Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Австрија тотален локдаун, нема веза вакциниран или не. Сите дома и излегување само за работа и до супермаркет. :pos:
Нашите медиуми пренесоа дека Австрија ќе воведе и казна и за оние кои ќе одбијат и трета доза :pos:

Еве ја науката на Филипче, какво пердашење на нашиве лузери, во само 8 минути :pos:

Проф. д-р Лилјана Стевчева, доктор на науки по имунологија во пензија, која повеќе од 20 години е специјалист за вирусни инфекции. Доктор Стевчева докторира на Австралискиот национален Универзитет и во академската кариера таа работела како редовен професор на Харвард и е член на Њујоршката Академија на науки.

Да си знаете еве од стручњак, нашиве убиваат млади со правилото 45 дена по прележување, зошто имаме толкава смртност и што мисли за моменталниве вакцини.

Последно уредено:
Наука :D
Иначе овај е новинар на BBC.

И тоа не е се, баткава пие смути од крастајци и вежба пилатес.

1637634398174.png

Овај ваљда го дупи.

1637634559539.png

Последно уредено:
Еве ја науката на Филипче, какво пердашење на нашиве лузери, во само 8 минути :pos:

Проф. д-р Лилјана Стевчева, доктор на науки по имунологија во пензија, која повеќе од 20 години е специјалист за вирусни инфекции. Доктор Стевчева докторира на Австралискиот национален Универзитет и во академската кариера таа работела како редовен професор на Харвард и е член на Њујоршката Академија на науки.

Да си знаете еве од стручњак, нашиве убиваат млади со правилото 45 дена по прележување, зошто имаме толкава смртност и што мисли за моменталниве вакцини.

тоа со првите 5 дена (на 5:50) го збореше и татко ми, иако е во пензија и иако не е пиејџди него "обична" медицина :). Бадијала вели апчето за вирус ако тестовите и дијагнозите доцнат. После тие денови отишол возот. И стопати го потенцираме тоа, тестовите мора да бидат бесплатни и да се прават брзо. Значи се што збориме, госпоѓата го кажа.
Инаку изгледа не претендира за директорско место или тендер па затоа збори отворено, за разлика од нашиве пиејџдиња, петлиња, директорчиња и слична тиња.

258823110_2007801946064872_6950533461878159944_n.jpg
Го изгуби кредибилитетот овој што го правел ова одма чим видов медиЈуми.
Се согласуваш @Anon ?
Автоматски споено мислење:

а вас медицинарите одамна не ве пратиле на некој семинар, платен се знае од кого :D .
Пецкарош си бил и ти :несвест:

Последно уредено:
Според експертите на темава оваа ќе ја стават во рамноземјашите и антиваксерите. Објаснува дека никаде во свет нема такво правило 45 дена после прележување да се вакцинира и дека само кај нас е ова. Како што разбрав имале препорака да 3 месеци по прележување воопшто да не се прима вакцина посебно модерна и фајзер затоа што големи се шансите да предизвика миокардитис кај младите, а и дека има веќе истражувања дека имунитетот на прележаните трае минимум 9 месеци.
Чисто информативно скоро што се вакцинираа мои блиски прележани им рекле дека само Фајзер може да примат и немаат избор.

Го изгуби кредибилитетот овој што го правел ова одма чим видов медиЈуми.
Се согласуваш @Anon ?
Автоматски споено мислење:

Пецкарош си бил и ти :несвест:
господ знае кој го правел, но најверојатно е направено во друга држава, а препраено на мкд од некој,
( место нивниот министер за здравство стаен нашиот итн...) а толку бил писмен.... прашај го Јанко јадиБурек од кај го превземал..

Според експертите на темава оваа ќе ја стават во рамноземјашите и антиваксерите. Објаснува дека никаде во свет нема такво правило 45 дена после прележување да се вакцинира и дека само кај нас е ова. Како што разбрав имале препорака да 3 месеци по прележување воопшто да не се прима вакцина посебно модерна и фајзер затоа што големи се шансите да предизвика миокардитис кај младите, а и дека има веќе истражувања дека имунитетот на прележаните трае минимум 9 месеци.
Чисто информативно скоро што се вакцинираа мои блиски прележани им рекле дека само Фајзер може да примат и немаат избор.

Оваа мерка и е тотална утка после 45 дена вакцина па реално и повеќето мерки и се во таа насока. Еве јас прележан и ми беше доста лошо во период од 30 до 45 дена после први симптоми и нема сила која би ме натерала да се вакцинирам толку брзо иако бев вакциниран па пак закачив ковид.

Според мене и 6 месеци е минимум што треба да се донесе. Со овие дебилни мерки ме направија да бидам против овие вакцини иако бев за вакцинција, ќе гледам да не примам бустер доза и ако е можно да се избегне.

Оваа мерка и е тотална утка после 45 дена вакцина па реално и повеќето мерки и се во таа насока. Еве јас прележан и ми беше доста лошо во период од 30 до 45 дена после први симптоми и нема сила која би ме натерала да се вакцинирам толку брзо иако бев вакциниран па пак закачив ковид.

Според мене и 6 месеци е минимум што треба да се донесе. Со овие дебилни мерки ме направија да бидам против овие вакцини иако бев за вакцинција, ќе гледам да не примам бустер доза и ако е можно да се избегне.
Германија прележаните ги вакцинира само со една доза фајзер. Ама што разбират тие рамноземјаши и не се стручни како Филипче, Караџоски, Ронче и слични на него експерти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom