Insomniac
Evil Macedonian
ептен ќе ги збуните татарчињава, не се толку надарени се да разберат..:pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ВО отоманската империја вулгар е секој оној што збори словенски јазик, а селанец или посиромашен и е православен, занчи дефиниционо вулгар од тоа време не е исто што и денес етнички бугар. Вулгарен или различен од тоа што го смета Државата за културно имено националната култура на државата.
Следствено се потврдува тоа што и јас ти го кажав претходно дека твоите прародители не биле етнички бугари според јазикот кој го збореле туку затоа што властите така ги етикетирале.
Vo pirinskiot del nasata propaganda e pobedila, vo vardarskiot vasata.
Ne znam veke dali ima smisla da odgovaram, vasiot stav nikogas ne moze da se izmeni. Tolku mnogu sakate da veruvate na tie nesta koj ste slusale i nareduvat istorijata vaka kakto vi se dopaga.
Zborot vulgaren vo taa smisla doaga mnogu kasno na balkanite preku zapadna Evropa, korenot na ovoj zbor e latinskiot zbor vulgus - toa znaci prost narod, isto kako plebs, od tam i plebei, uste eden zbor koj se koristi sega.
Na Balkanot od ragjaneto na Hristos do turcite sekogas se postoele tocno tri silni drzavi so tradicij - Vizantija (Grckata imperija), Bugarija i Srbija. Normalno e po vremeto na prerodbata tie 3 drzavi da se pak najsilni i da nalagat svojata kultura vrz bliskoto slovensko naselenje. Kolku imat pravo lugeto od Makedonija da se makedonci, tolku imat pravo i da se bugari. Vo pirinskiot del nasata propaganda e pobedila, vo vardarskiot vasata.
бре колку Болгари имало во Беломорска Мк...Еј ама вистина не читате. Аз мислим дека не е верно да во Егеја су биле бугарите по-малко от македонците. И то е добар пример. Сите знаеме колку бугари су изтерани от грците и турците между 1918-1926г. Има билатерални договори, тамо пишува колко луге, колку имота, добит'к - за репариране после. От Егеја и Тракија - почти сите су изтерани во Бугарија. И никој ништо не е вршил притисок врз народот. Сите су били бугари от македонија. Па во грчките пасоши на прадедо и прабаба ми тоа го пишува - вулгарос, вулгара! А сега ми објаснјава неки форумец, да сме издајници и да су нас побулгарили! Е то е глупост нај-велика, исто да кажувам дека Тито е створил нација и држава после 1945г. Ама не го кажувам и нема да го кажувам нивга.
Na Balkanot od ragjaneto na Hristos do turcite sekogas se postoele tocno tri silni drzavi so tradicij - Vizantija (Grckata imperija), Bugarija i Srbija. Normalno e po vremeto na prerodbata tie 3 drzavi da se pak najsilni i da nalagat svojata kultura vrz bliskoto slovensko naselenje. Kolku imat pravo lugeto od Makedonija da se makedonci, tolku imat pravo i da se bugari. Vo pirinskiot del nasata propaganda e pobedila, vo vardarskiot vasata.
Да да...-ски е нешто што според бугарските шовинисти ни го наставиле србите...а забораваат на неколку сведоци за безусловно присусто на -ски во презимињата...Сандански, Русински, Черноземски, Скрижовски, Лерински...И моето презиме кое го пишува и на отомански тапии...Но тоа не е темата на дискусијата...