вие не разбирате, они размислуваат логички, логиката е нивна силна страна.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па затоа што не можеш да размислуваш со своја сопствена глава, оставаш некој друг да мисли за тебе.
Толку е просто.
Секој има право на сопствен избор. Некој сака да се вакцинира, бујрум нека повели. Некој сака да се лекува со смути од крајстајцибујрум , негов избор.
И за крај според тоа твое заедничко опшТество на кое се повикуваш, кое е еднакво за сите, таму различностите би требало да се почитуваат.
Или не ти го кажале тоа?
Зошто вакцинираните да се изолираат?so ogled deka pomalku od 50% vo mkd se celosno vakcinirani sto predlagas u zoloska ili u specijalen rezervat da se smestat vakciniranite?
?Во ред, еве ја одлучив дека ти не треба да бидеш оставен да мислиш пошто јас мислам дека ти мислиш неквалитетно и за доброто на заедничкото општевство јас ќе мислам за тебе и на избори јас треба да гласам за тебе оти јас така мислам.
Зошто вакцинираните да се изолираат?
Задира и за правото на здрава животна средина, па ајде да не возиме автомобили воопшто. Може? Со мојот глас, кое е општо право, се засегнати сите. Дали и тоа право ќе ми биде одземено?Slobodata na poedinecot zapira tuka kogase zasegnat drugi. Zatoa imame zakoni.
Неможам да поверувам дека може да дојдеме до тука, фашисти во Македонија. Едниот дедо ги убиваше во Босна, другиот илегална дејност во Скопје.Во претходниот пост пишав, еве уште еднаш.
Не треба на секој да му се остави да мисли, ако сакаме да живееме во заедничко опшество шо би рекле еднакво за сите.
demokratski e de... pod 50% ste.
taman u kafez u zoloska ke ste 100% zastiteni od nevakcinirata bagra. eve da nemate direkten kontakt so nevakciranite moze od nadvor banani da vi frlaat
Мешаш различности со носење индивидуални одлуки кои директно влијаат на сите луѓе.
дамби, поуживајте овие две недели во слободата. Џабе ќе ви бидат после логиката и аргументите.Задира и за правото на здрава животна средина, па ајде да не возиме автомобили воопшто. Може? Со мојот глас, кое е општо право, се засегнати сите. Дали и тоа право ќе ми биде одземено?
Можеме и за опортунитетните трошоци. Со изборот да се запише некој на факултет и да не работи, трпи домашниот буџет односно директно се засегнати домашните. Банален пример, ама одлично се вклопува во твојот наратив. Истото важи и ако одлучи да го прекине лекувањето, евтаназијата, да не ги подари органите при евентуална мозочна смрт (дали може да се земат со сила?), да си отиде од болница, да не дозволи преглед, па дури и абортусот (многу контроверзно прашање)...ова ќе биде правен преседан и на ова подрачје. Зошто сега да се менува целиот граѓански концепт, каде ми се гарантирани сите тие права, само затоа што одреден процент е директно загрозен и дел од истиот одбива да се вакцинира?
На многу погрешен постулат ти е поставена основата на твоето размислување. Имаш друга, а веќе ја посочив и каде треба да се бара- во општествениот договор, но и истиот да не се менува, ниту да се злоупотребува во оваа прилика.
Знам дека си против присилната вакцинација и си резервиран за вакцинацијата на децата, ама гледаш дека има феномени над нас кои не размислуваат со своја глава.![]()
Велиш ќе не затворат и нас во детска соба?дамби, поуживајте овие две недели во слободата. Џабе ќе ви бидат после логиката и аргументите.
Неможам да поверувам дека може да дојдеме до тука, фашисти во Македонија. Едниот дедо ги убиваше во Босна, другиот илегална дејност во Скопје.
После толку години, иако немаме таква традиција на соработници со рајхот, пак да се најде некој предавник, ковид аусвајси, принудни вакцини, контролни пунктови.
У реду ова платена трол група на Кајгана-4-5 човека, пак не иде, многу е гадно и за мали пари учествуваат во злосторство против човештвото, не е да работат против друга држава а против својата, сепак имаат некој роднини, пријатели...
Во ред, замисли јас победам на следните избори и одлучам/носам закон дека за доброто на колективот е некои луѓе да немаат право на репродукција, се што на IQ тест покаже послаб резултат од 125 да се стерилизира, се што има историја на ментални заболувања до трето колено назад исто така, дали ќе ме подржиш?Slobodata na poedinecot zapira tuka kogase zasegnat drugi. Zatoa imame zakoni.
koja e izdrzanosta da se izoliraat nevakciniranite? Za da ne gi polnat bolnicite taka. Za zaraza ete zaklucija deka ne stitat.Интересен одговор, интелектуален пред се, конструктивен со јасни гледишта на моменталната ситуација и уште една потврда на тоа што го викам дека на секој не смее да му се дозволи да мисли и да се искажува.
Мојата индивидуална одлука директно влијае на сите луѓе![]()
Аман бре,не сум знаела дека сум толку многу влијателна личност
Јас како не вакцинирана личност, си го гледам сопствениот двор, си го гледам сопственото здравје, и ич уво не ме боли дали некој се вакцинирал или не. Негов избор, негово право.
Јас си одговарам за моите постапки, ти си одговараш за своите. И чао молим.