Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Русите ги ликвидирале трупите на Киев, на периферијата на градот. Околу 200 автобуси треба денеска да евакуираат дел од населението.Се пробиле Ураинците или Русите направиле коридор?
Мариупљ е разблокиран.
Почнуваат да извлекуваат цивили.
што ти значи тоа “разблокиран“ , пробиена блокада овие кои блокираат отвориле коридори или нешто трето?
сега видов веќе реагирал и @Eisenhorn, бидете прецизни ако се може.
Разблокиран од блокадите на трупите на Киев.што ти значи тоа “разблокиран“ , пробиена блокада овие кои блокираат отвориле коридори или нешто трето?
сега видов веќе реагирал и @Eisenhorn, бидете прецизни ако се може.
во ред, јасно подоцна видов што си мислел, инаку мислам дека вистинскиот збор е деблокада, но неважно, како што реков, одиме понатамуРазблокиран од блокадите на трупите на Киев.
Од Руски извор прочитано, и ми се измеша со Македонскиот.во ред, јасно подоцна видов што си мислел, инаку мислам дека вистинскиот збор е деблокада, но неважно, како што реков, одиме понатаму
Ako mislese od strateska gledna tocka koi im se opciite na Ukraincite, tuka ne veruvam deka bi dobil nekoe solidno potkrepeno so argumenti mislenje zatoa sto toa ne e nesto od tipot se zapivme i ke vojuvame. Imalo tuka planiranje, planiranjee, eheheeee. Da skratam, ne e zaebancija toa i tuka ne veruvam deka od nekoj bi dobil takva informacija i taa da bidi validna, tuku povekje od tipot mu se posrekjilo ili e apla ocigledno no toa e nesto generalno lokalno, a ne cela operacija, taka da ne se zamaraj mnogu okolu toa.Мислам дека ќе останат на своите позиции, ако ништо друго поради инерција. Предоцна им е да избегаат а ако пробаат да бегаат тогаш ќе ги напуштат своите фортификации и добро утврдени позиции и ќе бидат на отворено. Од друга страна вака ако останат само ќе си ја продолжат агонијата но РФ и ДНР/ЛНР ќе ги гаѓаат со проектили од далеку.
Но нека кажат некои попаметни членови, мислам дека @мкд владе е ветеран од 2001, сега не е генерал но сигурно знае подобро од мене кои им се опциите на Украинците. Не знам кои други членови се воени лица, @Klinton ако не се лажам. Ѕвер го имам забележано во постовите за војска и специјални единици.