Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
бафра, ти збориш како ја да сум Хитлер сега? Ја не се сеќавам да сум имал некоја функција како премиер или канцелар. Него ти си преувеличуваш во главата и си правиш некакви филмчиња.
Повеќе од еден пост не можеш, без да забегаш и спинуваш.
Ти сам имаш напишано дека слепо си почитуваш што ќе каже тој што е на функција во моментот. Значи не како хитлер, туку ти си луѓето кои слепо правеле како што кажувале Хитлер, Менгеле итн итн. Ако и сега пробаш да спинуваш или се правиш на тошо, ќе сменам мислење за тебе. Не се пичи сеа, биди маж до крај. :cool:

Повеќе од еден пост не можеш, без да забегаш и спинуваш.
Ти сам имаш напишано дека слепо си почитуваш што ќе каже тој што е на функција во моментот. Значи не како хитлер, туку ти си луѓето кои слепо правеле како што кажувале Хитлер, Менгеле итн итн. Ако и сега пробаш да спинуваш или се правиш на тошо, ќе сменам мислење за тебе. Не се пичи сеа, биди маж до крај. :cool:

па што ми кажуваат погрешно тие што се на функција? Тоа да носам маска и да не се гужвам? Тоа да се вакцинирам за да бидам побезбеден? Ако тоа за тебе е понашање на некој што слепо верува во Менгеле не знам, али вашиот ум е многу извитоперен, па може се да помисли.

па што ми кажуваат погрешно тие што се на функција? Тоа да носам маска и да не се гужвам? Тоа да се вакцинирам за да бидам побезбеден? Ако тоа за тебе е понашање на некој што слепо верува во Менгеле не знам, али вашиот ум е многу извитоперен, па може се да помисли.

Ама сеа биди маж, не туку се пичи.
Кажуваа во Шведска, а во Белорусија ни тоа.
Кај нас беше затварање, наредба, казниво ако не правиш.

Ако не правиш разлика од препорака и присилување, тоа веќе е друг момент, па ќе сменам мислење за тебе. :brlav:

Ама сеа биди маж, не туку се пичи.
Кажуваа во Шведска, а во Белорусија ни тоа.
Кај нас беше затварање, наредба, казниво ако не правиш.

Ако не правиш разлика од препорака и присилување, тоа веќе е друг момент, па ќе сменам мислење за тебе. :brlav:

Многу плачете, сега нема да има затварање, али ќе се дружите само пред кооперација, без две вакцини нема кафана бафре.

Многу плачете, сега нема да има затварање, али ќе се дружите само пред кооперација, без две вакцини нема кафана бафре.

Мене ми изгледа дека сите плачеме, вие вакцинираните троа појќе. Што ќе постигнеш со тоа што нема да дозволиш во кафана невакцинирани ???

Туку ако се вистина овие работи, овој Фаучи бил посуров и од мене:
1635333319680.png

На мајмуните им уништувале некој дел од мозокот за регулација на страв...
NIH “white coats” sucked out parts of these monkeys’ brains or destroyed them with toxic acid to intentionally worsen the primates’ fear.

Мене ми изгледа дека сите плачеме, вие вакцинираните троа појќе. Што ќе постигнеш со тоа што нема да дозволиш во кафана невакцинирани ???

Туку ако се вистина овие работи, овој Фаучи бил посуров и од мене:
Прегледај го приврзокот 311351

На мајмуните им уништувале некој дел од мозокот за регулација на страв...

бафра, ова со кутрињава на емоција пробувате да удрите? Ух, одвратниот Фаучи што им прави на кутрите кутриња. Give me a break.

Никој не прави експерименти на кучиња.

Тоа те радува тебе?

Не ме интересира тоа, мислев вас ќе ве заинтересира.

Не ме интересира тоа, мислев вас ќе ве заинтересира.
Не те интересира дека сите репресивни системи се овозможени од такви како тебе?
Дедо ти кмет некој сигурно бил.

Еве @Psyside бидејќи многу сме му смешни, може ќе не удостои со некои мета-анализи и ќе сподели некоја, па ќе прекинеме со ширење на Ковид19. На пример врска:
1. Колкава е смртноста од Ковид 19...
2. Како замислува да го победи Ковид 19 со вакцинација, кога го има и кај животните. Бидејќи му е смешно тоа, сигурно знае нешто, што ние не знаеме, па баш би ни помогнало некое постручно мислење...
3. Каде е грешката во држави каде мерките 100% се почитуваа, а и вакцинирани се преку 60% од населението, ама пак го јадат стапот...

Во меѓувреме да повториме од СЗО што велат иако претходно друга надеж му дадоа на народот, па сега иди убеди ги Псај и Рон дека не биле излажани :D:

Прво затварањата биле решение, па после вакцинацијата, за сега да кажат ни тоа не е доволно. :D
Значи според последниот пасус, не очекуваат повторување на мерките, е сега дал за сите ќе важат или само за тие со чиста крв, ќе видиме.
Бидејќи и вакцинираните фаќаат и шират Ковид19, логички би било и за нив мерките да важат. :toe:
Е ако ги затворат сите тие со чиста крв во кампови (нели за нивно добро, а и за општото добро) тогаш вакцинираните може слободно да шетаат. Но до кога:

Абе може ќе го јадеме, може не, ама ти сигурно го јадеше и со нетрпение по 3пат пак сакаш да го јадеш. После откако ќе пројде фарсата со чиповите, пак ќе го јадеш. Ама и тогаш ќе си викаш за твое добро дека е, а во меѓувреме чипиран, ќе се трудиш да ги пронајдеш нечипираните, за лидерот твој да те погали по косичката и да те пофали колку добар послушник си. Нешто слично на овие:

Прегледај го приврзокот 311340

Јас генерално кренав раце од детална дискусија на форумов, некогаш може да се занесам и да навлезам ама сфатив дека не вреди, а знаеш зошто? вистински искрена личност, кога ќе сфати дека згрешил/ќе биде демантиран ќе го смени својот светоглед, проблем е што добар дел од вас на форумов со кои сум дискутирал на разноразни теми не сте спремни за тоа, ако си спремен да го смениш што чисто се сомневам да ти постирам една најнова студија во која има директно споредба на природен имунитет и вакцина и исходи пост ковид, имунитет за кој константно трубите дека е 15 или не знам колку пати подобар од вакцината.

Значи биди фер и кажи си од старт да не се умарам ако не си спремен, тоа ми е молба до тебе, ако не си спремен не ме цитирај.

П.С. Исто анегдоти од пријатели не ме занимаат, од дедовци, од баби, од комшии, ништо од тоа.

Последно уредено:
вистински искрена личност, кога ќе сфати дека згрешил/ќе биде демантиран ќе го смени својот светоглед, проблем е што добар дел од вас на форумов со кои сум дискутирал на разноразни теми не сте спремни за тоа

Немам проблеми јас со признавање, слично како ти кој претходно реферати има пишувано дека веганството е најдоброто нешто, за пред некое време да напише дека во ред е месо од време на време :D .

Ајде сега не биди скржав, дај одговор на прашањава:
1. Колкава е смртноста од Ковид 19...
2. Како замислува да го победи Ковид 19 со вакцинација, кога го има и кај животните. Бидејќи му е смешно тоа, сигурно знае нешто, што ние не знаеме, па баш би ни помогнало некое постручно мислење...
3. Каде е грешката во држави каде мерките 100% се почитуваа, а и вакцинирани се преку 60% од населението, ама пак го јадат стапот...

Врска ова:
една најнова студија во која има директно споредба на природен имунитет и вакцина и исходи пост ковид, имунитет за кој константно трубите дека е 15 или не знам колку пати подобар од вакцината.

Една студија сакаш да кажеш дека е доказ вакцините биле подобри од природен имунитет? Реалноста е дека во промили се бројат прележани кои повторно фатиле ковид19, за разлика од вакцинираните. Ти тој факт не го ни земаш во предвид, а јас треба врз основа на само ЕДНА студија, која врска нема со реалноста да прифатам фашистички мерки o_O
Истово со научни студии можеме и за шеќери и за милион други работи да извадиме, но дали тоа 100% одговара на реалноста, не те интересира, бидејќи ова го пишуваш често:
Исто анегдоти од пријатели не ме занимаат, од дедовци, од баби, од комшии, ништо од тоа.

Млад си, па животното искуство ќе ти покаже колку си бил во грешка што не земаш во предвид многу други работи, како што напиша во еден пост, дека си сменил мислењето од пред 10г врска лекарства. Финтата е што не си сменил начинот на размислување, па ќе мора уште 10г да пројдат па пак да сфатиш дека сега си бил у грешка.

Ајде малку постручни постови да прочитаме, не само од Рон.

Ајде малце математика и статистика како ултимативна метода која би го одредила бенефитот од вакцинацијата.

Еве информација за заразените по однос на вакцинација
Министерството за здравство вчера ја објави анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август заклучно со 4 ноември. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина.

Во период од 06.08 до 04.11 годинава на територија на државата 48.955 граѓанин, се позитивни од тестирани на Ковид 19, од нив 28% биле целосно вакцинирани, односно 13.886 лица. Голем е бројот на невакцинирани граѓани кои се заразиле со Ковид 19. Според статистика за изминативе два месеци, 35.069, граѓани, односно 72% од позитивните на Ковид 19 не биле вакцинирани. Процентот на хоспитализирани лица кои се невакцинирани изнесува 78%, додека само 22% од сите моментално хоспитализирани пациенти се целосно вакцинирани.

Смртноста кај невакцинираните е драстично поголема, покажува анализата. Во период од 6.08 до 04.11.2021 на територија на државата починале 1.688 пациенти со Ковид 19, 1.376 пациенти од починатите, односно 82% не биле вакцинирани, а само 18%, односно 312 примиле вакцина. Според анализите починатите имале повеќе комбинирани хронични заболувања.

Еве информација по основ колку се вакцинирани
Заклучно со 3 ноември вкупно се вакцинирани 807.528 граѓани, ревакцинирани се 778.482 а трета доза примиле 38.719 граѓани. 54% од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирани, а 33% од популацијата од 18 до 39 години примиле барем една доза вакцина.

Опфатот со вакцинација со една доза вакцина, на полнолетната популација е 57%, а со две дози опфатени се 46% од граѓаните над 18 години.

Според бројот на аплицирани вакцини, 39% од целата популација во нашата земја е вакцинирана, а 37% од популацијата во државата примила две дози вакцина.

Ајде сега да почнеме весела математика.
1. Од 6 Август до 4 Ноември (~90 дена) новозаразени се вкупно 48,955 луѓе од кои 13.886 се целосно вакцинирани (две дози и втората доза да помине 14 дена), тоа ти е 28% од вкупно заразените.
2. Од 6 Август до 4 Ноември (~90 дена) починати од ковид се вкупно 35.069 луѓе од кои 1.376 се целосно вакцинирани (две дози и втората доза да помине 14 дена), тоа ти е 18% од вкупно починатите.
3. Вкупно целосно вакцинирани заклучно со 4 Ноември се 778,482 или 37% од населението.

Дури и вака розево гледано, за процес што се вика имунизација бројките се загрижувачки и во најмала рака можат да го донесат до знак на прашање вакцинацијата и политиката што се води околу неа.

Но ајде да ги извадиме розевите очила и да ја видиме статистиката. Имено:
1. На 6 Август целосно вакцинирани биле не повеќе од 200К што го намалува процентот на 10% или ако идеме прогресивно да бараме некоја средна вредност за периодов, тоа би било нешто помалце од 20%.
2. Треба да земеме во предвид дека „задолжителната“ втора вакцина беше објавена во Октомври. А пресметките се прават ретроградно и за тие со една вакцина, кога таа беше како единствен услов за имунизација.
3. Исто така треба да имаме во предвид дека починатите до 20 Август се од заразени пред дадениот период, кога вакцинацијата била уште помала.
4. Треба да се има во предвид дека кај нас последната фаза ја имаше својата кулминација во средина на Август, како што кажавме со подруга слика на целосно вакцинирани лица.

На крајот како резултат добиваме бројки во кои вакцинацијата нема никаква пресудна улога во статистиките на заразени и починати од Ковид19.

Баш ме интересира да излезат бројки за луѓе кои по вторпат се заразиле од ковид во истиот период.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom