Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Албанците имаат пратеници и во двојка и во петка, што на сликата уште не се обработени. ВМРО и СДСМ ќе бидат уште потесно измеѓу себе, и со помалку пратеници на сметка на Албанците.

.
8f94861aa2f0d618299f3c4d90da362d.jpg

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Од кај се овие резултати?

Сега на Сител објавија на 37% обработени гласови, 10.000 е во водство ВМРО.
Ваљда резултатите им се од ДИК.

Ова го фатил мое другарче од пред 40-50 минути на сајтот на ДИК,имињава на партиите не се согласуваат со овие од сликава.Така да не ме чуди да се некои партиски резултати,чисто информативно.
1594846189582.png

Од говорот на Јанушев не ми изгледа баш оптимист, се храбри демек водиме 10к гласови ама тоа е ништо. Башка чим одма обвинува за нерегуларности при вакви прилично мирни избори јасна е работава како се движи..

Овие не премиер, крал ќе им дадат за 25 пратеници.

Federalizacija entered the chat

Ако е навистина од сликиве вака тогаш албанците се победници. Ќе требаат и Али и Села за да се направи влада.
У Вмро рачунај ги и Левица.
Според сликиве 51+1 (52). Алијанса 10 и Дуи 11. Значи и со едните и со другите може да праи. Не мора Али и Села заедно.

Сега на Сител објавија на 37% обработени гласови, 10.000 е во водство ВМРО.
Ваљда резултатите им се од ДИК.

Од Вмро се тие, од ДИК резултати здравје за наредни избори ќе стигнат...

Тука се рокаше со калаш, а има и огномет. Ми личи дека доаѓа од штабот на вмро од Кисела Вода.
Во секој случај ДУИ слави секаде хаха

Дуи слави уште од 2001.

У Вмро рачунај ги и Левица.
Според сликиве 51+1 (52). Алијанса 10 и Дуи 11. Значи и со едните и со другите може да праи. Не мора Али и Села заедно.
Само глеј дека албанските села уште не ги изброиле. Во 1-2-5 скоро па ич нема албански гласови, така да уште ќе паѓаат а албанците ќе се кренат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom