Дали зборувате за секс со родителите?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување

Дали зборите за секс со родителите?

• Вкупно гласачи
    339
Додека имав потреба, можев да зборувам (и зборував) секогаш кога ќе изјавев желба. Значи, не. :jaj:

Zboruvam, zboruvam koga ke mi isperi jakna ili farmerki a jas u niv sum zaboravil kondomi pa treba da se raspravam duri i kavga nekad paga, ovde ne za sex za sve se zboruva: pochnuvame od biologija i hemija pa na kraj ke zavrshime so ekonomija -kako poskapele kondomite isl.
Ova se broi?
A za drugo ne sum zborel! LoL!

Emma напиша:
Додека имав потреба, можев да зборувам (и зборував) секогаш кога ќе изјавев желба. Значи, не. :jaj:
Како мислиш додека имаше потреба?

Секогаш ко ќе одам некаде е овај муабет
драган ќе имат тамо момичиња ? ќе имат мамо ... знајш шо требит да носиш со тебе :uvo: ... знам ... добро да не речиш после мама не ме советвеше,не сакам да напрајш глупост
тој муабет само за то го имам напраено

Iч ич никогаш., зато имам брачед така 24 години и зато со него зборувам :)

Fortune напиша:
Како мислиш додека имаше потреба?

Додека не дознав се` што јас сакав да знам. Книги, списанија, ТВ и сл. (како и муабети со другарки) никогаш не ми биле ниту доволни, ниту јасни. Имав желба да зборувам, ама не знам од кои причини, не можев да бидам нешто особено отворена за дискусија на таа тема. Поради тоа, на мое инсистирање не ме притискаа уште толку, туку јас секогаш сама си прашував се` што ме интересираше. И најдискретно што можев.:uvo:

mnogu retko razgovaram so roditelite za sex sto mislam deka e golema greska

Не.
Ко помала, општо сме правеле муабет, онака од околу, ми зборувала, ама јас едноставно се срамам и со другарки ретко зборам за тоа, не па со мајка ми.
Не можам да бидам опуштена на таа тема. Во секој случај ја избегнувам темата.
Се срамам искрено. Знам дека звучи смешно, ама така е. Незгодно ми е, се здрвувам кога е таа тема на муабет, па дури и на моменти поцрвенувам.:lud:
Смешно е, ама јбг тоа сум јас.

mnogu retko razgovaram so roditelite za sex sto mislam deka e golema greska

Ти цела си грешка :tapp:
Сметам дека е правилно родителите да зборуваат со своите деца за секс, особено сега кога почнуваат прерано со секс, и после дете дете ќе гледа....криви се родителите до негде! Затоа, убаво е кога ќе потпораснат, да се почне да се зборува на оваа тема, сепак од родителите ќе добие најточни информации, за разлика од муабетите со другарките...
Инаку, да, ми зборуваше тетка ми додека бев помала, па потоа со татко ми...со него сум отворена....се разбира, и тука има граница.

Да да, битен е муабетот а и се учат некои ствари :) на крај краева боље совет ќе ми дае татко ми него некој друг факер :pos:

Од секад сум бил доста слободен со моите па и темата за секс била доста застапена и доста позитивно излезе тоа што сме збореле за секс и голема грешка е кога слушам или читам дека кај некој дека на пример на своите не смее ни да им спомне за секс па камоли да се разговара за таа тема.Сепак кај нас сеуште во некој средини е табу тема и се избегнува да се разговара за тоа.

со тато ретко.. више терало на зафрканција.. за него сум и ќе останам татино ќеркиче...
со мама па... абе кај можам со мама да праам муабет... не дека не можам.. имам правено али стварно ја тупи работата... многу.. а и се срами.. мислам од поконзервативно семејство е, башка со мене зезнала работата и знам дека се труди да зборува со мене.. али се срами до некаде... али затоа знам да ја средам со коментар...
али бесна е ко ќе одвали глупост.. инаку општи муабети имаме правено заштита, болести и такви ствари..
ја прашував што е тоа кондом... не знаеше да ми објасни пош бев мала.. и проба ваму таму и на крај културно си ми кажа...
а и јас така се осеќав пред некој ден сестра ми ко ме праша што е тоа кондом...
на дете од 13 години како да му објаснам..
поучена од мама оп труп си му кажав и боље ме сфати него да лупав глупости

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom