ракети.
Хаха, да... Познати се западните по соборување кинжали и други хиперсонични проектили.

Јас само ти објаснив што треба да направат за да имаат теоретски шанси, да постават илјадници пво топови од ВСВ и да го сатурираат просторот. Но пошто треба претходно да знаат каде ќе ги гаѓаат, пофер ќе беше да ти кажам дека ни теоретски шанси немаат (со сегашната технологија за ПВО што ја имаат).
Така мислеше и Садам Хусеин, и реално Садам Хусеин имаше многу поголеми шанси да собори нешто, бидејќи над Багдад вртеа стотици авиони.
Секако, тоа е размислување поткрепено од никакво познавање на основните работи, како на пример фактот дека авионите зафаќаат многу мал дел од воздушниот простор. Да не зборуваме за понатаму.
Твоево е како Мали Џокица разбира војна. Истото како од Садам, само помножено со илјада.
Ќе гаѓале балистички проектил со топови кој не знаат ни каде е, поминува низ финалната фаза за неколку секунди и е неколку пати помал од авион. :tapp:
Сериозно, врати си се на боенката.

Хаха, да... Познати се западните по соборување кинжали и други хиперсонични проектили.
Сите балистички ракети се исти.
Хиперсоничен е сега фенси термин, плус маркетинг додаток.

Твоево е како Мали Џокица разбира војна. Истото како од Садам, само помножено со илјада.
Ќе гаѓале балистички проектил со топови кој не знаат ни каде е, поминува низ финалната фаза за неколку секунди и е неколку пати помал од авион. :tapp:
Сериозно, врати си се на боенката.

Аман бе глуп, ни една хипербола не можеш да разбереш. Еве ти скратена верзија: „НЕ МОЖАТ ДА СРУШАТ ХИПЕРСОНИЧНИ ПРОЕКТИЛИ“.
Препрочитај ја подвлечената реченица онолку пати колку што ти е потребно за да ја разбереш пораката. И капс локот не беше заглавен, намерно беше стиснат.

Аман бе глуп, ни една хипербола не можеш да разбереш. Еве ти скратена верзија: „НЕ МОЖАТ ДА СРУШАТ ХИПЕРСОНИЧНИ ПРОЕКТИЛИ“.
Препрочитај ја подвлечената реченица онолку пати колку што ти е потребно за да ја разбереш пораката. И капс локот не беше заглавен, намерно беше стиснат.
Оти да не можат бе Ванлоче, ете се отепаа соборување "хиперсонични" ракети над С. Арабија.
Што им фали да пресретнат проектил на обична балистичка траекторија?

Можеш колку сакаш да ја подвлечиш реченицата, но твоето тврдење е поткрепено само со подвлекување.
Како Мали Џокица си замишља ракетна технологија :D
Кажи пер, со топови ќе гаѓале балистичка ракета.... хахаха, абе Мали Џокица е институција за него.

Кажи пер, со топови ќе гаѓале балистичка ракета.... хахаха, абе Мали Џокица е институција за него.
Кинжалот е квазибалистичка ракета ако веќе сакаме да бидеме прецизни и за него нема одговор во завршната фаза кога паѓа одозгора надвор од видно поле на радар пошто снопот му е поларизиран...не е 180 степени покриеност. Имаат русите и нешто со скрамџет мотор со брзина над 7 маха, Циркон се вика и веќе е у функција. Тоа е веќе нешто што е недостижно за никој освен Русија моментално....да те едуцирам малку.

Џабе, влезен во „инает“ мод. Сега што да му покажеш, ќе спинува или ќе дрнда глупости.

Оти да не можат бе Ванлоче, ете се отепаа соборување "хиперсонични" ракети над С. Арабија.
Кој тоа „се отепал од соборување кинжали/циркони/сармати и други руски хиперсонични проектили“?
Сеедно дали над С. Арабија или било каде.

Кинжалот е квазибалистичка ракета ако веќе сакаме да бидеме прецизни и за него нема одговор во завршната фаза кога паѓа одозгора надвор од видно поле на радар пошто снопот му е поларизиран...не е 180 степени покриеност. Имаат русите и нешто со скрамџет мотор со брзина над 7 маха, Циркон се вика и веќе е у функција. Тоа е веќе нешто што е недостижно за никој освен Русија моментално....да те едуцирам малку.
Испомеша 10 работи, само за кувар си.
Кинжал е само верзија на Искандер, лансирана од воздух.
Точно квазибалистичка, но ништо поразлична од класична балистичка ракета само што ги избегнува системите за соборување балистички ракети. А такви и онака нема Украина.
Со други зборови, терминалната фаза и е константна, нема промена на траекторија, а со тоа влегува во доменот на соборување на системи како Патриот или С-400. Да те едуцирам повеќе.

Кој тоа се „отепал од соборување кинжали/циркони/сармати и други руски хиперсонични проектили“?
Сеедно дали над С. Арабија или било каде.
Скадови или модифицирани скадови или Иранските балистички ракети. Бидејќи и тие се хиперсонични.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom