Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ранд, полека но сигурно, ми станува еден од омилените сенатори од САД.

Жестоко се бори против сите Ковид рестрикции (заслуги дели и Џим Џордан), редовно го шамара Фаучи и беше иницијаторот на истрагата околу потеклото на вирусот. Ако неговата теорија, зад која застанаа неколку еминентни научници од сферата на вирусологијата и имунологијата, се покажеше како неточна, ќе ја разнишаше стабилноста на неговото сенаторско место.

Плус е критичар на радикалната левица, каде и беше нападнат од активисти на БЛМ.
Utre odam na testiranje za pozitivnost.
Koj saka neka cestita :P
Џони, требаше да пиеш смути од краставици. Го продолжува животниот век, плус го јача имунитетот.

Него, која те заеба? Кај која го фати? Кажи, не биди педер. :sneaky:

Еве и јас се тестирав со овие тестови од аптека и ми излезе позитивен.

Освен температура вчера до макс 38.5, течење на нос и болки во мускули добро е за сега. Денеска минимално температура до 37.5 и малаксаност.

Еве и да се пофалам од нашиве доктори и пишав на матичната вчера сабајле и 2 дена нема гајле да те контактира. Битно цела фамилија до 3то колено се пратеници и советници по општина.

The research found that over 1 in 3 patients had one or more features of long-COVID recorded between 3 and 6 months after a diagnosis of COVID-19. This was significantly higher than after influenza.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Џони, требаше да пиеш смути од краставици. Го продолжува животниот век, плус го јача имунитетот.

Него, која те заеба? Кај која го фати? Кажи, не биди педер. :sneaky:
Trebase, ama ete inaet na mene.
Pojma nemam od koj prefativ i dali prefativ voopsto, prv osomnicen mi e kupatiloto. Go renovirav, krsi plocki, cevki vadi, promaja spotnat. Maticnata zapna, mi zakaza pa aj zosto da ne. Od simptomi klasicna nastinka. Nekni kaslav, gradite si gi pluknav. Vcera grloto i nosot tecenje. Denes nisto. Temperarura nemav, ednas krenav do kaj 38 vecerta, ispotiv, ziva voda se naprajv i vo osnova toa. Denes prodolziv so lupanje vo kupatiloto.
P. S zedov od apteka po sugestija na maticnata test so plunka, negativen ispadna ama ete ne i se vklopvam vo parametrite pa me pusti na testiranje.
Jas dodusa redovno si nastinvam ova vreme, plus minus nekoja nedela ama ete takva bila situacijata, jbg.
Автоматски споено мислење:

Имаш симптоми ?
Sega ne :toe:
Автоматски споено мислење:

Нежен си бил ти! :pipi:

Епа со лесно, па и на моја глава!

пи.ес. Не прашав каде си фатил, туку од која! :sneaky:
Nevin sum jas, ljunfer sum. Baska i se pazam, koristam zastita :pipi:.
P. S abe so nezen, deset kila prasina izedov. Uste vkus na iskrseni plocki imam vo ustata. Od druga strana barem vkus imam. Za miris neznam, uste prasina od nosot vadam :pos:

Последно уредено:
Да те тагнам @santelli оти збореше за верба во цивилизациски придобивки и наука. Дали ти би примила панцеф, трицеф, вибрамицин и сумамед 2 дози во рок од еден-еденипол месец ако ти ги препишат специјалисти и субспецијалисти?
Ете и за @Lester Freamon истото прашање.

Последно уредено:
Да те тагнам @santelli оти збореше за верба во цивилизациски придобивки и наука. Дали ти би примила панцеф, трицеф, вибрамицин и сумамед 2 дози во рок од еден-еденипол месец ако ти ги препишат специјалисти и субспецијалисти?
Кај нас не ни пробуваат со друг антибиотик тоа им стана како аспирин да препишуваат. Лани имав бронхит, по деф сумамед ми кажа, кога им напоменав дека има сигурно 5 години како не сум пиела антибиотик ми дадоа амоксиклав.. Ми помина за неколку дена.. Не би споредувала наши лекари и тукашни пракси за сериозни теми.

Кај нас не ни пробуваат со друг антибиотик тоа им стана како аспирин да препишуваат. Лани имав бронхит, по деф сумамед ми кажа, кога им напоменав дека има сигурно 5 години како не сум пиела антибиотик ми дадоа амоксиклав.. Ми помина за неколку дена.. Не би споредувала наши лекари и тукашни пракси за сериозни теми.
Епа драга Сантели мене на тој начин ми го разорија имуниот систем па и винска мушичка низ уво да ми влезеше ќе ме ... Решето. И јас не памтам од кога не сум пиел антибиотици, сум немал сериозни настинки најмалку 2-3 години ама ете, се погодија соодветни специјалисти (на кои претходно прилично им верував). И цело време тоа го кажувам ама "провакцериве" се упорни и го "занемаруваат" тој детал.
Затоа ме иритираат вакви написи од некои доктори-вакцинирај се, ќе помине пандемијата. Тикви. Ако сакаат да се искрени, да не се полтрони и шупаци, треба да изјават дека сево ова со вакцините е за наше добро. Лагите специјалистички нивни ме иритираат. Една друга трета лага, кој веќе ќе верува дека стварно иде волкот?
Abe jas ke vi umram, vie za so prajte muabet :P.
Mene ne mi prepisaja nisto, pa se potpriv na domasna medicina, pretezno bazirana na alkohol, kafe i cigari. Ona alkohol naglaseno :pipi:
дан сакаш трицеф да ти дам. Скраја да не ти затреба :)

Последно уредено:
Словенија сопрела вакцинирање со Џонсон, после мозочен удар на млада жена после вакцинација.
Така да од една страна има веројатност да не умреш од Ковид, од друга страна има веројатност да умреш од вакцината. Да не зборувам за долгорочни евентуални последици.
Ако има правда треба сите што рекламираат и принудуваат вакцинирање да одговараат кривично. Вака што излегува, ја измамиле жената, ќе живеела уште педесетина години ако не се вакцинирала, вака умре, а никој не отишол затвор.
Просто треба да не се Фашисти, реално е фашизам скриен позади грижата за нашето здравје.
Може да кажат за 20 годишни шансата за смрт од Ковид е 0.2%, а од вакцината 0.3%, за 90 годишни смрт од Ковиде 20% , а од вакцината 5%, секој сам да си реши.
Сакам да ги прашам вакцинираните, има гласини дека ти станува 28 см после вакцинација, дали е тоа точно?

Словенија сопрела вакцинирање со Џонсон, после мозочен удар на млада жена после вакцинација.
Така да од една страна има веројатност да не умреш од Ковид, од друга страна има веројатност да умреш од вакцината. Да не зборувам за долгорочни евентуални последици.
Ако има правда треба сите што рекламираат и принудуваат вакцинирање да одговараат кривично. Вака што излегува, ја измамиле жената, ќе живеела уште педесетина години ако не се вакцинирала, вака умре, а никој не отишол затвор.
Просто треба да не се Фашисти, реално е фашизам скриен позади грижата за нашето здравје.
Може да кажат за 20 годишни шансата за смрт од Ковид е 0.2%, а од вакцината 0.3%, за 90 годишни смрт од Ковиде 20% , а од вакцината 5%, секој сам да си реши.
Сакам да ги прашам вакцинираните, има гласини дека ти станува 28 см после вакцинација, дали е тоа точно?
Вистина е. На трипод го потпирам сега.

Ете и за @Lester Freamon истото прашање.
Мешаш баби и жаби. Специјалисти во мкд и наука :D добар си!

Инаку без 2-3 мислења ни суплемент не земам, а не пак антибиотик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom