Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Прашањето е дали воопшто си развил антитела. Ако имаш развиено тогаш можеби и нема потреба во зависност од годините и природниот имунитет.
Но ако немаш развиено антитела, што ако пцр тестот бил лажно позитивен?.
Нареден пат при контакт со вирус, вакцината ќе има предност.
Ne postoi lazno pozitiven test.. postoi samo lazno negativen..

Еве ти на 3 недели после втора доза Фајзер, д-димери ме сум мерел. Прегледај го приврзокот 304237
... во тој распон на референтни вредности ако сакаш со точност за машка особа си во понизок левел еритроцитите за машко над 4,7, хематокрит над 41% , а хемоглобин над 14 gm/dL , додека со серумското железо си пониско за тоа колку би требало да има машка особа односно серумско железо за мажи над 14 μmol/L, така да ти со 10,4 имаш недостаток на железо иако си во граница на референтната вредност, ама во „женската нормална граница“ а не во мушката, ако сакаш да бидеме прецизни!
...ако си направил анализиве конкретно за следење на твојата состојба пост вакцинирање со антиковид вакцина без опција на d-dimeri, тогаш не ја добиваш целосна сликата за крвната слика, а и ова холестеролов т.е. триглицеридите што ти се испод нормала би требало малку да те загрижи, па да прекинеш со строгите диети или пак фастинг највероватно за тебе погрешна шема на исхрана, секоја липидна фракција си има улога за метаболизмот во телото,

Pa eve Hrvatska i Avstrija utvrdija i donesoa merka deka na vakciniranite posle 9 meseci nema da im se priznava kartonot za vakcinacija zosto antitelata posle 9 mesec gi snemuvalo od istite, dodeka svajcarija i svedska go prodolzile rokot na prelezuvanje od korona od 9 na 12 meseci, angliski doktor koj ucestvuval na pronaoganje na vakcinata tvrdel deka vakcinata nema da spreci i da ja unisti koronata yuku deka moze poveke da ja iskomplicira so doaganjeto na novi mutaci i sea sto pravime?

Ама чекај малку..
Твоето прашање беше што е подобро, природен или вештачки имунитет.

Одговорот можеш да го најдеш само во моментот на инфицирање, математички позаштитен си со вакцина отколку без, кога за прв пат доаѓаш во контакт со вирус.

Политички мерки и сертификати се тотална глупост за дискусија.
Ова погоре е најбитното прашање што секој треба да си го постави.
Дали при прв контакт со вирус сум позаштитен со вакцина или без.

поделбите ги прават антиваксерите со нивната индиферентност и игнорантност во целата ситуација. Одбиваат да се адаптираат, се потпираат на природна селекција, но тоа кај и да е ќе им се удри од глава.
Така е. Поделбите ги прават некои што размислуваат трезвено и за тебе се сите антиваксери. А нема никакви поделби поради тоа што ти си глуп ко кур и што добар дел се исто така глупи како тебе и голтате евтини пропаганди и дебилизми од Курир, Сител, Канал 5 и тн.

@Ron Burgundy да ти кажам колку убаво невакцинирано кафе си испив во Чаир. Слатко ко душа. :love:

#ЧаирДржава

вие тука сте шака луѓе, јас ја гледам големата слика, а тоа е дека све работи турбо и борис дури од среда се отвара. Па дали ти или ставре ќе се вакцинирате не ме засега многу многу.

Ne postoi lazno pozitiven test.. postoi samo lazno negativen..

Испитај антитела и ќе бидеш рајат... Или барај искуства на асимптоматски случаи што повторно се заразиле, ако воопшто има пошто бројот на реинфицирани е многу мал.

Од утре ако престанеш да ги купуваш сите тие канцерогени конзерви, пилешко и говедско со хемикалии, ќе ти воведеме мерки. Буџетот за пазарење ќе ти биде 50% за органска, и 50% за штетна храна. Ако не почитуваш, казни.

Ако бегаш на село или во природа за да не дишеш ПМ честички, ќе те најдеме ќе те фатиме за врат и ќе ти ја набутаме фацата во ауспух од голф 3ка.

Вака од прилика паралелно изгледаат мерките против тие што несакаат да се вакцинират.
Да,да одлична споредба!
Само што да не заборавиме дека едното се темели на наука, а другото на теорија на заговор!
Јас тргам од тоа дека анти-ваксерите се всушност хипохондрици кои умираат од страв да не умрат од вакцина :rolleyes:
И се е тоа во ред, значи си се грижат за здравјето. И баш поради тоа им посочив работи кои докажано научно се многу поштетни за нивното здравје! А ако земат да истражуваат во таа насока, ќе имаат на располагање теории на заговор колку им душа сака ;)
А да не заборавам... Бил Гејц е најголем земјопоседник у Америка(земја велика, али метар мога села... Америка цела :pijani:)
И застапува ГМО, па и Монсанто е таму... имаат материјал колку им душа сака!

вие тука сте шака луѓе, јас ја гледам големата слика, а тоа е дека све работи турбо и борис дури од среда се отвара. Па дали ти или ставре ќе се вакцинирате не ме засега многу многу.
Ako te najdam, namerno ke ti se iskaslam. Za da te zasegni :sneaky:.

Ако, сега сте нешто над 35%. Со помош на Борис ќе стигнете до посакуваните 80% за некоја година.

:coffee:

Како беше онаа „ги слушаме стручните лица и донесуваме мерки врз база на нивните препораки“ или прославата за рамковен мораше да се одржи ?

Прегледај го приврзокот 304264
... и д-р Караџоски ја тупи,
не знам зашто САМО свадбите се потенцираат како основна причина ??
...не се проблем свадбите, првичен проблем и основен за ова состојба е отворена МКД граница без контрола тестирање и циркулирање на луѓе и нашинци од дијаспора од веќе критични држави со многу случаеви со инфицирани, посебно од тие каде веќе доминира делта сојот, па да си беа ЗАТВОРЕНИ ГРАНИЦИТЕ и да се случеа пак сите овие свадби јас сум сигурна дека ќе немаше ваков бран на инфицирани, па дури можеби немаше да има ниеден инфициран со коронавирусот, па ќе бевме со прекинување на пандемијата, ама се премислиле во последен моменти ширум отворени граници без тестирање без контрола!
според мапава Источниот и Струмичкиот регион исто треба да врие албанци. Освен Вардарски и Пелагонија каде број на случаи сеуште е двоцифрен. Струмичкиот е во чекор со Кумановскиот.
Друго што е интересно во податоциве е голем број на тестирани скоро секој ден.
...затоа е застапеност на инфицирани и во западна и во источна МКД, зависно кои дојденци беа дојдени, западна се случувале свадби, но и сунети, источна веридба и свадби на дојденците зависи од етност!

... во тој распон на референтни вредности ако сакаш со точност за машка особа си во понизок левел еритроцитите за машко над 4,7, хематокрит над 41% , а хемоглобин над 14 gm/dL , додека со серумското железо си пониско за тоа колку би требало да има машка особа односно серумско железо за мажи над 14 μmol/L, така да ти со 10,4 имаш недостаток на железо иако си во граница на референтната вредност, ама во „женската нормална граница“ а не во мушката, ако сакаш да бидеме прецизни!
...ако си направил анализиве конкретно за следење на твојата состојба пост вакцинирање со антиковид вакцина без опција на d-dimeri, тогаш не ја добиваш целосна сликата за крвната слика, а и ова холестеролов т.е. триглицеридите што ти се испод нормала би требало малку да те загрижи, па да прекинеш со строгите диети или пак фастинг највероватно за тебе погрешна шема на исхрана, секоја липидна фракција си има улога за метаболизмот во телото,

Вака те замишљам дур ти го читам постов.

1C8C95D4-C8DC-4B76-84B3-B83E23FE76D1.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom