Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
@bijons многу убаво пиша пред некој ден, дека време е на настинки, на грипови, луѓето ќе прават бадијала тестови за корона....но некој преубаво се богати.
Јас правев вчера тест, иако Бјонс ми кажа дека сум закачила грипче и испадна во право, ко по обичај.

лабораториите тестовите беспари ги купуваат?

Германија кога немаше сеуште вакцини, пикот и беше 35.000 регистрирани новозаболени за 24 саати.

Германија со 70% вакцинирано население, пикот сега за сега 65.000 регистрирани новозаболени за 24 саати.

И сеа веќе не важи бројот на заболени, се сметал само бројот на хоспитализирани. :ROFLMAO: Изговори изговори изговори ...

Па сеа тоа ти е најточна статистика заедно со број на умрени. Да бидеме реални никој не рече дека со вакцина никој нема да заболи, и како пцр -от ќе покаже него дека нуди слој на заштита,(крајно неутрален сум кон ова колкав е слојот, Кил Гејтс рече бил разочаран).

Сега е најважно ќе се прави голема дата кај што сум убеден дека фајзер ќе се прошета со резултатите од датата што ќе биде мотив за владите да дадат задолжителна вакцинација и до летоска да завршат со ова.

Па сеа тоа ти е најточна статистика заедно со број на умрени. Да бидеме реални никој не рече дека со вакцина никој нема да заболи, и како пцр -от ќе покаже него дека нуди слој на заштита,(крајно неутрален сум кон ова колкав е слојот, Кил Гејтс рече бил разочаран).

Сега е најважно ќе се прави голема дата кај што сум убеден дека фајзер ќе се прошета со резултатите од датата што ќе биде мотив за владите да дадат задолжителна вакцинација и до летоска да завршат со ова.

Нормално дека никој не очекуваше никој да не заболи, али буквално па никој не очекуваше бројките да се зголемат за 110% во исти временски период од годината. Ебење у здрав мозок се вика ова, секој шо има 2 грама памет го знае.

Како што ги опишуваш симптомиве некако слично и кај мене беше, со тоа што јас направив брз тест од оние коцкастите со брис од нос и тоа мислам првиот ден од онаа коронската температура кога имав и ми даде позитивен. Не направив одма на почетокот тест бидејќи недела дена предходно имав паднат имунитет нешто грло црвено, почнав да се подзатнувам ама додека не кренав 37 со нешто не правев тест.
Друга работа што ја зборам е начинот на земање брис, додека не пробуричкаш убаво во нос додека не те здоболи горе исто ко да не си земал. Тие што правеле пцр имале можност да осетат какво нелагодно чуство е земањето брис правилно ко што треба.
Значи два параметри според мене важни:
1. Време на земање брис
2. Начин на земање брис
Значи сепак ова е мое лично искуство што го зборам, не сум експерт ко @Bafra @teneke @bijons

Фала фала, ама ни ја не сум експерт. Мене на почеток ми викаа глупости пишувам, да сум се врател во основно. Засукав ракавите и почнав да читам од 5то одделение па до средно 4та. Таму во некој учебник пишуваше дека болест за која што и животните се резервоар, не може да се истреби. Ама изгледа стари учебници, па овие експертите што тврдеа дека со вакцината ќе го победиме Бетмен, сигурно знаат нешто ново, ама јбг, себични се, па не споделуваат. Може и поради други причини тоа да го прават, ама нема шанси. :cautious:

Сега во 70% од постовите споделувам што кажале луѓе со искуство. Еден од тие луѓе беше изумителот на тестовите и видиш тој различно кажа од тебе. Но сигурно е нешто во грешка е, при толку други експерти, тој нема шанси да е во право за сопствениот изум.

Ја па имав впечаток дека си експерт, затоа претходно ти поставив некои прашања, на кои очекував одговор. Сега ми е појасно зашто не си дал одговор. Извини.
Ај бар пробуваш да бидеш експерт во тролање, па и тоа е нешто (y).

Po nekoj den glavobolki i temperaturi, izgubija i miris vkus, taka da definitivno zarazeni se. Patem receno vakcinirani bea, se po propis.

Ееее, а да не беа вакцинирани, се знае, блага пченица. Вака сега ќе си пиете смути со крастајца и домашна.

Да продолжиме со наука, оти гледам се разводнува темата. Се поизгледно е дека податоците на Фајзер од тестирањето, дека барем ист број на луѓе ќе умрат од вакцините колку што ќе се спасат се точни.

Нова студија во врска со тоа:

Abstract 10712: Mrna COVID Vaccines Dramatically Increase Endothelial Inflammatory Markers and ACS Risk as Measured by the PULS Cardiac Test: a Warning

Abstract
Our group has been using the PLUS Cardiac Test (GD Biosciences, Inc, Irvine, CA) a clinically validated measurement of multiple protein biomarkers which generates a score predicting the 5 yr risk (percentage chance) of a new Acute Coronary Syndrome (ACS). The score is based on changes from the norm of multiple protein biomarkers including IL-16, a proinflammatory cytokine, soluble Fas, an inducer of apoptosis, and Hepatocyte Growth Factor (HGF)which serves as a marker for chemotaxis of T-cells into epithelium and cardiac tissue, among other markers. Elevation above the norm increases the PULS score, while decreases below the norm lowers the PULS score.The score has been measured every 3-6 months in our patient population for 8 years. Recently, with the advent of the mRNA COVID 19 vaccines (vac) by Moderna and Pfizer, dramatic changes in the PULS score became apparent in most patients.This report summarizes those results. A total of 566 pts, aged 28 to 97, M:F ratio 1:1 seen in a preventive cardiology practice had a new PULS test drawn from 2 to 10 weeks following the 2nd COVID shot and was compared to the previous PULS score drawn 3 to 5 months previously pre- shot. Baseline IL-16 increased from 35=/-20 above the norm to 82 =/- 75 above the norm post-vac; sFas increased from 22+/- 15 above the norm to 46=/-24 above the norm post-vac; HGF increased from 42+/-12 above the norm to 86+/-31 above the norm post-vac. These changes resulted in an increase of the PULS score from 11% 5 yr ACS risk to 25% 5 yr ACS risk. At the time of this report, these changes persist for at least 2.5 months post second dose of vac.We conclude that the mRNA vacs dramatically increase inflammation on the endothelium and T cell infiltration of cardiac muscle and may account for the observations of increased thrombosis, cardiomyopathy, and other vascular events following vaccination.

Последно уредено:
Како што ги опишуваш симптомиве некако слично и кај мене беше, со тоа што јас направив брз тест од оние коцкастите со брис од нос и тоа мислам првиот ден од онаа коронската температура кога имав и ми даде позитивен. Не направив одма на почетокот тест бидејќи недела дена предходно имав паднат имунитет нешто грло црвено, почнав да се подзатнувам ама додека не кренав 37 со нешто не правев тест.
Друга работа што ја зборам е начинот на земање брис, додека не пробуричкаш убаво во нос додека не те здоболи горе исто ко да не си земал. Тие што правеле пцр имале можност да осетат какво нелагодно чуство е земањето брис правилно ко што треба.
Значи два параметри според мене важни:
1. Време на земање брис
2. Начин на земање брис
Значи сепак ова е мое лично искуство што го зборам, не сум експерт ко @Bafra @teneke @bijons
јас имав јака настинка, а и се уште , 2 недели ме држи по малку, 2 пати се тестирав негативен, ќерката еднаш негативна.... имав 37.6 макс т-ра, ама матичната тврди дека немам делта+ бидејќи ЦРП ми беше 44 ама Ле 10000... после 5 дена пак вадев крв, Ле 10100 а ЦРП падна на 6, ама она гледаше и по периферен размаз... сум имал вирус ама Рхино Вирус ?? ама не и бактериска инфекција ??? колку може таа да знае ??
а прележан сум К19 во март и вакциниран во август.... снаата беше позитивна, синот не се тестира он и 3та вакцина прими а сигурно и он беше позитивен... внуците 2 недели не одеа во школо и градинка, од петок почнаа.. синот и снаат уште не одат на работа, онлајн од дома, уште некој ден ќе седат дома..
а ќерками( со неа сме во ист стан) само 2 дена не одеше на работа, ама пиеше антибиотици... во среда ќе одам на ОРЛ, да видам ако ми даде антибиотици, матичната не дава..
Мислам дека кај нас нема здравство туку политика, тури му пепел

не знам што квичиш, секаде е скап тестот. Сигурно во тестирањето се употребува материјал него што чини добра пара. Најверојатно тоа не е плукни залепи како што ти си замислуваш во мозочето тетке.
Stavi treta doza be?

Професорот во неколку наврати нагласи дека овие мерки требало да бидат имплементирани пред една година, а ние добивме вакцини, за широката популација, во март оваа година! Вакцинацијата започна во април. Претходно имаше ограничени вакцини само за здравствените работници.

Односно можеше да се започне со имунизација и во август/септември 2020 ако се прифатеше руската вакцина.

Изгубена е довербата во здравствените власти. :)

Ееее, а да не беа вакцинирани, се знае, блага пченица. Вака сега ќе си пиете смути со крастајца и домашна.
Srekja nivna, se vakciniraa na vreme inaku gotovi bea. So vakva stapka na smrtnost, cim si pozitiven odma pozdravi se so najbliskite, zaveri testament, napisi oprostajno pismo oti samo prasanje na vreme e.
P.s da ne se lazime ama domasnata mozi ne ama smututo od krastajci i toa kako pomogna vo kombinacija so dvete dozi vakcini.

Ако ја прашаш на пример Биџонс ќе рече дека треба и тестовите да се модифицираат дека и тие се застарени за алфа сој.
Иначе според мене тестовите се точни и тоа точни како тест за бременост а многу важно е начинот на земање брис.
... јас дури отворив тема за тестовите кои се применуваат за детекција на коронавирус кои од почеток на пандемија се применлви само ЗА ИТНА употреба, поради немање друга можност за детекција, исто како што се и антиковид вакцините за итна употреба поради немање друг начин за лечење за време на пандемија, иако во август се авторизира фајзеровата,
инаку и јас да се повторам како @Bafra, дека изумителот на ПЦР тест кој првенствено е направен за експериментални цели, самиот кажа како и зошто не смее со ПЦР тест да се воспостави дијагноза за болест како Ковид19,
по 31 ви декември 2021 година, CDC- Centers for disease Control and Prevention ќе го повлече барањето до Администрацијата за храна и лекови на САД (ФДА) за овластување за итна употреба (ЕУА) на CDC-2019-Нова коронавирус (2019-nCoV) дијагностички панел RT-PCR во реално време, анализа за прв пат воведена во февруари 2020 година само за откривање на САРС-CoV-2.

- CDC (Centers for Disease Control and Prevention) благовремено го дава ова предупредување за клиничките лаборатории Division of Laboratory Systems (DLS), одделение за лабораториски системи, да имаат доволно време да изберат и спроведат една од многуте алтернативи овластени од ФДА.
- како подготовка за оваа промена,CDC препорачува клинички лаборатории и места за тестирање кои користеле анализа на CDC-2019-nCoV RT-PCR и да ја започнат нивната транзиција кон друг тест КОВИД-19 овластен од ФДА.

- CDC (Centers for Disease Control and Prevention) Division of Laboratory Systems (DLS), одделение за лабораториски системи, одделение за лабораториски системи, ги охрабрува лабораториите да размислат за усвојување на мултиплексиран метод што може да олесни откривање и диференцијација на вирусите на САРС-КоВ-2 и грип.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom