Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас познавам лично од Битола неколку луѓе Македонци кои гласаа за Дуи оти им беа "ветени" работни места. :toe:
Незнам зошто, али ич не ме чуди тоа што баш ти познаваш такви луѓе.

Најмал проблем е децата ако учат Албански, впрочем зошто да ми е проблем да учам било каков јазик.
За се друго се сложвам шо пиша
...
ама се дур има вакви ко тебе арно ни прават, не е до нив, до нас е.

Штом е од сајт, 100% е точно. Не се мачи да бараш линк. И сега треба да ги формираме нашите политички убедувања и реакции врз вака вредна информација? Тоа е политичка писменост?
Верувај, неговите барања нема да бидат пријатни за македонците.
А вие, како сакате формирајте ги вашите политички убедувања.

Ти не беше исто надвор од државава? Како ти е тебе сине, се снајде?
Де бе да го ебам ако дискутирате, дискутирајте, не се закачувате за глупости.
Те прашувам убаво, ако те малтретирал некој навивач у средно или те истепал за женска, небитни, треба ли да си создаваш комплекси и омраза.Што очекуваш ти на таа цела албанизација што почна да се случува во Скопје изминатите години, навивачките групи, кој е познато дека потекнуваат од работнички конзервативни семејства, како да реагираат на сето тоа?

...
ама се дур има вакви ко тебе арно ни прават, не е до нив, до нас е.
Зошто бе Рики проблем да учи детето јазици, во секоја држава учат јазици па не гледам некој да се бунтова.
Ене во Австралија Кинески им е најзастапен јазик, го учат во училиштата.

Пак ќе речам јазикот е најмал проблем во сите тие работи кои ги бараат Албанците.

Најмал проблем е децата ако учат Албански, впрочем зошто да ми е проблем да учам било каков јазик.
За се друго се сложвам шо пиша

99% од Македонците нема да сакаат да го учат тој јазик, 1% ќе сакаат и што викаш треба да се прифати волјата на 1% затоа што Ахмети имал таков услов ?

99% од Македонците нема да сакаат да го учат тој јазик, 1% ќе сакаат и што викаш треба да се прифати волјата на 1% затоа што Ахмети така сакал ?

Остави ја бате таа по националност албанка е а имаше и во претходни постови што ширела ислам..
Џабе е пишувањето

Зошто бе Рики проблем да учи детето јазици, во секоја држава учат јазици па не гледам некој да се бунтова.

Пак ќе речам јазикот е најмал проблем во сите тие работи кои ги бараат Албанците.
Не треси зелени, јазикот е огромен проблем. Германски ко втор јазик не сакавме да го учиме, што е препотребен за иднина ако сакаш, не па албански да учат. Па и арно било нов јазик да се учи...

Проблемот е затоа што тие што тоа ни го пропагираат не знаат да гукнат збор на македонски. Која е потребава децата да го знаат албанскиот? Светски познат јазик е? Ќе му се најде негде?

@cholismo а ти заборај дек веќе си албанец или да те потсетам?
И на претходни постови што шириш ислам?
Хахах толку, со вас не се дискутира, а сподели некој спротивно мислење од вашето шири ислам. (y)
Ај образложи кај ширам ислам, дека напишав не ми е проблем да учам некаков јазик тоа е ширење на ислам, свака част.:cuc:
Оди наназад види какво мислење имам јас за Дуи и Ахмети и врати се да се извиниш тука

Оди натерај дете во Велес да учи албански, или па на место кај што нема албанци. Да не ме стрелате, не смее никаде на цела територија на Македонија да биде задолжителен.

Те прашувам убаво, ако те малтретирал некој навивач у средно или те истепал за женска, небитни, треба ли да си создаваш комплекси и омраза.Што очекуваш ти на таа цела албанизација што почна да се случува во Скопје изминатите години, навивачките групи, кој е познато дека потекнуваат од работнички конзервативни семејства, како да реагираат на сето тоа?
сигурно не го истепале бадијала, гледаш каков куртон е, си го има барано.

Незнам зошто, али ич не ме чуди тоа што баш ти познаваш такви луѓе.
Чудно ти е ова што го вика? Во Кичевско во чисти македонски села вриеше гласови за ДУИ , дали се нуделе пари или вработувања незнам , факт е дека северомакедончето плачи за ќотек.

Сега Аласиев треба да постави Барање за гласање во Собрание, т.е. Ако биде задолжително учење албански јазик и сунет, тогаш да СЕ УКИНЕ законот за Рамковно вработување, т.е. СЕКОЈ може да каже дека е Албанец и да бара рамковно работно место !!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom