Колку деца би сакале да имате?

• Креатор на темата Креатор на темата barbie
  • Време на започнување Време на започнување

Колку деца би сакале да имате?

• Вкупно гласачи
    1.142
Додека не клекнам,јас или подобрата половина,што значи одговорот би требало да биде над 3 ...а за финансии,доволно е што заедно со женичката ке им дадеме шанса за живот и да имаат што да јадат и кај да спијат , за останатото ако господ им даде кликер...

Edno mislam deka e najdobro zatoa sto celo vreme od tvojot zivot i vospituvanje posvetuvas na nego.;)

Реално никогаш нема да имам семејство но имам желба да имам повеќе од 3 т.е 4 деца 3 девојчиња и 1 машко :love:

ама реалноста е друга :confused:

Деца пред 28-30 години е скратен живот. Неможам да разберам на некои што ги раѓаат децата на 20. Една другарка од клас е родена кога мајка и имала 17 ! what the f*ck. Наместо да оди да го „живее“ животот таа чувала дете!

за сега ниедно :) понатаму можеби ќе ми се поjави желба но во секоj случаj пре би чувал мали заjчиња отколку деца :)

Мојата желба за деца не знам колку ќе кореспондира со мојата финансиска состојба понатаму. Во секој случај едно до две максимум. Ако бидат повеќе да сме живи и здрави постои абортус, а како превенција постои кондом. :)

за сега ниедно :) понатаму можеби ќе ми се поjави желба но во секоj случаj пре би чувал мали заjчиња отколку деца :)

Јас со моменталнава економска состојба несакам ниту едно ............ б.т.в. децата се на некој начин приватна инвестиција ....... треба да инвестираш во нив цел живот уште од раѓање па се додека да завршат со образованието и да најдат работа .......... значи треба да инвестираш во детето/децата минимум 2 децении, а од кај знаеш дали таа инвестиција ќе ти се погоди или пак ќе ти биде промашена инвестиција ........... а каква што ни е состојбава во државава(на секое поле) повеќе има шанси да испадне второто(празна инвестиција) !
Плус денеска за да чуваш дете/деца мораш да имаш пари, бидејќи како што гледам младинава е тотално разбеснета .......... а сето тоа чини пари .............. не фала несакам моето дете да биде тажно и да се разликува од останатите(разбеснети)дечишта !

Како што изгледа ниедно. Треба чудо да се случи за да некогаш помислам на такво нешто. Не е проблем да се направи дете ама после тоа да го гледам да се мачи како мене не сакам. Подобро ниедно барем нема да го гледам како се мачи не би го издржал тоа.

децата се дар од бога. јас би сакал да имам онолку колку што ќе можам да издржам финансиски. иако јас веќе имам 5 деца може да се каже. имам 2 кучиња и 3 мачки кои ги рачунам како мои деца. љубовта кон другите е љубов кон себе. да ги сакаш другите значи да се сакаш себеси. треба што повеќе да сакаме за што повеќе се осознаеме себеси и нашиот пат овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom