Потрага по исчезнатото дете Петар

• Креатор на темата Креатор на темата lunatik
  • Време на започнување Време на започнување
требало веднаш со дресиирани кучиња да го баараат детето, всушноста кажаа дека ловџиите го бараат ??
Не сум во тек со деталите како започнале, но да тоа би требало да биде најпрво нешто, особено во зима не смее да се губи воопшто време со други методи. Пред да заврне нов снег, на снегот (влагата) стои мирисот долго време, и може да го најдат брзо.
Лоши се овие терени со висок снег, знае да има „навеви“ и од по 1 метар, па знае да биде проблем за движење и за луѓето и за кучињата. Малку поназад од ова, имам заглавувано во снег до половината.

Страшно многу ме потсети случајот на еден случај кога пред 13 години исчезна мало девојче Ангела, исто во тој крај мислам беше. Се надевам дека нема да заврши случајот како тој и дека е жив и здрав Петар, но некако песимист сум.
Го најдоа девојчето во провалија после неколку месеца...
Односно коските растргани од диви животни али тоа беше во с.Кален .
Тешко дека е киднапирано...да знаете која пустелија е селото ништо чудно ни од диви животни да е нападнато...буквално најдалеку од цивилизација што може да појдете во МК.

Инаку греота...
Точно... Го знам тој предел многу добро, дури и на мене ме има фаќано паники откако ке скршнам од пат за прекутрупа низ шума да скратам на растојание, али толкава густина на шума и таков предел е што и лесно сум губел ориентација. Селото па ако го погоде некој без да е патот свака му част...
Патем немојте со тие оговарања дека е киднапирано или продадено детенцето... Таков е тој терен пустелија што и возрасен човек би се изгубил.
Детенцево заскитало надовр од селскиот атар кај 16 часот а се стемнува прилично кај 18 часот а додека си во шума уште порано ке се затемне одпрлика 17 часот... Во 19 часот прст пред око не се гледа додека си во шума...

Уште ништо за детенцево?

Инаку, гледав интервјуата на родителите и братот на детенцево.
Различни приказни, несклопени, што ме натера да се сомневам и во нив.
Да не грешам душа...

Најпрвин дека се жали што братчињата не го дружеле, па дека не зборувало воопшто.
После верзијата дека таткото бил кај пчелите па бил на кровот на куќата.

Многу, многу чудно.

Или киднапирање на детево или само се изгубило у шума само, или нешто е уплетено семејството. Тие се 3те опции.

Над 20 дена поминаа...уф...

Или киднапирање на детево или само се изгубило у шума само, или нешто е уплетено семејството. Тие се 3те опции.

Над 20 дена поминаа...уф...

Ако веќе се сомневаат во родителите нека ги изложат на детектор за лаги.:)
Многу нелогичности во нивните приказни има.

Реално да се случеше ова во Србија, секој ден по 35 статии ќе имаше на нашиве портали, како и за секоја дешавка таму. Ама за кај нас едвај на 4-5 дена нешто ќе кажат и тоа е тоа. Уствари сите наши портали се препишувачи, нема истражувачки новинари.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom