Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...провери ги вакцините против сезонски грип!
Што треба јас да проверам?
Нели ти викаше дека вакцина треба да се тестира со години?
Иста приказна е и со вакцините за грип, пак можеш да се заразиш, само ќе ти ги ублажи симптомите!

Тоа е, ќе шири зарази и ќе си убива постари домашни членови...
Чекај, нели постарите се сите вакцинирани? Како мислиш дека ќе ги убие?

ја одамна го викам ова задолжително да биде, се надевам дека законски ќе се спроведе и казните ќе бидат оштри.

Ron e Legenda so golemo L.

Lani mi se smeese dali mi trebale "safe spaces" za vegani, siromashkiot nema od doma ispadnato i zivee u meur od strav od cel svet.
Само од едно не се плаши - да ги истражува и копа по аналите на свемирската глупост.

Единствено што тој би можел да изгради е глупоградба со идиотизми и глупости која ќе го заебе дури и Кинескиот ѕид.
Токму на тоа типувам бидејќи он ќе живее таму.

Зошто ми е избришано мислењето дека Рон тролаше кога гореше модуларната болница!? Била запалена со бензин затоа што била каурска! Самиот го напиша, а тука ми продава морал.

Да прашам нешто. Кој и зошто ги бриши мислењата во темата постојано?
Да не е случајно приватна сопственост на неколку тапоглави морони кои секојдневно штанцаат по 30 страни со исти глупости на темата (не е ни случајно што токму тие се главни во оваа тема, која е еквивалентна на нивниот интелектуален капацитет), па кога некој би напишал нешто разумно одма се бриши?

Ron e Legenda so golemo L.

Lani mi se smeese dali mi trebale "safe spaces" za vegani, siromashkiot nema od doma ispadnato i zivee u meur od strav od cel svet.

Ако Филипче препорача обавезна вакцинација истовремено со два прста брцнати во газ Рон ќе праша палец и показалец или и со малото прсте се рачуна?

Ако Филипче препорача обавезна вакцинација истовремено со два прста брцнати во газ Рон ќе праша палец и показалец или и со малото прсте се рачуна?
Штета што ќе ти го пријави мислењето.

Тотално ги поддржувам модераторите што ги бришат личните навреди...

Ние се водиме од реални научни факти додека анти-вакс фелата се води од Фејсбук Славици, Гоџовци и Тајсон...

Нормално дека ќе паѓаат и лични навреди од наша страна искажувајќи го нивниот реален капацитет а од нивна страна во очај и немоќ...

Тотално ги поддржувам модераторите што ги бришат личните навреди...

Ние се водиме од реални научни факти додека анти-вакс фелата се води од Фејсбук Славици, Гоџовци и Тајсон...

Нормално дека ќе паѓаат и лични навреди од наша страна искажувајќи го нивниот реален капацитет а од нивна страна во очај и немоќ...
Абе можам и ја да ти се обратам индиректно и да те изгенерализирам дека припаѓаш у група на забегани па да ти треснам глупост ама шо знам, педерски ми е некако.

Колку што гледам никој нема кажано некаква навреда тука. Тоа што ликот е тежок идиот и поседува глупавост каква историјата не памети не е навреда, тоа е очигледен факт. Исто како некој да се навреди ако му кажеш дека е паметен.
Темата е трагикомична како што е и целата реална ситуација на која се однесува и главно служи да се ,,убие" досада и да дојдам да се посмеам. Многу повеќе припаѓа во ЧДА отколку овде.

Ајде да одиме пак на високо ниво на дискусија. Ќе треба уште дози и ќе треба NPIs (non-pharmaceutical interventions) т.е. маски, карантини и полициски часови.
Тоа е иднината на тие што сакаат со вакцина да си поминат со короната.

What pushed Israel out of herd immunity? Modeling COVID-19 spread of Delta and Waning immunity

Зошто ми е избришано мислењето дека Рон тролаше кога гореше модуларната болница!? Била запалена со бензин затоа што била каурска! Самиот го напиша, а тука ми продава морал.
Затоа што се извини неколку пати
Автоматски споено мислење:

Да прашам нешто. Кој и зошто ги бриши мислењата во темата постојано?
Да не е случајно приватна сопственост на неколку тапоглави морони кои секојдневно штанцаат по 30 страни со исти глупости на темата (не е ни случајно што токму тие се главни во оваа тема, која е еквивалентна на нивниот интелектуален капацитет), па кога некој би напишал нешто разумно одма се бриши?
Кажи ми што разумно е избришано и ќе го вратам одма :) можда сум згрешила

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom