Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
наводно укрите шансата ја гледале во следниот период да се склучи примирје, и после тоа западот да е вооружи Украина до заби со модерно западно оружје, и така да си ги поврати освоените територии

наводно укрите шансата ја гледале во следниот период да се склучи примирје, и после тоа западот да е вооружи Украина до заби со модерно западно оружје, и така да си ги поврати освоените територии
Генијален план, сега само уште Русите да се толку глупи да паднат на мамката со Мински договори 3. :unsure:

Украина ова време зелена трева не баш....
Трупи на отворено се шетаат ко да одат во чаршија.... Ова не е фронтот....
Мене ми изгледа како да е кондициски марш на баталјон или бригада, веројатно некаде во ВБ на обука.

Нема истрели, нема прелети, нема кратери, нема траги од војување, не е Украина
Neboto i lici ko da e tyka , nit se smee nit place .....
Ne mozam da sfatam zosto so zdrava noga vo trnja se brka , ama ajde toa e , proksi vojna za resursi nema drygo objasnuvanje vo ovoj lud svet....

Situation at Bakhmut city: After three days of fighting the Russian Army forced the Ukrainian Army to withdrew from all the positions east of the railway. Combing operations continue in the area.

Ft5Z_M8WAAA7ME3.jpeg

имат снемано авијација Русиве бе :pos:

Нови десет гробишта.

И уште 10

И последните 10 од колекцијата што ја има типот.

Многу паника претстои заради ФАБ бомбите. :icon_lol:
Партали денеска летаа во Купјанск. И уште пострашно, денес било пријавено дека Русите употребиле иста таква бомба во западниот дел од Бахмут. :confused:

Situation at Bakhmut front: Russian Army advanced from the north taking control over the old hospital and the western garages at Tolbukhina street. In addition troops advanced around Oborony street and railway station elevator moving the frontline at Krainia street adjacent to the big garage area south of it.

photo_2023-04-17_19-12-23.jpg

Така пишува по телеграм каналите, а дали е вистина...

Така пишува по телеграм каналите, а дали е вистина...

Мислам дека е многу веројатно бидејќи секојдневно излегуваат видеа со ФАБ од целиот фронт.
Автоматски споено мислење:

Наводно резултат на ФАБ 1500.

Последно уредено:
Мислам дека е многу веројатно бидејќи секојдневно излегуваат видеа со ФАБ од целиот фронт.
Автоматски споено мислење:

Наводно резултат на ФАБ 1500.

Го нае*але Украинците ако е започнато масовно производство на ваквиве, па и посилни бомби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom