Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
kak taka tocno ti razbiras vsi4ko s recnik ma 15 godisno dete se izvadi nai golemie razbirac.Kak taka svetovnata naucna obstestvenost nistu ne razbira samo ti vsicko ti e iasno
NEZNAM SO SAKA SO OVA DA KAZI "bugarinov"ama edno da znaes deka bugari ne postojat postojat MIZI ILI VLASI neznam sto si mislis edno ke recam NIE NA MIZITE("bugari") im davame prs a tie raka ni zemaat pa posle ke jadat lajna deka egejska makedonija ziveele MIZI ti valjda pojma nemas istorija i i kaj nauci da pisis te gleam dosta si nepismenА за именјата - не е знак за етничка или друга припадност, вјарно. Но както как за 60 години фамилиите на ОВ,ЕВ, от 80% во Македонија сега са само 20% - драговолно или просто е модерно интересно ми е тоа. Па тоа ми го кажували колегите македонци на университетот во Софија. Викат - нашите баби и дедовци са но ов,ев ама ние сме на -вски, ски ...Зашто? - Ами заштото тоа е типично македонска фамилија - СКИ, а ОВ покажува дека пазиш неки бугарски корен. Бех очуден, ама вистински. Драговолно да си смениш фамилијата на родата, штото била признак на етничка припадност. Ако го бришеш, прав си не е по темата, ама не сакам да оставам лугето со грешна представа.
Само един вапрос. Не ми го кажувајте дека е провокација. Зашто сите наведени македонци во текстовете са со бугарски фамилии (така кажуват во Македонија) со наставки - ОВ, ЕВ. И е вистина дека пре 1930 10% от лугето во Македонија са со СКИ, а сега обрнато - 90% - ВСКИ, ВСКА или уопште без В. Добро читајте текстот - и овај првијат за запалените к'шти. Интерсантно и много показателно за лугето во Егеја....