Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Мицкоски е тотално НЕЗДРАВ, прво како лидер на опозиција дозволи да се смени името со неговите нејасни ставови и неконкретни акции, а сега со овој пишман попис и неодлучен бојкот сака да ни ја зафркне цела држава и да не зезне за навек.

Губи 10-0 од муртињо и пак се смешка како шлакнат цело време кај го најдоа овој у дпмне просто не можам да верувам.
...а бе иди прочитај некоја книга, „Зоки Поки“ може не си ја читал, па време е да го сториш тоа!

Народов нека гласа за Заев и за потрчкото истомисленик у идеолошка смисла и барајте вина од Мицко и ВМРО :)
Кој е тука болен?

Ти во борба на некој близок се надеваш или на непријателот?
Проблемот е што мицко викаше дека нема да има промена на името а за муртињо се знаеше он затоа беше поставен таму, затоа кривицата е на мицко, и сега ќе го зезне и пописот..има ли некој конкретен план или само топло-ладно час се попишувам час не за таман да скине 50-100.000 македонци и да нѐ осакати?

... почнаа и деца да ги инволвираат во политика од што немаат кадри, сироти не знаат што пишуваат овде на форумов, немаат ориентација ниту во просторот, ниту во времето, ниту во реално случување, лутаат со нештата мислејќи дека придонесуваат нешто, а испаѓаат само смешни и малку повеќе трокираат со сивите клетки!

... почнаа и деца да ги инволвираат во политика од што немаат кадри, сироти не знаат што пишуваат овде на форумов, немаат ориентација ниту во просторот, ниту во времето, ниту во реално случување, лутаат со нештата мислејќи дека придонесуваат нешто, а испаѓаат само смешни и малку повеќе трокираат со сивите клетки!

Ти ќе се попишеш?

прееска имаше на МРТВ1.... Едно не ми е јасно, за кој к*р не може да се попишам електронски како што пријавувам состојба на потрошена вода ???
Што е битно, партиски плакетолепачи да направат теренски попис и да земат дневница е приоритет бр. 1 ???

Едно прашање, на страна од тоа дали треба или не треба попис...

Дали би имало некаков распоред како би се движеле попишувачите по улици/населби?
Во смисла, дали би можело да дојдат било кога во текот на тие денови или би имало претходно ориентациски некоја најава?

Имам врски во Комисијата за попишување во Скопје и можам да влезам како попишувач,ама ме интересира колку ќе ме платат? Разбрав дека оваа срање ќе трае 20-тина дена па се мислам дали воопшто да се пријавам,некој да има информација повеќе?
Изгледа по 1к на ден, слушнав дека плаќаат 20к. Не е толку сигурна информацијава, ама мене ми е веројатна.

Во интерес на темава, јас да кажам мое искуство.

Во 1994 година јас учествував во првиот попис во независна Македонија како попишувач. Во тоа време ни дадоа реони со улици и реони со ниви/имоти во околината на градот. Прво имавме обука една недела ми се чини.

Одиш од куќа до куќа и требаше да има само еден човек кој што ќе ги кажи сите податоци за луѓето што живеат во тој дом, за имотот што го располагаат и за животни што одгледуваат. Требаше тој еден да достави лични карти за сите возрасни и извод на родените за децата. За тие што се во странство кажуваа само во странство се и толку. Сета работа тогаш рачно на хартија траееше едно 15 - 30 минути по куќа.

Ако имаш реон со ниви/имоти/викендички, ќе акаш по нивјето да бараш кој им е газда.

На крај од денот одиш кај тој што ти е претпоставен и ги доставуваш материјалите и пополнуваш уште некој податоци.

И толку беше.

А и ќе заборавев, колку посиромашна беше куќата толку повеќе те честат.

Како што Заев им го го гланца на Албанците да остане на власт, така и Мицко мора на Алијанса и Алтернатива ако сака да има барем некакви шанси на власт

Жална Македонија на што се сведе..

На ова се сведе Македонија денес

Какистократија.jpg
Автоматски споено мислење:

Изгледа по 1к на ден, слушнав дека плаќаат 20к. Не е толку сигурна информацијава, ама мене ми е веројатна.
1к ако е за инструктори дневно ќе се пријавам,се испод не доаѓа у обзир

Реално албанците се околу 35% со се оние во странство.

Меѓутоа во резидентното население ќе бидеме повторно околу 25%, со тоа што во Кичево албанците нема да се мнозинство (50%+).

Заради Кичево и некои други општини се одлучија на ваков попис.

Со ваков вид попис нема да бидат загрозени правата на албанците, а ќе дознаеме и колку реално не има со постојан престој во државата.

Реално албанците се околу 35% со се оние во странство.

Меѓутоа во резидентното население ќе бидеме повторно околу 25%, со тоа што во Кичево албанците нема да се мнозинство (50%+).

Заради Кичево и некои други општини се одлучија на ваков попис.

Со ваков вид попис нема да бидат загрозени правата на албанците, а ќе дознаеме и колку реално не има со постојан престој во државата.
Имаш лапнато некоја бекатонка по глава во петокот чим бладаш вака.

Имаш лапнато некоја бекатонка по глава во петокот чим бладаш вака.
Да, од тој полицаецот кој фрлаше камења.
Автоматски споено мислење:

А што мења дали се 35, 25 или ,45 проценти албанско население?
Веројатно имаат некој влажен сон дека може да се одважи рамковниот договор ако испадна под 20% албанци.

А што мења дали се 35, 25 или ,45 проценти албанско население?
...па со повисок % пуно ќе сака поделба на државава со отцепување и ќе се обединат три племенски тетитории во една голема со исто племе кое главно ќе занимаваат со неработење, крадење, убиства, дрога и животот ќе вреди 5 пари,

Веројатно имаат некој влажен сон дека може да се одважи рамковниот договор ако испадна под 20% албанци.
И што е причината да не можеме да се САМОПОПИШЕМЕ електронски !!!!!!!??????
Се има на интернет, од имотни листови па натака..... плата пензија земаме преку банка, придонеси одат во Пиом...итн
Ова е невиден ИДИОТИЗАМ за некој да земе дневница и да става во ризик друг....
Па не го примам и да нема корона, има и други вируси и бактерии кој може да им го уништат здравјето на постари луѓе, посебно ако се разболени од ковид....идиотот од завод за статистика запнал со протоколи и глупости...
Круна е амбасадорката на ук ќе ми јаде говна на ТВ морате да напраите попис.... гуско една гледај си дома, ве блокираа стотици држави поради вашиот мутиран вирус....
Да ви опнеме ние сега визен режим и забрана за влез, доста 30 години не тероризиравте со вашите визи :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom