Емитер - македонско списание за популаризација на науката и технологијата

• Креатор на темата Креатор на темата NEBO666
  • Време на започнување Време на започнување

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Веб-сајт
www.mkrap.kk5.org
Zdravo
Jas sum redoven citatel na spisanieto EMITER,vekje edna godina.
Tuka mozte da pisuvate sto mislite za toa spisanie i drugi raboti povrzani so toa spisanie.Se nadevam deka na forumov ke najdam mnogu citateli na ova spisane....

Pozdrav

Па земав едно време Емитер ама некако баталив... А има стварно добри работи во него, особено оние направи сам што се. Имав најдено едно време имаше и електронски мерач на вртежи за дизел возила. Ствано беше добар ама не стигнав да го направам.

Vo posledniot broj na EMITER imase mnogu korisni raboti,od niv ke gi izdvojam,MOSFET zasiluvacot,kontrola na zvuk,mnogu teorija od site oblasti,elektronski sistemi kaj avtomobilite...i uste mnogu raboti...
Jas imam eden priblem so pravenjeto na ovie elektronski sklopovi,poradi toa sto vo GV nema prodavnica za elektronski delovi,pa ako sakam da go napravam toa,treba vo SK da odam....

Баш за прв пат вчера го зедов последниот број. Стварно многу добро списание е, посебно за оние што ги интересира технологија, електроника, информатика... Закон е.

edinstveno makedonski spisanie za popularizacija na naukata i tehnologijata ???
A што е со: Ентер, Импулс и слично???

Пссст... ќе го разбудиш ѕверот :)

Не се сеќавам точно, ама мислам дека имаше цена од 200 денари, што значи дека е скапо списанието. Треба да го направат поефтино.

Не се сеќавам точно, ама мислам дека имаше цена од 200 денари, што значи дека е скапо списанието. Треба да го направат поефтино.
Цената на ЕМИТЕР моментално е 130 денари.

emiter momentalno e edinstveno spisani od takov vid vo zemjava, neznam nekogas dali imalo i druga, ama so ogled na toa deka nema konkurencija, urednicite imaat za pravo da si ja odreduvaat sami cenata

Татко ми од памтивек ги купуваше сите делови.Дома имам списанија од 90-тите.Понекогаш читам Емитер, одлично списание е.

ги имам последните 10 броја....ги земаме во школо и претплатата ни е 100 ден наместо 130 :D

Татко ми од памтивек ги купуваше сите делови.Дома имам списанија од 90-тите.Понекогаш читам Емитер, одлично списание е.
Емитер почна да излегува од 1995 година

POMOS SO EMITER

Znae li nekoj kaj mozam da ja najdam semata od emiter za Akusticki prekinuvac??? Blagodaram mnogu:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom