Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Иста шема ќе направат како полјациве, со руски униформи ќе влезат и готово.Белорусија се пожалила дека Украина има многу натрупано војска долж нивната границата.
Вистина е ова дека Украина има толку многу војска или е претекс за Белорусија да влезе во војна?
Ако Белорусија се вклучи во војната и ја нападне Украина дали е тоа моментот кога и Нато ќе реагира спрема Белорусија и за да се покаже сила на Русија.
Нека има бомбардирање и тоа што појако,ако сакаат Русите образ да си обелат.Ако не,со држави од рангот на Португалија ке ги смета остатокот од светотДесетина амбасади и наредија на своите да се прибират од Киев...
Ке има бомбардирање Next Level...
Nema shto Rusite da obeluvaat obraz od prosta prichina shto 200 000 vojska se nosi so milion NATO armja so neogranichen dotur na oruzhje i oprema, barem do sega. NATO treba da go obeli obrazot...tolku pari i tolku oruzhje se frli vo taa crna dupka Ukraina i pak nishto. Prashanje e dali NATO ke ostane kakvo shto e koga seto ova ke zavrshi.Нека има бомбардирање и тоа што појако,ако сакаат Русите образ да си обелат.Ако не,со држави од рангот на Португалија ке ги смета остатокот од светот
н не го даваат никако, тоа ќе биде и стратешко потфрлање, и медиумско. Погоре кај Лиман тој реон изгуби на стратешка важност уште кога Русите запреа
Советска доктрина вели дека офанзива се отвора на широк фронт, фронтален напад. Од кога ќе се развие офанзивата некаде ќе има пробив а некаде ќе го јадат стапот. Таму каде што ќе има пробив ќе се истурат сите резерви и ќе се експлоатира до максимум. После пробивот, консолидација и реорганизација, па повторување на истото.Украинциве имаат 60к во Херсон, 60к во Запорожје и имаа 60к во Харков офанзивата.
Можат буквално на трите места да нападнат наеднаш.
Русија барем уште еден месец нема да прави голема офанзива.
Дали ќе успеат за тој месец да се одбранат од 180к војска ќе видиме.
Настрана советските генерали... Како ќе дефинираш што е лажњак а што „јадење стап“? Колку војници ќе погинат, како што си напишал? Пошто ако тоа е критериумот за правење разлика меѓу лажњак и пораз, во досегашниов тек на војната РФ сеуште немаат „изедено стап“ и катастрофи со многу изгубени војници.И двете страни тврдеа дека јадењето стап на други фронтови беше лажњак. Оваа стара доктрина датира од ВСВ и е омилен метод на Жуков да се претстави како безгрешен и беспрекорен генерал, а во реалност на Рокосовски може вода да му носи во дупнато легенче.
Прави многу логика, бидејќи им потреба да пробие на едно место од 3-4, па шансите му се добри да не ја изгуби главата. Ама за сметка на тоа едно чудо војници ја губат главата.
Па тоа е финтата, тешко е да дефинираш и да дистанцираш. Ако беше лесно немаше да биде успешноНастрана советските генерали... Како ќе дефинираш што е лажњак а што „јадење стап“? Колку војници ќе погинат, како што си напишал? Пошто ако тоа е критериумот за правење разлика меѓу лажњак и пораз, во досегашниов тек на војната РФ сеуште немаат „изедено стап“ и катастрофи со многу изгубени војници.
Па не кажуваш јасно критериум како „препознаваш“. Мене тоа ми личи на толкување.Па тоа е финтата, тешко е да дефинираш и да дистанцираш. Ако беше лесно немаше да биде успешносите ќе препознаевме
Ова малку го сменив. Сега го имаме вистинското прашање кое дава недвојбено јасен и точен одговор за текот на војната.Русите што постигнаа во Киев? Украинцитеи Русите што постигнаа во Херсон?