Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе се кинезите, нели луѓево што не мијат раце се проблем :D
Кога веќе спомна немиење раце нели е логично во Шутка да има најголем број на заразени и починати лица?Откако започна пандемијава ниеден новинар од ниедна телевизија не го постави ова прашање до Менгеле.

Кое правило би го исфрлиле, тестиран или прележан?
Тестиран. Само не сум толку убеден. Мислам ќе остане 3г, само со тоа што од 11 октомври се укинува бесплатното тестирање.

Кога веќе спомна немиење раце нели е логично во Шутка да има најголем број на заразени и починати лица?Откако започна пандемијава ниеден новинар од ниедна телевизија не го постави ова прашање до Менгеле.
Тие имаат антитела против се.

Едноставен е одговорот, почнале да мијат раце
Автоматски споено мислење:

Туку да не знае некој, у која зона не класифицираат бугариве. Дали со вакс може да се пројде, или тест плус

Целосниот преглед на процесот е во тек и веќе слушаме дека Pfizer ќе има целосна дозвола од FDA до септември а и Moderna наскоро потоа. Тогаш очекувам да престанеш да збориш само за Фајзер и фокусот да го ставиш на Синовак и Синофарм.....затоа што и тие се итна употреба.
... ако ми ги читаш СИТЕ коментари околу коронавирусот, најчесто кажувам општо „антиковид вакцини“ и не потенцирам некоја повеќе или помалку, а мора понекогаш да именувам кога мора да се разликува мРНК како што е нано технологијата на Фајзер и класичната со инактивирање на сегмент од вирусот како што се Синовак и Синофарм!

...едноставно јас пишувам тоа што е законски на папир документовано и случувања што се одвиваат на лице место, а све друго од портали го земам како резерва поради можната пристрасност во информациите,

Фајзер антиковид вакцина во МКД со број 11-5321/2 на одобрение за ставање во промет е од 08.06.2021 година, ајде објасни како може да се аплицира некоја вакцина во март, а одпосле во 06. месец се става во промет?
сите други антиковид вакцини кои се присутни кај нас се само со итен увоз и немаат одобрение за ставање во промет, барем не до денес!

... гостиварчаните поради силниот бран на инфицирани бараат порестриктивни мерки со локдаун, министерот ВФ вели „не може, има вакцини“, ај кажи ми дали е тоа одговор од медицинско лице, па уште експерт, да не речам министер? допрва ли ќе се вакцинираат со антиковид вакцини гостиварчаните кога има бран на инфицирани? дали знаеш дека не смее да се врши процес на вакцинација за време на епидемија или пандемија туку секогаш пред очекуваниот бран или барем кога ќе биде смирен, ако СЕГА со толку инфицирани, вакцинираниот не се изолира све до денот после две недели од втора доза, знаеш ли што ќе се случи? и кој ги проверува тие што одат да се вакцинираат дека во моментот не се инфицирани??? туку ај само вакцинирај или се прави прво претходно брз тест, па после се вакцинира доколку е негативен?

... со ваков начин на менаџирање на вакцинацијата и да делуваат барем некој процент антиковид вакцините ќе се покаже спротивното сега, ако во ек на висока инфицираност луѓето се вакцинираат и потоа сметајќи дека „се спасени и заштитени“ ќе шетаат лесно заразувајќи и пренесувајќи, па кога ќе се зголеми бројот на вакцинирани, а инфицирани и болни, тоа е бумеранг на тоа што се трудат да ги вакцинираат луѓето и да ја зголемат вербата во антиковид вакцините!

Последно уредено:
Едноставен е одговорот, почнале да мијат раце
Автоматски споено мислење:

Туку да не знае некој, у која зона не класифицираат бугариве. Дали со вакс може да се пројде, или тест плус
Бугарија е фашистичка држава и ако не си вакциниран ќе ти треба негативен ПЦР тест.И да нема ниеден заболен кај нас Бугарија нема да ги смени условите за влез на македонски државјани.Повеќе е политичка причината отколку што е пандемијата во прашање.Колку за споредба во Словенија од 12 јуни до кај 9 или 10 август се влегуваше без ПЦР,без доказ за вакцинација или прележаност и без тест за антитела.

Во Њу Јорк не е резултат ниту на природниот, ниту на вакцината, туку имаше целосен локдаун со месеци. Новите може да бидат резултат на природниот и вакцината. Сепак и стапката и имунизираност не им е нешто многу висока.

ДеСантис го напаѓаат затоа што од не сака да ја затвори Флорида и затоа што постои реална можност да влезе во трката за претседател каде е изразен фаворит, во случај Трамп повторно да не се кандидира. :)
Море бројки се бројки.

Дупло фазла заразени имаа во тој период. Шо има врска локдоун.

Едно прашање до локалните докторки @bijons и @Aceso за тестирање антитела од синовак.

Втора доза примена пред 4 недели. Кога би требало да се тестирам? Секакви информации добив од 2 до 6 недели после втора доза.

Последно уредено:
Студија од Холандија според која вакцинираните иако може да се заразат и да го пренесат вирусот сепак нивото на вирален load опаѓа побрзо со што се помалку заразни од невакцинирани-заразени.

Море бројки се бројки.

Дупло фазла заразени имаа во тој период. Шо има врска локдоун.
Истава статистика може да ја искористи и некој проваксер и да рече "еве го ефектот на масовната имунизација"!

Да, имаше строг карантин, целосен локдаун предводен од шампионот, иден политички лидер, потенцијално и претседател- св. Квомо! Убави пресови имаше, за волја на вистината.

И кај нас, на 5% имунизирано население, и при падот на бранот, се повикуваа на ефектот од вакцината! На краток рок ќе има, а на долг се плашам дека не. Се надевам грешам за последниов дел. :)

Добро грешка! Одамна било кога сум бил дете. Останатото? Или за тоа немаш коментар?
Или уште ќе вртиш како "киша око Крагујевца"
де итна употреба, де експериментална де ваква де таква! Сите знаеме што мислиш за вакцината(за Ковид).
Ете погоре @The xx убаво напиша!
... зашто јас сум дете за да знам за тетанус? ти самиот настапи со тетанус „исклучиво со индикација“, навистина не знам, зошто е таа нервоза кај тебе? јас нема што да мислам за антиковид вакцината, јас само следам внимателно што се случува и пишувам свое мислење, како што ти пишуваш твое мислење!

...јас никаде не реков дека овие антиковид вакцини се експериментални, јас пишувам секаде дека не се акредитирани и не се одобрени, авторизирани се САМО ЗА ИТНА употреба во време:
- (which continues after a vaccine has been approved by FDA or authorized for emergency use. An Emergency Use Authorization (EUA) is a mechanism to facilitate the availability and use of medical countermeasures, including vaccines, during public health emergencies, such as the current COVID-19 pandemic)
- кога нема друг лек и итноста е поради голем број инфицирани и смртни случаеви, доколку нема пандемија и нема инфицирани ниту починати истите немаат акредитација и одобрение за примена, не знам зошто овој момент не ти е јасен, јас не го измислив!!?
еве ги упатствата званични преведени и од нашите институции за антиковид вакцините, читај „...дадено условно одобрување, со дополнителни докази за нив“ нив кажи им да купат кишобран, због кише око Крагуевца, не мене! :toe:

ice_screenshot_20210822-192714.jpeg
ice_screenshot_20210822-190549.jpeg

ice_screenshot_20210822-190903.jpeg

ice_screenshot_20210822-191110.jpeg

... зашто јас сум дете за да знам за тетанус? ти самиот настапи со тетанус „исклучиво со индикација“, навистина не знам, зошто е таа нервоза кај тебе? јас нема што да мислам за антиковид вакцината, јас само следам внимателно што се случува и пишувам свое мислење, како што ти пишуваш твое мислење!

...јас никаде не реков дека овие антиковид вакцини се експериментални, јас пишувам секаде дека не се акредитирани и не се одобрени, авторизирани се САМО ЗА ИТНА употреба во време:
- (which continues after a vaccine has been approved by FDA or authorized for emergency use. An Emergency Use Authorization (EUA) is a mechanism to facilitate the availability and use of medical countermeasures, including vaccines, during public health emergencies, such as the current COVID-19 pandemic)
- кога нема друг лек и итноста е поради голем број инфицирани и смртни случаеви, доколку нема пандемија и нема инфицирани ниту починати истите немаат акредитација и одобрение за примена, не знам зошто овој момент не ти е јасен, јас не го измислив!!?
еве ги упатствата званични преведени и од нашите институции за антиковид вакцините, читај „...дадено условно одобрување, со дополнителни докази за нив“ нив кажи им да купат кишобран, због кише око Крагуевца, не мене! :toe:

Прегледај го приврзокот 304387
Прегледај го приврзокот 304383

Прегледај го приврзокот 304384

Прегледај го приврзокот 304385

бијонси што се замараш, од скоро ќе биде и за авторизирана употреба, и тоа таа што едитира днк најлошата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom