Производство на пелети

• Креатор на темата Креатор на темата Ackooo98
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јуни 2021
Мислења
24
Поени од реакции
24
Гледам деновиве машини за производство на пелети,па дали некој има машини,и како оди потрошувачката на струја? Колку кила пелети се добива од 1м2 дрва?

Сакам да купам за мене,па понатаму и за бизнис.

Гледам деновиве машини за производство на пелети,па дали некој има машини,и како оди потрошувачката на струја? Колку кила пелети се добива од 1м2 дрва?

Сакам да купам за мене,па понатаму и за бизнис.
Не знам колку е профитабилно, ама оти работам како хобист со дрва, ќе кажам дека цената на дрвото е рипната доста бајѓи, потрошувачка на струја ти е ватажата на уредот(на опаковката) по време, т.е. колку треба од суровина до производ за фиксна/контролирана количина материја(на пр 3kw по 15 минути=750wh.

Оваа дробилкава ми е "сумњива"! Во смисла мала и слаба! Веројатно иста/слична со оние што ги продаваат за дворско/парковско уредување и кои се користат за мелење гранки. Значи ако е таква пиши крст!
Не за џабе постојат индустриски машини, а кај нив правилото е колку поголемо толку подобро.
Инаку кога би имал струготини, пилевина како нус-продукт, дефинитивно би ти се исплатела машина за пелети.
Второ! Ќе ти треба и сушара?! Или барем простор за сушење на пилевина.
Не е нуклеарна физика, ама сепак е технолошки процес и тие неколку чекори мора да се запазат.

Јасно да,ќе треба се :)

Ама некако ценава на дрвата е превисока :)

Ало сакаш да купуваш дрво и да мелеш со овие машини пиши пропало.
Производител на пелет сум и најголем проблем е сировината. Треба да имаш константно пилевина, треба влагата да не е поголема од 15% и да е ситна, не како струготини чипс.

Ало сакаш да купуваш дрво и да мелеш со овие машини пиши пропало.
Производител на пелет сум и најголем проблем е сировината. Треба да имаш константно пилевина, треба влагата да не е поголема од 15% и да е ситна, не како струготини чипс.
Po koja cena gi prodavas i dali imas momentalno?

Ако можиш да ги крадиш дрвата сместа земај и не се мисли.

С'што така се интересува от в'проса
Автоматски споено мислење:

Вече сте го купили или все оште избирате?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom