Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
257341308_4750985908258000_620384976970165372_n.jpg

Германија кога немаше сеуште вакцини, пикот и беше 35.000 регистрирани новозаболени за 24 саати.

Германија со 70% вакцинирано население, пикот сега за сега 65.000 регистрирани новозаболени за 24 саати.

И сеа веќе не важи бројот на заболени, се сметал само бројот на хоспитализирани. :ROFLMAO: Изговори изговори изговори ...

Па види сега има дупло повеќе позитивни од предходен пик а 5 пати помалце умрени. Јасно беше со делтава дека ќе рушиме рекорди уште летоска беше најавено.
Автоматски споено мислење:

Нормално дека никој не очекуваше никој да не заболи, али буквално па никој не очекуваше бројките да се зголемат за 110% во исти временски период од годината. Ебење у здрав мозок се вика ова, секој шо има 2 грама памет го знае.
Очекувано беше и најавено. Посебно од Роберт Кох. Ама кој сакаше да верува сакаше кој не не чул.

Последно уредено:
Интересно. Во некои држави каде што ескалира пак ситуацијата расте гневот кон несолидарните луѓе кои не се вакцинираат. Во некои од тие држави има мнозинство народ што би поздравил задолжително вакцинирање. Пред да скокнат хиените не викам дека ова е мој став, чиста информација.

Туку тенеке нека каже како е во Русија, Јапонија, Австрија и Израел ситуацијата. Со број на вакцинирани нормално за споредба чисто информативно.

...баш ми е мило што конечно ќе тргнат по правилниот пат за решавање на пандемијата, на начин што може да се уништи коронавирусот и полесно прележување на болеста Covid-19, а тоа е со лекови антивиротици,
...со веќе поминати шестнеделни ветувачки позитивни клинички студии на орални антивирални лекови molnupiravir производство од Merck & Co / Ridgeback Biotherapeutics, кој се дава на невакцинирани од пети ден од појавени симптоми, како и Paxlovid (ritonavir) Pfaizer кој се дава по 72 ч, три дена после појавени симптоми,
...двете фирми аплицирале во ФДА за одобрување на примена за итна употреба на овие антивирални лекови при болеста К19,

Последно уредено:
Ми изгледа паметно да се заразиш и после да земеш лек кои делува ама не 100% место да се вакцинираш и да спречиш тешко заболување. И да се деси, лекот не ти бега. Ама ај ја можеби има грешка во логиката.

https://faktor.mk/na-sekoj-chas-doa...ogDAa1lAbVCGZKPTXvQJIOUMYyZlRPsaUKggc0DEtUc-g

има и добар ФБ коментар :cool:
Dražan Bračić ( не е Бачето)
оти не кажете вистината дека корона19 не е вирус туку бактерија напраена од воен отроф империт а се шири со помош на брановите од 5Г мрежата и прскањата од авиони и успешно се лечи со коктел чаеви од магарешки трн, нане, кантарион, жалфија како и масажи на раце и врат и ладни облоги

Последно уредено:
Ми изгледа паметно да се заразиш и после да земеш лек кои делува ама не 100% место да се вакцинираш и да спречиш тешко заболување. И да се деси, лекот не ти бега. Ама ај ја можеби има грешка во логиката.
...нормално дека е подобра заштита т.е. имунизација на телото впрочем тоа ни го даваат сите други традиционални вакцини, НО не и антиковид вакцините, на жалост, така да не може со глава низ ѕид, со сила убајна, на мутирачки коронавирус не можеш да развиеш вакцина, па да дуби на глава кој сака, впрочем искуствата на терен се разочарувачки да вакцинираните со три дози повторно се инфицираат, веќе нема што муабет да се прави за тоа, аман немој со тоа дека немало да има хоспитализација и фатален крај како бенефит затоа што никој тоа не може да го докаже вистински,
https://faktor.mk/na-sekoj-chas-doa...ogDAa1lAbVCGZKPTXvQJIOUMYyZlRPsaUKggc0DEtUc-g

има и добар коментар :cool:
Dražan Bračić ( не е Бачето)
оти не кажете вистината дека корона19 не е вирус туку бактерија напраена од воен отроф империт а се шири со помош на брановите од 5Г мрежата и прскањата од авиони и успешно се лечи со коктел чаеви од магарешки трн, нане, кантарион, жалфија како и масажи на раце и врат и ладни облоги
...секоја година овој период е навала во педијатриските оддели, впрочем пикот на сезонски вирус е токму сега, присутниот грип никој не го спомнува токму со респираторни проблеми кај децата, не знам зошто со сила се прават вакви сценарија, највероватно да имаат оправдување да почнат да ги вакцинираат децата со антиковид вакцини, друго нема!

Последно уредено:
Викаат дека апов од Фајзер има 90% заштита од хоспитализација и 100% заштита од смрт.

Јас лично и не му верувам баш, ама ако е вистина, дефинитивно е подобро да чекаш да се поболиш, отколку да се вакцинираш со ваква вакцина која убива колку што спасува.

Како што гледаме преку студии, науката веќе укажува дека mRNA создава прилично голем проблеми со месеци после вакцинација. Не ќе е така безбедна како што тврдеа.

Кога ќе дојдат ова протеинскиве вакцини или пак овие што ќе се прскаат во нос со жив вирус, можно е да имаме прави вакцини.

Последно уредено:
Подобро е да чекаш да се поболиш. Среќа што форумов е изолиран bubble а не репрезентативен за светот.

Викаат дека апов од Фајзер има 90% заштита од хоспитализација и 100% заштита од смрт.

Јас лично и не му верувам баш, ама ако е вистина, дефинитивно е подобро да чекаш да се поболиш, отколку да се вакцинираш со ваква вакцина која убива колку што спасува.

Како што гледаме преку студии, науката веќе укажува дека mRNA создава прилично голем проблеми со месеци после вакцинација. Не ќе е така безбедна како што тврдеа.

Кога ќе дојдат ова протеинскиве вакцини или пак овие што ќе се прскаат во нос со жив вирус, можно е да имаме прави вакцини.

21 автобус, директно иде ако си од СК ќе разбереш

21 автобус, директно иде ако си од СК ќе разбереш

I am just the messenger ... на научни студии.

Ad hominem
Тоа што се насочивте кон мене, многу кажува, за вас верувачите на наука :pos:

Антиваксерски протест...
gledam tie vo indija sto brkaat po gjubreto i sto gi lecat so ivermektin site ispoumrija.
Ko so pamtam Indija 2 meseca vi bese vo pisuvanjeto glavna tema, a sea ja zaboravivte, isto go zaboravivte i indiskiot soj, pa i brazilskiot soj, ali ne se zboruva po mediumi povekje za niv posho nema politicka osnova od tie zemji i taka ke e.Ko so rekov, mediumska bolest, ko da zaboravivte deka sekogash ko se menuva vremeto od toplo kon ladno ili obratno e sezona na gripovi i nastinki.Ili pak vie vo zivot nemate fateno nastinka sekoja godina ste se vakcinirale.A, ja pak sto zboruvam pa ne postoi vakcina za grip ili nastinka, lele, sirotite vie svilenite.

Па види сега има дупло повеќе позитивни од предходен пик а 5 пати помалце умрени. Јасно беше со делтава дека ќе рушиме рекорди уште летоска беше најавено.
Автоматски споено мислење:

Очекувано беше и најавено. Посебно од Роберт Кох. Ама кој сакаше да верува сакаше кој не не чул.

Планирано беше, не најавено. Институтчето е обичен мегафон у Германа, слично ко овој Фаучи у Америка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom