Дали зборувате за секс со родителите?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување

Дали зборите за секс со родителите?

• Вкупно гласачи
    339
divine напиша:
Па некако и нормално е да мисли родителот дека ќерката на 16 години можеби сеуште е невина, нели?:mist:

abe da tuka si u pravo, ne gi ukrivuvam shto pretpostavuvaat ali barem da prashaat ili da razgovaraat so mene za toa. :) od kaj me znaat shto praam so koj odam itn itn. posebno kako shto mi davaat sloboda oni mene. mozham da pravam shto sakam so koj sakam, znaat deka imam epten aktiven zhivot i deka doma si idam ednash u nedelata, (a taka sum od 12 godini shto e nezamislivo za mnogu drugi..na 12 godini izlevaf do 5 saatot sabajle), ali sepak si imaat zamisleno deka jas koga izlevam samo sedam u kjoshe i nishto ne pravam.
posebno onaka koga zborime so tatko mi, i on non stop mi zbori kako vremeto deneska mnogu losho bilo, zhenskite bile ponapadni i od mashkite, ne se kontrolirale shto pravat, mnogu bile raskurcheni....i on za toa e svesen ali sepak misli deka jas sum angelche :)
i ne se samo moite site roditeli se taka..i za seks i za cigari. site ja gledaat situacijata kaj nas kakva e, gledaat deka nevinite u sredno vekje na prsti se brojat, a tie shto ne pushat vekje izumrea, ali seushte si mislat deka nivnoto dete e iskluchok na seto toa. za toa i retko koj zbori so deteto za seks.
za toa sakam da kazham: neka pretpostavuvaat deka sum nevina, imaat i prichina zoshto toa da go mislat, no barem neka zborat so mene za takvi raboti za da znam deka koga ke dojde toj den, deka ke mozham otvoreno so nif da pravam muabet. a i nedaj bozhe, se sluchuvaat gluposti, STD's, bremenosti, itn. u takva situacija bi nemala na koj da mu se svrtam zatoa shto sovrshenoto angelche na mama i tato ne pravi takvi belji.

Гласав за често. Баш прее пред излегвање мајка ми отвори таква тема. Исто и татко ми. Таја тема за нас не е табу, секогаш се отворени со мене, секогаш можам да прашам за се шо ме интересира без никаков срам.

зошто да не ... нема нишо лошо во тоа ако си праам муабет со моите за секс или за било што

BeBe11 напиша:
abe da tuka si u pravo, ne gi ukrivuvam shto pretpostavuvaat ali barem da prashaat ili da razgovaraat so mene za toa. :) od kaj me znaat shto praam so koj odam itn itn. posebno kako shto mi davaat sloboda oni mene. mozham da pravam shto sakam so koj sakam, znaat deka imam epten aktiven zhivot i deka doma si idam ednash u nedelata, (a taka sum od 12 godini shto e nezamislivo za mnogu drugi..na 12 godini izlevaf do 5 saatot sabajle), ali sepak si imaat zamisleno deka jas koga izlevam samo sedam u kjoshe i nishto ne pravam.
posebno onaka koga zborime so tatko mi, i on non stop mi zbori kako vremeto deneska mnogu losho bilo, zhenskite bile ponapadni i od mashkite, ne se kontrolirale shto pravat, mnogu bile raskurcheni....i on za toa e svesen ali sepak misli deka jas sum angelche :)
i ne se samo moite site roditeli se taka..i za seks i za cigari. site ja gledaat situacijata kaj nas kakva e, gledaat deka nevinite u sredno vekje na prsti se brojat, a tie shto ne pushat vekje izumrea, ali seushte si mislat deka nivnoto dete e iskluchok na seto toa. za toa i retko koj zbori so deteto za seks.
za toa sakam da kazham: neka pretpostavuvaat deka sum nevina, imaat i prichina zoshto toa da go mislat, no barem neka zborat so mene za takvi raboti za da znam deka koga ke dojde toj den, deka ke mozham otvoreno so nif da pravam muabet. a i nedaj bozhe, se sluchuvaat gluposti, STD's, bremenosti, itn. u takva situacija bi nemala na koj da mu se svrtam zatoa shto sovrshenoto angelche na mama i tato ne pravi takvi belji.

Ништо против тебе ама тоа ми звучи многу грдо. Според мене е родителска грешка таква негрижа за дете ... не дека можам да кажам дека се лоши родители или дека не те сакаат, далеку од тоа, ама општа проценка ми е дека згрешиле и многу грешат сеуште ... очигледно си некој изрод што сепак си израснала во нормален човек колку што можам да го приметам тоа по твоите постови општо ... успех е тоа.

divine напиша:
Ништо против тебе ама тоа ми звучи многу грдо. Според мене е родителска грешка таква негрижа за дете ... не дека можам да кажам дека се лоши родители или дека не те сакаат, далеку од тоа, ама општа проценка ми е дека згрешиле и многу грешат сеуште ... очигледно си некој изрод што сепак си израснала во нормален човек колку што можам да го приметам тоа по твоите постови општо ... успех е тоа.

lol fala mnogu :)...ne znam ovoa dali mi e uteha ili navreda... :)
ali ne e od nivna negrizha nego pregolema doverba u mene, doverba shto epten si ja zasluzhif slobodno mozham da kazham...i shto ne ja zloupotrebuvam. i kako shto kazha uspeh e toa, zatoa shto mnogu lugje mi imaat kazhano 'eh da imam jas takva sloboda od doma kako tebe shto ne bi pravela'. epa bash toa mi e poentata. ostaj me mene na strana, jas imam um u glavata i si znam shto si praam so zhivotot ne si go upropastuvam, i ne zloupotrebuvam neshto shto tolku mnogu go cenam. ali nekoja druga da beshe na moe mesto do sea mozda i na shpric ke beshe so 50 seksualni partneri a nejzinite ke si nemaa vrska. toa sakaf da kazham deka deneska roditelite tolku si imaat doverba u nivnite deca, mislat deka se sovrsheni i deka ne pravat greshki, shto se slepi na se shto se deshava vo nivniot zhivot, i zatoa mislat deka nema potreba da se diskutira na odredeni temi kako shto e seksot. mene mi se pogodi na srechka "normalna" da izlezam, kako shto kazha ti...ali nekoj drug zaradi nedostatok na komunikacija so roditelite nema da bide tolku srekjen, i mozda ke si go upropasti zivotot.

ali sepak super roditeli se moite, se grizat za mene i epten me upatile u pravilna nasoka od mali godini. mozda i zatoa mi dadija sloboda valjda znaeja deka nema da ja zloupotrebam.

divine напиша:
Ништо против тебе ама тоа ми звучи многу грдо.

i mene sega mi e...bolje da me stegnea na mali godini sea se ke mi beshe interesno namesto sfe da mi e zdosadeno.

divine напиша:

a da se nadovrzam za ova...bash imam sprotivno mislenje deka epten dobro postapile...da ne bef porasnata taka samostalno nemashe da bidam na pat do Columbia...ne me svakjaj pogreshno mozhda jas pogreshna impresija ti dadif od moite. jas i oni razgovarame za sve, ko drugari mi se ednostavno. samo ne razgovarame za seks, shto mozebi e edna od najvaznite stvari u zhivotot, stvar shto mozhe da ti go upropasti zhivotot ako ne si dovolno informiran. iako imam pregolema sloboda, sepak dovolno imale kontrola vrz mene za da me izrasnat i oformat kako shto treba, ali sum imala dovolno prostor za da si sozdadam i moi mislenja.

sho znam da ne zadlabochuvam epten ova mozda e i off topic :), a i mozda moja greshka e epten pogreshna slika ti dadof za moite. samo poentata mi beshe shto pokraj toa shto zborime za sve i svashta i shto sum mnogu otvorena so nif, i pokraj toa shto imam sloboda, ne zborime za seks....i to;)

ne sum zborel nikad glupo mi e da zboram za toa so majka mi ili tatko mi ...toa za mene e licno moja rabota

мама нешо коа идам на летување, знаете, подолго време со друштво па тука женска(и) и коа и да е, па мора нешо да се деси....она пред излагање секад ми труби да зеам кондом...да не иде гол оти може да цапне кај шо не треба па после.......ке треба да идам со коли4ка од мали нозе :).....и немора да зборувам со ниф сфе си знаам како иде редот, лол :)

Kaj nas retko koj zbori so roditelite otvoreno na tema sex a milslam deka treba da se zbori i toa vo periodot koga pocnuvaat ili pred da se seksualno aktivni. Jas bi zborela so moite deca. Posebno na tema save sex, da znaat kako da se zastitat.

не сум зборел али ми имаат наоѓано презервативи и тука нешо памет во глава зш ако си направиш дете ќе леташ од дома

:)..dobri ste nema sto.....par puti me zamoli majka mi da ja izebam kerkata na nejziniot posleden decko pred tatko mi:)...zimi toa ako e moabet okolu sex:)

Mnoooooooooogu retko i toa samo so tatko mi:)

Ретко. Скоро никогаш.
Мислам не ми е срам отворено да го искористам тој збор пред моите. Нити тие пред мене. Добро сеа,тато е повоздржан,ама мама поотворена е. Не збораме сеа детаљи,пенетрација,оргазам и такви ствари,туку општо,онака.
Еднаш памтам иако знаев што е кондом и за што се користи,сакав да ја зезам мајка ми,и на сред аптека,на цел глас ја прашав:-Мама што е оваа?? - хаха,ама мала бев...5 одд или уште помала.
Ден денес се смеам на начинот на кој се трудеше да ми објасни,воздржувајќи се да не навлегува во детали.:pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom