Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ми е за кредит,патувам во странство стално , дали електронското банкарство им е добро и сл и која е таа картичка за странство ?а девизниот курс... беше нешто како сите банки ти сметаат по продажен курс а они мислам дека по среден курс, па на поголеми суми има и осетна разли
Електронското им е ок а картицата им е американ експресНе ми е за кредит,патувам во странство стално , дали електронското банкарство им е добро и сл и која е таа картичка за странство ?
Nema drugarski muabet so banki i bankari.Ne go lazi covekot so toa drugarski.Postojat strogi proceduri koi moze da bidat pretstaveni onaka ili ovaka(drugarski).Добри се, немаш проблем. Јас еве веке 11 години и како физичко и како правно лице сум кај нив. Претходно беа Алфа банка а од пред неколку години се Силк Роуд Банка. Претходно сметките ми беа во Стопанска банка АД Скопје, ок беа ама они се банка во која има многу гужва а малку вработени па комуникацијата со нив е многу потешка и многу по формална и постојано имаше чекање. Силк Роуд се помала банка и нема многу гужва па веднаш завршуваш работа а и комуникацијата со нив е многу понеформална и по опуштена па многу работи се завршуваат и преку телефон, другарски и на обострана доверба... Не сум земал кредити и не знам каква им е кредитната политика и понуда па ако целта ти е кредит најдобро е да одиш и да разговараш со нив, онака другарски и не формално, ке ти објаснат што и како нудат и под кои услови. Ако патуваш по странство имаат убава картица во смисла на пресметка на девизниот курс... беше нешто како сите банки ти сметаат по продажен курс а они мислам дека по среден курс, па на поголеми суми има и осетна разлика. Еве од мене имаат убава оценка и мислам дека нема да згрешиш ако работиш со нив.
На сите банки, кога ке им се тргне маската тие во својата суштина се лихвари. Банките живеат од лихва и провизии. Е сега начинот на работа им се разликува, па така имаш банки во кои постојано треба да се строиш и чекаш на шалтерот како партал и кога ке излезеш да сватиш дека сега треба пак да се строиш и да чекаш за да ти го објаснат своето објаснување, па да ти кажат дека за тоа е надлежно скопје, па да однесеш документи како за некој вселенски проект, да чекаш со месеци за на крајот да ти кажат дека не бива.... и имаш банки каде ке те пречекаат како господин, ке влезеш човечки во канцеларија, па уз кафе ке кажеш и објаснеш што имаш на човек кој е надлежен и овластен и веднаш ке ти каже од прилика како стои таа работа а за некој ден по телефон ке ти се јави и ке ти каже за сигурно што и како е па дали да собираш документи или вооптшо да не си го губиш времето. Има разлика... иако се слагам, нема другарство со банки и полицајци, дружба си е дружба а служба си е служба.Nema drugarski muabet so banki i bankari.Ne go lazi covekot so toa drugarski.Postojat strogi proceduri koi moze da bidat pretstaveni onaka ili ovaka(drugarski).![]()
За УНИ информацијата беше од 2011. А НБРМ секако си проверува наоди. Тоа им е работа. Да не претеруваме со муабетов дека пропаѓала. А за Силкроуд исто имам фино мислење со над 18 години како правно и физичко лице. Инаку клиент сум и на НЛБ и на Комерцијална банка. Во Силкроуд вистина е дека поради големината имам најнепосредна комуникација и речиси никогаш не ми било проблем да влезам кај шефицата во канцеларија да збораме за работи што не се за на шалтер. Уште една работа што знам е дека во два наврати пред 10 и пред 5 години сите банки ги проверив и СР имаа најниски провизии за физички лица и за платен промет.Уни Банка пропаѓа пример ги фатиле Бугарите со криминални дејства така да и оваа банка иде капут имаше на Телма дека ќе ја истражуваат и во Македонија банката.
За УНИ информацијата беше од 2011. А НБРМ секако си проверува наоди. Тоа им е работа. Да не претеруваме со муабетов дека пропаѓала. А за Силкроуд исто имам фино мислење со над 18 години како правно и физичко лице. Инаку клиент сум и на НЛБ и на Комерцијална банка. Во Силкроуд вистина е дека поради големината имам најнепосредна комуникација и речиси никогаш не ми било проблем да влезам кај шефицата во канцеларија да збораме за работи што не се за на шалтер. Уште една работа што знам е дека во два наврати пред 10 и пред 5 години сите банки ги проверив и СР имаа најниски провизии за физички лица и за платен промет.
Постои од 93та, прво како Кредитна банка, па Алфа банка, па од пред некоја година Силк Роуд.Кои 10 црни години, кога ова Силк Роуд едвај некоја година постои у Мк? или грешам ?
Информацијата е од сега имаше на вести на Телма пред 4-5 дена.За УНИ информацијата беше од 2011. А НБРМ секако си проверува наоди. Тоа им е работа. Да не претеруваме со муабетов дека пропаѓала. А за Силкроуд исто имам фино мислење со над 18 години како правно и физичко лице. Инаку клиент сум и на НЛБ и на Комерцијална банка. Во Силкроуд вистина е дека поради големината имам најнепосредна комуникација и речиси никогаш не ми било проблем да влезам кај шефицата во канцеларија да збораме за работи што не се за на шалтер. Уште една работа што знам е дека во два наврати пред 10 и пред 5 години сите банки ги проверив и СР имаа најниски провизии за физички лица и за платен промет.
Од офшор компании до криминални дејствија па до пропаѓање на банката има многу. Минатава година по Еуростандард излегуваа тековно муабети за речиси сите мали банки, како и за дел од средните. Засега се се покажа шпекулација. Дека ќе ги снема помаливе банки и јас мислам така, но не со банкрот туку со спојување со други.Информацијата е од сега имаше на вести на Телма пред 4-5 дена.