Енергетска криза во Европа

• Креатор на темата Креатор на темата stratUs
  • Време на започнување Време на започнување
Of lele. Vane zagrizen za ekologijata. Kako ne se zaduma sto se desava onamu vo sibir koga vagjaat nafta, gas i drugi resursi od zemja.

Не, не е „koga vekje do "fracking" dojde“ туку баш за фракинг зборуваме.
Се вклучи во дискусијата точно во момент кога дискутираме катастрофални еколошки последици од фракинг. И пишуваш релативизација „sekoja energetska tehnologija ima odredeno vlijanie na zivotnata sredina“... И сега се чудиш зошто негативно го разбирам мешањето? Се чудиш зошто инсистирам за еколошкиот аспект? Па затоа што за тоа е дискусијата во моментов.

Пази - разговараме за еколошкиот аспект, дека загадувањето Е КАТАСТРОФАЛНО И ДОЛГОРОЧНО. Ич не ме интересира „целата слика“ ако во таа наметната слика главен фактор е профитот на олигарсите, а никаков фактор не е нашето безбедност и здравје... И баш ова треба да е став на секој свесен и нормален човек. Тоа е тоа за што разговараме, не како некој да направи повеќе профит на наше здравје и генерациски да ни ја сјебе водата.

Згора на се @Staufer му даваш изговор да ќути како вагиница. А таман во тесно го фатив. :D
ne vodam esap koj so koj se objasnuva tuka, pisuvavte ti i staufer za fracking, i casovi po angliski, preskoknav jas se toa.

mojot post bese kon toma, i potoa bafra okolu elektricen transport, vidi 2-3 strani unazad.

se toa ok, zdravje oligarsi a u, fracking e severno americko prasanje. neznam kako nie vo evropa ili azija sme zasegnati od toa?

Со оглед на потребата од нафта/гас (што не се увезени од Русија), фракинг во вазалска ЕУ ќе почне да се дешава за 3, 2, 1...
Паааа не баш, одма ќе се активираат зелените платеници на САД за да си купуваат од таму.

Паааа не баш, одма ќе се активираат зелените платеници на САД за да си купуваат од таму.
Физички не можат да постигнат да ги снабдуваат. Ако е хх пати поскапо од руското и невиден профит прават, едноставно немаат толку гас/нафта Америте. Освен тоа стратешките резерви им се на историско ниско ниво исцицани... Глеј го Игорче и германските институции кои ги постира, веќе некое време им перат мозок дека фракинг е топ работа.

Ќе тераат фракинг и во ЕУ, не се сомневам во тоа. Европските курви и онака се натртени, ќе го примат до балчак. Се разбира ќе наплатат користење на лиценци за технологија за mindfuck-от да биде побезобразен и поголем.

...во име на екологијата и заштеда го потикнале населението да си постават соларни панели по препорака на ЕУ, дури било на почеток со субвенции, па таман се омасови, сите домаќинства скоро си поставиле сончеви панели и таман да го осетат бенефитот на поевтина енергија, државата ги оданочи користењето на сончева енергија, нормално пак по препорака на ЕУ :pos:

Of lele. Vane zagrizen za ekologijata. Kako ne se zaduma sto se desava onamu vo sibir koga vagjaat nafta, gas i drugi resursi od zemja.
Игорче бе билмез еден, со кое лице мене ми викаш не знам што зборувам а овде ми споредуваш класично вадење на нафата/гас со факинг фракинг. Со класична екстракција на нафта/гас подземните води не се загадуваат. Докажано и покажано со децениско искуство. Од друга страна фракинг СЕКОГАШ ги загадува подземните води, исто така покажано и докажано.

Не разликуваш пенис од колено, ама уверен си дека научните студии и истражувања не се точни. Класичен корисен идиот.

Лелее не се бламирај бе каков бот невиден. Класичен гомнојадец а утре ко да не било ништо.

Лелее не се бламирај бе каков бот невиден. Класичен гомнојадец а утре ко да не било ништо.
За себе зборуваш, така?

Споредуваш загадување од фракинг со стандарна експлоатација. Кога ќе ти се посочува колку појма немаш од ништо, тогаш идеш на вреѓање. Или можеби не сум во право и ти конечно ќе гукнеш нешто конкретно за еколошките аспекти на фракингот? Кој е тука ботот што јаде гомна, а?

Се извинувам што ви се мешам во флертот со Ванлок (нели Ванлок напиша те фатил во тесно :sneaky:), но буквално истово го направи и сеуште го правиш во ковид темата и последиците од Украина театарот, ама на други им кажуваш големи уши имаш :tapp:

Ајде да ги видам сега
Почнува од Понеделник
Monday.jpg

И тера до Сабота
Saturday.jpg

Арктичкиот бран ја поклопува Европа. Ќе биде интересно да се види како ќе издржат :)

@Staufer

И според главниот метеоролог на форумов. Германија ја очекувало блага зима. Како е Игорче 0 степени е на улица? Или не излагаш од дома, си се грееш на нафтата и кур ти пуца на кајгана? :icon_mrgr:

Убо е обеле малце.

А дека фативте некого втесно тоа можеби во некој имагинарен свет. :D

Ајде да ги видам сега
Почнува од Понеделник
...
Арктичкиот бран ја поклопува Европа. Ќе биде интересно да се види како ќе издржат :)

Ако е како преку барата... :unsure:

PG-and-E-Citygate-Daily-Price-and-PG-and-E-Storage-20221209.png

Германија ја очекувало блага зима.

Познат е Игорче по неговите прогнози :pos:.
Официјалните податоци, а и неговите "свештеници" нели кажуваа глобално затоплување следи, затоа и кај нив како во Холандија им забранија ѓубрење на посевите, многу топло да не им дојде.

Под блага мислел повеќе колачи ќе јадат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom