почна да ги трпа у “ќорка“ (ќорка е ко од Бога создадена за демонкрати) еве слушам имало и од овие интернациститите само не знам дали има и од шарената бригада!Владата на Белорусија мора да ги уапси и затвори сите кои помислиле дека тие се поважни од другите граѓани на Белорусија,па тие ќе одлучат кој ќе ја администрира Белорусија во наредниот период.
Треба тоа малку и да се "убедат" во полициските станици дека и тие се само обични граѓани како и останатите, за потоа во затвор добро да размислат што ќе прават со нивните животи откога ќе излезат од таму.
Тоа е единственото решение за такви заблудени а во одреден процент и потплатени глави да се оладат за да не прават штета на државата и на самите нив.
...да гу дадим:
Ако Брко бидне милозлив кон овие шарени интернацисти а повеќе од јасно е дека сите тие се дел од екипата и веќе од порано подготвено Мајдан-Инжењеринг сценарио, тогаш Брко ќе излезе поглуп и од Груки.
Знам дека не е до таму работатата дека Брко е за 3-4 пати повисока категорија од Груки ама да речам.
Автоматски споено мислење:
Зошто толку голем број гласа за Брко?Незнам каква им е политичката ситуација или како се ориентирани или на која страна на светот гледаат, ама со сигурност од прва рака можам да потврдам дека просечен белорус што живее во Белорусија, има минимум, значи минумум 10 пати подобар живот од просечен македонец што живее во Македонија.
Правам муабет за сосема просечни луѓе со сосема обични секојдневни работи, не за некои олигарси и локални бандити. Минимум 10 пати подобар живот од секој аспект.
Мислам дека ја научија лекцијата од соседството со Украина, кога ја гледаат Украина и нејзините демократски придобивки ги фаќа страв од толку слобода и со го бираат Брко. Многу добро знаат и што следува по демонкратизирањето, можна е и поделба нешто слично како Украина, зошто севрџганиве не сакат да прифатат дека не се сите подготвеи за 500евра да менуваат име и пол и растураат држава има и такви кои не се толку лесна стока.
Автоматски споено мислење:
Belarus opposition leader Tikhanovskaya flees to Lithuania after second night of protests
Amid unrest in Belarus, Lukahsenko’s top rival Svetlana Tikhanovskaya said she left the country because "what is happening now is not worth a single life." Lithuania said Tikhanovskaya was "safe" on their territory.
....така ами шо од безбедна далечина многу подобро се води операцијата... следна дестинација Ирска или Британија, јас типувам Лондон сепак е докажан демоНкрат.
Последно уредено: