Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Е оти не се потполнува ваков лист за обичните вакцини.
Нит јас, нит за децава сум потпишувал СОГЛАСНОСТ за имунизација.

Тоа што вие си правите со умо бајрам дека не ослободуваш никого, тоа е друго десет.

Имаше Прилеп градоначалник, Шторот го викаа. Му пошла жена што имала имотни проблеми со администрација.
Ги видел документите и и рекол, ова овде твој потпис е?
Мој е, му рекла жената.

Е тука те ебале и одговорил. :D

Да не си речи некој дека го кудам човекот, не го кудам, туку таков е човекот народски и така се изразува. Иначе е многу фин.
Што знам. Замисли да одбиеш да потпишеш согласност за да вакцинираш дете против тетанус?

Што знам. Замисли да одбиеш да потпишеш согласност за да вакцинираш дете против тетанус?
Баш пред 7 години го вакцинирав од тетанус, не се сеќавам дека ми побараа да се потпишам.

Јас примав 2017 за тетанус исто не се сеќавам дека потпишував нешто.

Баш пред 7 години го вакцинирав од тетанус, не се сеќавам дека ми побараа да се потпишам.

Јас примав 2017 за тетанус исто не се сеќавам дека потпишував нешто.
Па нема де. Замисли да има и антивакцерите да одбијат да потпишат согласност за да го вакцинираат детето против тетанус? :(
Е такви луѓе има. Ај ковидов, ама од тетанус се умира.

Не знам, мое мислење е дека станува збор за задолжителна вакцинација.

Да се разболЕте од болест а?ОК!
Да, мерките за контрола на границите за влез во Македонија со негативен тест немало да важат од утре! Има грејс период. ;)

#ЗаЈавнотоЗдравјеСеРаботи

Kolku zastedija tie sto ne ucestvuvaat vo fondot a se vakciniraa, a kolku se zijan onie sto cel zivot plakjaa pa ne potrosija ni denar od fondot. Mislam glupo e da ti objasnuvam kako funkcionira fondot, ili barem koja e idejata pozadi toa.
Автоматски споено мислење:

Vo koja smisla kako da ne sum zasegnat?
Па пишиш во второ лице

Од 15 Септември јас не би примал не вакцинирани на лечење (освен оние кои не се вакцинирани поради вистинска причина во консултацијасо лекар)...

Тенка е линијата помеѓу радикален ваксер и верник, дијагнозата е иста.

Вистината е како шило :D

Колку шо можам да видам Палестина пикот го помина пролетта, нормално е бројките да им опаѓаат. Оти вакви глупави споредби вадат не ми е јасно
Едит :Дури сега го отворив профилот на овој шо постира :facepalm:

Не знам, мое мислење е дека станува збор за задолжителна вакцинација.
Тетанус може и не мора да биде задолжителна вакцина. Може да прими некој тетанус во болница иако има 35 години (пример)? Да. Дали тогаш потпишува согласност? Или дали има согласност за вакцината за сезонските грипови, кога примаат деца? :)

Инаку, да, нема логика за задолжителна вакцина потпишување согласност. Таа е независна од волјата на субјектот.

Колку шо можам да видам Палестина пикот го помина пролетта, нормално е бројките да им опаѓаат. Оти вакви глупави споредби вадат не ми е јасно
Едит :Дури сега го отворив профилот на овој шо постира :facepalm:
Кој пик? Гледаш дека има(ме) нов бран. Денеска нешто помалку заразени, ама и нешто под 3.000 тестови, ако добро се сеќавам. Имавме денови со по 8-9.000. Процентот на позитивни е околу 10%. Пак тука е и соодносот на оние кои користат годишен одмор (или нешто слично) со оние кои имаат симптоми. Значи не секој кој има симптоми или бил во контакт со заболен прави тест. :)

Последно уредено:
Тетанус може и не мора да биде задолжителна вакцина. Може да прими некој тетанус во болница иако има 35 години (пример)? Да. Дали тогаш потпишува согласност? Или дали има согласност за вакцината за сезонските грипови, кога примаат деца? :)

Инаку, да, нема логика за задолжителна вакцина потпишување согласност. Таа е независна од волјата на субјектот.

Кој пик? Гледаш дека има(ме) нов бран. Денеска нешто помалку заразени, ама и нешто под 3.000 тестови, ако добро се сеќавам. Имавме денови со по 8-9.000. Процентот на позитивни е околу 10%. Пак тука е и соодносот на оние кои користат годишен одмор (или нешто слично) со оние кои имаат симптоми. Значи не секој кој има симптоми или бил во контакт со заболен прави тест. :)
За Палестина зборам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom