Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
... ете многу медицински лица кои примиле во мај две дози со антиковид вакцина терапија Фајзер, ескивираат да ја примаат третата бустер доза за која им е насочено да ја примаат, а тие со повратен коментар- „нека примаат прво тие кои немаат ниедна доза“, сега се поставува прашање, за кого ја примаат за себе или за други?

Тенеке, ги прочита сите студии, ги изгледа сите видеа поврзани со вакцината, мерките и пандемијата, ги избрка сите проваксери и го бутна интересот за вакцина! Од голема помош ти беше и Ронче.

Секогаш кога сум учествувал на тркалезна маса каде се спротивставуваат неколку идеи, сум сакал да најдеме неколку компромисни точки. Дали има можност за своевиден компромис на оваа тема? Каде ќе можеме да се согласиме? :)

Јас сеуште сум про наука и сум отворен за нови сознанија.

Но, она што го гледам од ден, на ден, вакцинава е заебанција.

И што е пострашно ја наметнуваат со сила, и најстрашно им ја даваат на деца без родителска согласност.

Е па нека се еб.т у г'з.

Ок, ама разумен компромис е разумен компромис.

Мислам дека и дел од проваксерите (како Игорче) се сложуваат дека нема реална потреба од вакцинирање на децата затоа што ризиците и бенефитите се речиси изедначени. Тука се сложувам. Ако почнат со лотарии, ќе добијат лотарија за вакцината (посебно Фајзер кај момчињата).

Се согласувам и дека вакцинава е заебанција. Се сведовме на истражувања за трета доза, чија ефикасност и ефективност, може да падне во наредните 6-7 месеци и на маса ќе се појави новата вакцина (можеби модифицирана) во форма на нова бустер доза. И нови притисоци, нови програми, нови мерки, нови кампањи и нова психолошка војна.

Можеби треба да се вратиме на правилото кое важи за вакцината за сезонски грип- има препорака и е оставено на слободната волја. Нема потреба од мерки и рестрикции, барем не на домашно тло.

Добро, прашањето ми беше за изнаоѓање на одредени компромисни точки. Некоја златна средина, а онаму каде нема да се согласите, нека се судираат копјата. Не може, буквално околу ништо, да не се согласуваме.

- Сметам дека секој над 50 би било пожелно да се вакцинира. Тука се (по)високи и стапката на хоспитализацијата и стапката на смртност во однос на другите категории, каде стапките не се изразени во цели проценти, туку во промили!

- Хронично болните и лицата со коморбидитети пожелно е да се имунизираат.

- Нема потреба од владини кампањи, тоа се џабе фрлени јавни пари без никаков ефект.

- Овие мерки, кај нас, кои се насочени само кон невакцинираните, се нелогични и лоши. Треба да се укинат. Зошто? Вакцината драстично не ја намалува трансмисијата, а мерките се насочени кон места каде шансата за зараза е релативно мала (200 од 12.000 се заразиле надвор, ми остана во глава од една претходна студија). Само Моловите се во затворен простор, како и автобусите каде пак нема мерки и рестрикции. Ниту за редуцирање на бројот на патници!

- Треба поголема контрола на границите, проследена и со тестови и со карантини. Вакцината не смее да биде фри пас затоа што и вакцинираните се потенцијални преносители.

Мислам дека околу овие точки ќе се изнајде некој реален општ компромис. :)

Ок, ама разумен компромис е разумен компромис.

Мислам дека и дел од проваксерите (како Игорче) се сложуваат дека нема реална потреба од вакцинирање на децата затоа што ризиците и бенефитите се речиси изедначени. Тука се сложувам. Ако почнат со лотарии, ќе добијат лотарија за вакцината (посебно Фајзер кај момчињата).

Се согласувам и дека вакцинава е заебанција. Се сведовме на истражувања за трета доза, чија ефикасност и ефективност, може да падне во наредните 6-7 месеци и на маса ќе се појави новата вакцина (можеби модифицирана) во форма на нова бустер доза. И нови притисоци, нови програми, нови мерки, нови кампањи и нова психолошка војна.

Можеби треба да се вратиме на правилото кое важи за вакцината за сезонски грип- има препорака и е оставено на слободната волја. Нема потреба од мерки и рестрикции, барем не на домашно тло.

Добро, прашањето ми беше за изнаоѓање на одредени компромисни точки. Некоја златна средина, а онаму каде нема да се согласите, нека се судираат копјата. Не може, буквално околу ништо, да не се согласуваме.

- Сметам дека секој над 50 би било пожелно да се вакцинира. Тука се (по)високи и стапката на хоспитализацијата и стапката на смртност во однос на другите категории, каде стапките не се изразени во цели проценти, туку во промили!

- Хронично болните и лицата со коморбидитети пожелно е да се имунизираат.

- Нема потреба од владини кампањи, тоа се џабе фрлени јавни пари без никаков ефект.

- Овие мерки, кај нас, кои се насочени само кон невакцинираните, се нелогични и лоши. Треба да се укинат. Зошто? Вакцината драстично не ја намалува трансмисијата, а мерките се насочени кон места каде шансата за зараза е релативно мала (200 од 12.000 се заразиле надвор, ми остана во глава од една претходна студија). Само Моловите се во затворен простор, како и автобусите каде пак нема мерки и рестрикции. Ниту за редуцирање на бројот на патници!

- Треба поголема контрола на границите, проследена и со тестови и со карантини. Вакцината не смее да биде фри пас затоа што и вакцинираните се преносители.

Мислам дека околу овие точки ќе се изнајде некој реален општ компромис. :)

Абе јас немам проблем со ова.

Работата е што, ова станува ненормално, како секта се. Ако помини една работа, тогаш одма следи друга.

Мислиш мене ми е гајле за шопинг во Мол или седење во кафана :)

Проблем е кога ќе помини една работа одма одат на друга, и така сега ќе ги вакцинираат децата од 5 - 11 години во САД. Последно што гледав го правеле и без родителска согласност заради некој дупки во законот.

4uol47.jpg

Досега гледав да не постирам вакви работи, ама со оглед дека тераат агенда за задолжителна вакцинација на децата, не можам повеќе.

Можите да и го проверите профилот на https://twitter.com/eekymom

tmhc1f5arsw71.jpg

Рамноземјашу, ризикот за миокардитис во споредба со тој ако добиеш ковид е ~ 6-10x помал, воедно од тој 6- 10x помал ризик, 95% од случаите се се благи или умерени. Најди си нова занимација и намали со канцер постови од Reddit

Рамноземјашу, ризикот за миокардитис во споредба со тој ако добиеш ковид е ~ 6-10x помал, воедно од тој 6- 10x помал ризик, 95% од случаите се се благи или умерени. Најди си нова занимација и намали со канцер постови од Reddit

Колку си вака самоуверен, ѓоа на Фаучи му светиш ко ќе експериментира.

Си знам колку е ризикот. Се гледа од студиите што ги гледам. Се гледа колку кријат, колку фејк њус шират. Се помалце будали има. Кој што сака нека се вакцинира, само нека не ме силуваат мене и мојата фамилија да се вакцинираме.

Толку е постот.

Благ и умрен Миокардитис :pos:

Ебате стручњак.

Колку си вака самоуверен, ѓоа на Фаучи му светиш ко ќе експериментира.

Си знам колку е ризикот. Се гледа од студиите што ги гледам. Се гледа колку кријат, колку фејк њус шират. Се помалце будали има. Кој што сака нека се вакцинира, само нека не ме силуваат мене и мојата фамилија да се вакцинираме.

Толку е постот.

Јас се прашувам дали постои вакцина од канцерот кој го шириш....:icon_lol:

Види што се маки. Овај човек немало ни да ја сети короната. Само знам дека нема да го гледаш видеото.

Плус ја виде некни студијата дека вакцината не штити од лонг ковид, во кој спаѓа и миокардитисот од вирусот ? А реално сите вакцинирани мораат да го прележат ковидот.

...јас па мислев дека си некој сериозен член :facepalm: која погрешна проценка, па уште модератор на форумов! :facepalm:

И ти како и Заев и Филипче не разбираш, дека пола Македонија не сака да се вакцинира.

Веќе имаше масовни протести, не видени од времето на шарената. Мислам за името излегоа 1/10 луѓе.

И ќе има протести, затоа што луѓето чекаа да видат што ќе се случи со изборите.
Тенеке, на вирусот му е гајле за избори и протести и што не.

гледам Премиер лига, полни стадиони, каков размак каква маска...

Види што се маки. Овај човек немало ни да ја сети короната. Само знам дека нема да го гледаш видеото.

Плус ја виде некни студијата дека вакцината не штити од лонг ковид, во кој спаѓа и миокардитисот од вирусот ? А реално сите вакцинирани мораат да го прележат ковидот.

Тенеке, се прашувам од почеток до крај ги гледате видеава? Стварно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom