Олимпијада, Токио 2020

• Креатор на темата Креатор на темата dace@mkd
  • Време на започнување Време на започнување
Добро не мислев на тимски спортови далеку сме од тоа, повеќе мислев на Скејтбоард, Спортско Качување, Пукање со шотган (ова мислам дека се вика трап), такви квази спортови каде може да се негува некој талент. Побогу Косово има златен медал во Џудо.
Брат за било кој спорт е ова :)
Исто е а тимски а индивидуален, мораш да имаш цела мрежа да се постави. Во секој спорт можеме да негуваме талент, само треба да се најде прво тој талент од мали нозе да почне да се негува.

Јас искраено би сакал со Ракомет или Тенис да се почне. Иако најлогично ми е со некоја боречка вештина, барем клубови имаме доста, најлесно можат да се склучат договори и да се вработат тие луѓе да учат, тренираат дечиња и да вадат таленти :)

Брат за било кој спорт е ова :)
Исто е а тимски а индивидуален, мораш да имаш цела мрежа да се постави. Во секој спорт можеме да негуваме талент, само треба да се најде прво тој талент од мали нозе да почне да се негува.

Јас искраено би сакал со Ракомет или Тенис да се почне. Иако најлогично ми е со некоја боречка вештина, барем клубови имаме доста, најлесно можат да се склучат договори и да се вработат тие луѓе да учат, тренираат дечиња и да вадат таленти :)
Едно утепано Св Николе имаше толку талент за ракомет, уште да имаше кој да отвори очи! Покрај Кире имаше минимум уште 10 јаки таленти, во тие генерации 10+/- години! Кире успеа оти татко му Благој беше другар и над катилот на светиниколскиот ракомет. Нормално и физички предиспозиции, ама он имаше отворени врати да расте! Имаше и Филип, ама не е се во шанси, треба и од бога нешто!
Тек можам на тема ракомет да претпоставам што било во Битола, Прилеп и Велес! Арно ама некому му беше поважно да го лапне Брако, да се уништи ХИВ, кој ти рецка спорт!
А за ракомет батка ти треба саличе, отворен терен кој дете може да го направи и 5 топки, за ич пари! Глуп народ сме ние, како да фатиш :toe:

Едно утепано Св Николе имаше толку талент за ракомет, уште да имаше кој да отвори очи! Покрај Кире имаше минимум уште 10 јаки таленти, во тие генерации 10+/- години! Кире успеа оти татко му Благој беше другар и над катилот на светиниколскиот ракомет. Нормално и физички предиспозиции, ама он имаше отворени врати да расте! Имаше и Филип, ама не е се во шанси, треба и од бога нешто!
Тек можам на тема ракомет да претпоставам што било во Битола, Прилеп и Велес! Арно ама некому му беше поважно да гои лапне Брако, да се уништи ХИВ кој ти рецка спорт!
А за ракомет батка ти треба саличе, отворен терен кој дете може да го направи и 5 топки, за ич пари! Глуп народ сме ние, како да фатиш :toe:
Затоа и го спомнав ракометот. А факт е дека иаме и талент и кадар и можеме да постигнеме многу. Инаку јасно е како успеваат спортсти кај нас, мора да се има некој близок малце да подбутне или родители да форсираат и финансираат дебело, иначе ќе се остане вечити талент. :)
Сали немаме за жал. Пишав погоре кај мене како биле часовите по физичко, фали инфраструктура и тоа доста. А покрај инфраструктурата фалат и тренери и натпревари каде што ќе можат децата да се забавуваат и да покажат што знаат. нели не е само на тренинг :D

Едноставно немаме визија, џабе ни е се.

Затоа и го спомнав ракометот. А факт е дека иаме и талент и кадар и можеме да постигнеме многу. Инаку јасно е како успеваат спортсти кај нас, мора да се има некој близок малце да подбутне или родители да форсираат и финансираат дебело, иначе ќе се остане вечити талент. :)
Сали немаме за жал. Пишав погоре кај мене како биле часовите по физичко, фали инфраструктура и тоа доста. А покрај инфраструктурата фалат и тренери и натпревари каде што ќе можат децата да се забавуваат и да покажат што знаат. нели не е само на тренинг :D

Едноставно немаме визија, џабе ни е се.
Не е се’ и во инфраструктура, систем немаме! 68-9( не сум сигурен за точната година) имаше квалификации за Мк втора лига ракомет! Во финале беа Романовце -Немањици :facepalm: Ај за Романовце си чул, ама ако не пишеш на гугле Немањици чур ќе знаеш кој се наоѓа! Знаеш што имаше во Немањици од услови? Школско игралиште(земјано) и младина со желба!

На овие Олимписки игри ќе има 33 спортови и 50 дисциплини. За споредба во Лондон 2012 имаше 26 спортови и 29 дисциплини. Повеќе спортови го отежнуваат пратењето на настани кои се одвиваат паралелно. Интересно на машкиот дел од Фудбалскиот турнир покрај Шпанија, Франција, Германија како претставници на Европа се наоѓа и Романија. Јас пак мислев дека се тие послаби од нас, дури не беа ни на Европското, како успеале да се пласираат на Олимпијада?

На овие Олимписки игри ќе има 33 спортови и 50 дисциплини. За споредба во Лондон 2012 имаше 26 спортови и 29 дисциплини. Повеќе спортови го отежнуваат пратењето на настани кои се одвиваат паралелно. Интересно на машкиот дел од Фудбалскиот турнир покрај Шпанија, Франција, Германија како претставници на Европа се наоѓа и Романија. Јас пак мислев дека се тие послаби од нас, дури не беа ни на Европското, како успеале да се пласираат на Олимпијада?
Со тоа што биле победници на Група Ц на Европското до 21 година. И тоа пред Франција, Англија и Хрватска во група.

Така вика тетка Вики.
Автоматски споено мислење:

Туку има ли негде да се види колку спортисти ќе има секоја држава на Олимпијадава?

Баш ме интересира дали некои си Бангладеш, Бутан и Мјанмар имаат повеќе спортисти од нас во Токио.

Последно уредено:
Со тоа што биле победници на Група Ц на Европското до 21 година. И тоа пред Франција, Англија и Хрватска во група.

Така вика тетка Вики.
Автоматски споено мислење:

Туку има ли негде да се види колку спортисти ќе има секоја држава на Олимпијадава?

Баш ме интересира дали некои си Бангладеш, Бутан и Мјанмар имаат повеќе спортисти од нас во Токио.
А колку имаме ние?
Овде

А колку имаме ние?
Овде
Да, тука може да се видат, али треба да ги броиш и листаш сите страни за да споредиш цифри.

Пошто Албанија се втора земја, гледам имаат 9 (и тоа Русин гимнастичар (Петров) што можно е да се бори за медал).

Ние имаме 8, мислам само 2ца пласирани регуларно, а остатокот со покани.

Да, тука може да се видат, али треба да ги броиш и листаш сите страни за да споредиш цифри.

Пошто Албанија се втора земја, гледам имаат 9 (и тоа Русин гимнастичар (Петров) што можно е да се бори за медал).

Ние имаме 8, мислам само 2ца пласирани регуларно, а остатокот со покани.
Имаш најдолу колку од колку се прикажани. Не мора да броиш, но не се сите сигурни, Новак Џоковиќ го има на листата но не се натпреварува за сигурно. Највеќе земјите што имаат екипи во тимски спортови имаат најмногу претставници. Доста тешко е да се пласираш, дури и ако си добар во некој спорт како Србите во кошарка, неодамна испаднаа на квалификациите од Италија ако не грешам.IMG_20210714_123939.jpg

Овој теквондашот делува интересно, тврди дека може до злато, на квалификациите победи, зошто и сега да не извади резултат, така да со среќа дечко сета спортска среќа да си ја имаш.
Борачот што не е наш производ бил голем фаворит за медал исто така, појма неам кај го нашле за нас да настапува веројатно од тие грузија ерменија кај шо има голема конкуренција па не може да дојде до ред за настап.
Овие атлетичари и пливачи класика при нормални услови не треба да учествуваат, нивниот настап е само симболичен и незаслужен..

Ми ја немаат магијата некако овие ОИ, ко збрзнати, ко ради реда да се одржуваат после хаосот лани. Како и да е, пливањето и атлетиката не се испуштаат :)

Гледам само 8 души. Па нели ние имавме куп каратисти, дел кои можеа и некој медал да освојат?? Каде се тие?
Пред неколку години му дадоа на еден Словенец државјанство во спорт со коњи (појма немам сега како се викаше тоа - дресура ??), кој беше како фаворит за медал. Што се случи со него?? :confused:

Што сакате од држава каде што освен некои боречки спортови другото и не постои. И да сакаш да почнеш да тренираш нема да можеш оти немаме инфраструктура, а ни кадар за да некој те научи. Еве и да изградат инфрастуктура, кој е тој што има знаења за некој друг спорт во Македонија освен постоечкиве. Ќе треба овие што се декларират како фитнес инструктури да ни бидат тренери.

Што сакате од држава каде што освен некои боречки спортови другото и не постои. И да сакаш да почнеш да тренираш нема да можеш оти немаме инфраструктура, а ни кадар за да некој те научи. Еве и да изградат инфрастуктура, кој е тој што има знаења за некој друг спорт во Македонија освен постоечкиве. Ќе треба овие што се декларират како фитнес инструктури да ни бидат тренери.
Word, не е денес само да имаш инфраструктура, си треба и тренер. Мои другари се бават со sky running и си плаќаат тренер онлајн, поточно, тој им прави програми и не да имаат резултати, а замисли кадар што си ја знае работата да те посматра 10 саати на ден...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom