Белорусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ne_sum_ja
  • Време на започнување Време на започнување
Владата на Белорусија мора да ги уапси и затвори сите кои помислиле дека тие се поважни од другите граѓани на Белорусија,па тие ќе одлучат кој ќе ја администрира Белорусија во наредниот период.
Треба тоа малку и да се "убедат" во полициските станици дека и тие се само обични граѓани како и останатите, за потоа во затвор добро да размислат што ќе прават со нивните животи откога ќе излезат од таму.
Тоа е единственото решение за такви заблудени а во одреден процент и потплатени глави да се оладат за да не прават штета на државата и на самите нив.
почна да ги трпа у “ќорка“ (ќорка е ко од Бога создадена за демонкрати) еве слушам имало и од овие интернациститите само не знам дали има и од шарената бригада!

...да гу дадим:
Ако Брко бидне милозлив кон овие шарени интернацисти а повеќе од јасно е дека сите тие се дел од екипата и веќе од порано подготвено Мајдан-Инжењеринг сценарио, тогаш Брко ќе излезе поглуп и од Груки.
Знам дека не е до таму работатата дека Брко е за 3-4 пати повисока категорија од Груки ама да речам.
Автоматски споено мислење:

Незнам каква им е политичката ситуација или како се ориентирани или на која страна на светот гледаат, ама со сигурност од прва рака можам да потврдам дека просечен белорус што живее во Белорусија, има минимум, значи минумум 10 пати подобар живот од просечен македонец што живее во Македонија.

Правам муабет за сосема просечни луѓе со сосема обични секојдневни работи, не за некои олигарси и локални бандити. Минимум 10 пати подобар живот од секој аспект.
Зошто толку голем број гласа за Брко?
Мислам дека ја научија лекцијата од соседството со Украина, кога ја гледаат Украина и нејзините демократски придобивки ги фаќа страв од толку слобода и со го бираат Брко. Многу добро знаат и што следува по демонкратизирањето, можна е и поделба нешто слично како Украина, зошто севрџганиве не сакат да прифатат дека не се сите подготвеи за 500евра да менуваат име и пол и растураат држава има и такви кои не се толку лесна стока.

Belarus opposition leader Tikhanovskaya flees to Lithuania after second night of protests

Amid unrest in Belarus, Lukahsenko’s top rival Svetlana Tikhanovskaya said she left the country because "what is happening now is not worth a single life." Lithuania said Tikhanovskaya was "safe" on their territory.

....така ами шо од безбедна далечина многу подобро се води операцијата... следна дестинација Ирска или Британија, јас типувам Лондон сепак е докажан демоНкрат.

Последно уредено:
почна да ги трпа у “ќорка“ (ќорка е ко од Бога создадена за демонкрати) еве слушам имало и од овие интернациститите само не знам дали има и од шарената бригада!

...да гу дадим:
Ако Брко бидне милозлив кон овие шарени интернацисти а повеќе од јасно е дека сите тие се дел од екипата и веќе од порано подготвено Мајдан-Инжењеринг сценарио, тогаш Брко ќе излезе поглуп и од Груки.
Знам дека не е до таму работатата дека Брко е за 3-4 пати повисока категорија од Груки ама да речам.

Зошто толку голем број гласа за Брко?
Мислам дека ја научија лекцијата од соседството со Украина, кога ја гледаат Украина и нејзините демократски придобивки ги фаќа страв од толку слобода и со го бираат Брко. Многу добро знаат и што следува по демонкратизирањето, можна е и поделба нешто слично како Украина, зошто севрџганиве не сакат да прифатат дека не се сите подготвеи за 500евра да менуваат име и пол и растураат држава има и такви кои не се толку лесна стока.

Belarus opposition leader Tikhanovskaya flees to Lithuania after second night of protests

Amid unrest in Belarus, Lukahsenko’s top rival Svetlana Tikhanovskaya said she left the country because "what is happening now is not worth a single life." Lithuania said Tikhanovskaya was "safe" on their territory.

....така ами шо од безбедна далечина многу подобро се води операцијата... следна дестинација Ирска или Британија, јас типувам Лондон сепак е докажан демоНкрат.
То си ми најинтересен лик на форумов,толкава почит кон Путин и Лукашенко,тпа чудо едно

„Ситуација је напета, али доста мање него раније.
Снаге бруталног белоруског Омона сурово гуше побуне које су најинтензивније у западним деловима земље које пикирају Пољаци који све више и више трипују регионалну силу.
Што се обарања Лукашенка тиче на делу имамо синергију напора руских тајкуна који су бесни јер им овај није распродавао стратешке ресурсе плус активности пољских обавештајаца закључно са либерашким НВО.
Стога су вам протестанти бућкуриш проруских опредељених грађана, симпатизера колаборациониста из Другог рата и ултралибераша.
Видимо да су уз западне и делови руских медија благо непријатељски усмерени према Лукашенку.
Иначе су слично као рецуни данас Лукаша, ти исти руски горе поменути медији само 2013. године прозивали Јануковича па смо потом добили геј нацисте на власти и сви видимо како то патетично изгледа данас.
Земља трећег света буквално. Додуше највише парадирају са заставом пољсколитванског комонвелта која је непријатељска јер су под њом били подјармњени православни Руси и то буквално сваком упада у очи.
У принципу чињеница је да је и Лукашенко делимично одговоран за погоршање односа са Белорусијом, али на страну његове мане сходно квалитетима њега и Белорусије, Руси не могу имати бољу тампон зону поготово у светлу тога да се тамо већ налази солидан број руских трупа.
Овако би ризиковали нови Еуромајдан односно долазак огавног нацистичко/геј хибрида на власт.
Толико о спиновима да је овај атнируски настројен. Још су горе спике како је лик богоборачка комуњара што је тек дебилно. Дословно је био на литургијама РПЦ-а у Минску и дозволио је неометани рад исте током ове Ковид кризе.
Све у свему највећи су идиоти они који њега оваквог пореде са Вучићем или још горе са Милом који је НАТО маријонета која прогони цркву и влада са мањинама јебеним. Сад спика како је лик диктатор ранга Садама не стоји. Објективно ради се о полудиктатури која је сходно великим стопама начитаности и образовања те нације просвећена. О одсуству а ма било каквог криминала сувисло је и дискутовати, али оно боље да добијемо хибрид геј нацизма на власти јер оно све је боље од полудиктатуре.
Успешност украјинске транзиције и хиљаде а ла ДОС девастираних предузећа можда и најбоље сведоче погубности демократизације, толико...“

Мање више добро срочено околу ситуацијата, ако имаат памет Белорусите нека погледнат само што се случи во соседна Украина и се ке им е јасно.

То си ми најинтересен лик на форумов,толкава почит кон Путин и Лукашенко,тпа чудо едно
е многу ми е драго ем мило шо сум ти до толку интересен, ама е време малку да поработиш на читање со разбирање, од твоиве писанија стекнав впечаток дека си од младите ударнички генерации а јас пред многу години играв, сега само набљудувам и сеирам, се откажав од едуцирање на млади надежни кадровици скоро секогаш скршнале од патот на светлината.

П.С
Време беше да добијам етикета “штоватељ нашег“ Путина ем Брко од Брколанд, доста носев етикета љубител на Персијанки и Кинескињи, сега се дружам со горда ариевска крв!

е многу ми е драго ем мило шо сум ти до толку интересен, ама е време малку да поработиш на читање со разбирање, од твоиве писанија стекнав впечаток дека си од младите ударнички генерации а јас пред многу години играв, сега само набљудувам и сеирам, се откажав од едуцирање на млади надежни кадровици скоро секогаш скршнале од патот на светлината.

П.С
Време беше да добијам етикета “штоватељ нашег“ Путина ем Брко од Брколанд, доста носев етикета љубител на Персијанки и Кинескињи, сега се дружам со горда ариевска крв!
Шо трева пушиш?

Шо трева пушиш?
Оти го потценуваш вака човекот? Он ти е природен опозиционер, туу бре на времето цела фан база на Партизан беше таква, па појако од препечена шљивовица не конзумираа :D

Маваат џандариве али и батињава белоруски маваат :icon_lol:
Не е ко кај нас, џандар дигне педрек пола луѓе ги снемало :ROFLMAO:

Или па едноставно таму не протестира онаа џабе фрлена сперма од разни невладини секти и анални тарзанки на СДС.

Исто јака фора, што би сакал да видам како би поминала тука ми е онаа во која млада револуционерка седи исправено пред кордон специјаци или па се шминка спонтано пред штитот на џандарот

Уфф ги згази бркот. :pos: Цвеќе му дава бе, повеќе излитена фора од тоа кога ќе повлечеш прст и овој ќе прдне. :pos:

A кога пак овде имало сериозен протест у последните 10 години. Освен оној во Ѓорче за Ангел кога стварно имаше здрави луѓе, па и оној после бомбата за Мартин исто имаше агресивност кај оние што протестираа, друго се било гола вода.

Шо трева пушиш?
Зошто, мислиш дека ќе ти помогне да разбереш што пишувам?
(кхм, сигурно не ти јасно зошто “таксист“ како знак за распознавање, верувам дека Павле Кокаиновски ти е идол и му се восхитуваш ама тој, веројатно како последица од долготрајно земање на опијати, говореше дека го снимал таксистот, шо да ти објаснуам си имаш екипа лубриканти и само терајте јас се изјаснив дека северџганскава логика никогаш не че можам да ја разберам!)

П.С.
вакви креатури пак се инспирација и за Кокаиновски и за цела плејада на ...

Зошто, мислиш дека ќе ти помогне да разбереш што пишувам?
(кхм, сигурно не ти јасно зошто “таксист“ како знак за распознавање, верувам дека Павле Кокаиновски ти е идол и му се восхитуваш ама тој, веројатно како последица од долготрајно земање на опијати, говореше дека го снимал таксистот, шо да ти објаснуам си имаш екипа лубриканти и само терајте јас се изјаснив дека северџганскава логика никогаш не че можам да ја разберам!)

П.С.
вакви креатури пак се инспирација и за Кокаиновски и за цела плејада на ...
Друже ти ептен си ги измешал лончињата,терај,неам шо да ти кажам

Ако се сака релевантност тогаш треба да се напојуваш (со информации) на извори кои содржат изворен-оргинален код, како во случајов овој,..
Exclusive: Pompeo Vows U.S. Action To Ensure 'Good Outcome' For Belarusian People
..кој донекаде го дава и рецептот за Брколанд и негова излезна стратегија каде да ја пренасочи.
Во случајов со Белорисија имаме ситуација, се собрал белосветски мафио-конзорциум со проекција да ја декомпонира Белорусија, предничат Полаките и Балтите дури и се нудат како посредници помеѓу Големиот Брко и нивните платеници :pos: мислам дека вакво понижување нема да помине кај Брко, го ангажирале и Островски познат лубрикант им недостига уште Неумрла за да се биде комплет - имаме креативен хаос - создаден од екипата и сега е време да се појават како спасители на онаа што тие го поср....

Шарениве лубриканти кои ги има во изобилеи и се само трансмисија и тоа од онаа најдолната багра на која и е дадена прилика да се претставува како елита, грешката која ја прави со тоа што се конфронтира отворено и е навреда за здравиот разум и интелигенција, туј може и одговор за @annason
ако пред очи ти се одигрле големи работи како,... доаѓа екипа менаџмент на некоја фабрика, да речеме скопска пивара и ги убедува работниците дека ако ним им даде сопственост тие ќе ја опраат работата тие ќе имаат каде да работат и на децата да им купат млеко, и овие како стадо во стампеди (и тогаш и денес излегувам пред стадото во стампедо со сиот ризик да ме прегази стадото, не можам надвор од... тоа е) сите до еден урликааат и им потпишуваат сопстевност на екипава,... како посредник се јавува екипа како овие кои Брко го прогласуваат за диктатор и дека само што не стигнала слободата, е потомците на таа екипа од тогаш денес ја работи истата работа и на овие им продава “муда за бубрези“ а овие ја лапаат како кленови, или друг пример,...
доаѓа едно наркоманче кое им продава на овие дека ќе имаат македонска презентација, македонска војска и се македонско ќе имаат независна Македонија, како шо е редот сите се фатија на дудунка и така денес тоа наркоманчето е средно-богат бизнисман Македонија не постои за војска и репрезентација да не говориме “уметничката“ ергела не знае да ја испее ниту химната а овие и понатаму се збунети и не знаат што се случува,... потомците на тие повторно им продаваат магла и им говорат дека целта е ЕУропска и ОТАНово дека Македонија не ја бива за ништо целата е корумирана а всушност тие ја корумпираат по принцип “држте го крадецот“, е како да не им речам во очи што пишуваат и говорат, како...?
И не, не се работи за опозиционер туку нешто посуштествено, ама ај ке видам ако останало од тревата да ти пратам па ќе стане појасно!

Ако се сака релевантност тогаш треба да се напојуваш (со информации) на извори кои содржат изворен-оргинален код, како во случајов овој,..
Exclusive: Pompeo Vows U.S. Action To Ensure 'Good Outcome' For Belarusian People
..кој донекаде го дава и рецептот за Брколанд и негова излезна стратегија каде да ја пренасочи.
Во случајов со Белорисија имаме ситуација, се собрал белосветски мафио-конзорциум со проекција да ја декомпонира Белорусија, предничат Полаките и Балтите дури и се нудат како посредници помеѓу Големиот Брко и нивните платеници :pos: мислам дека вакво понижување нема да помине кај Брко, го ангажирале и Островски познат лубрикант им недостига уште Неумрла за да се биде комплет - имаме креативен хаос - создаден од екипата и сега е време да се појават како спасители на онаа што тие го поср....

Шарениве лубриканти кои ги има во изобилеи и се само трансмисија и тоа од онаа најдолната багра на која и е дадена прилика да се претставува како елита, грешката која ја прави со тоа што се конфронтира отворено и е навреда за здравиот разум и интелигенција, туј може и одговор за @annason
ако пред очи ти се одигрле големи работи како,... доаѓа екипа менаџмент на некоја фабрика, да речеме скопска пивара и ги убедува работниците дека ако ним им даде сопственост тие ќе ја опраат работата тие ќе имаат каде да работат и на децата да им купат млеко, и овие како стадо во стампеди (и тогаш и денес излегувам пред стадото во стампедо со сиот ризик да ме прегази стадото, не можам надвор од... тоа е) сите до еден урликааат и им потпишуваат сопстевност на екипава,... како посредник се јавува екипа како овие кои Брко го прогласуваат за диктатор и дека само што не стигнала слободата, е потомците на таа екипа од тогаш денес ја работи истата работа и на овие им продава “муда за бубрези“ а овие ја лапаат како кленови, или друг пример,...
доаѓа едно наркоманче кое им продава на овие дека ќе имаат македонска презентација, македонска војска и се македонско ќе имаат независна Македонија, како шо е редот сите се фатија на дудунка и така денес тоа наркоманчето е средно-богат бизнисман Македонија не постои за војска и репрезентација да не говориме “уметничката“ ергела не знае да ја испее ниту химната а овие и понатаму се збунети и не знаат што се случува,... потомците на тие повторно им продаваат магла и им говорат дека целта е ЕУропска и ОТАНово дека Македонија не ја бива за ништо целата е корумирана а всушност тие ја корумпираат по принцип “држте го крадецот“, е како да не им речам во очи што пишуваат и говорат, како...?
И не, не се работи за опозиционер туку нешто посуштествено, ама ај ке видам ако останало од тревата да ти пратам па ќе стане појасно!
Каква релевантост бе човеку?Белорусија си ја видел само по телевизор,и продаваш демагогии тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom