Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто бараш логика кај луѓе што мислат дека ќе ги чипираат?
Имам преку 20 пријатели на фб што објавиле присуство, ниеден од нив немаше збор кажано за место у болници или за вакцини. Ниту за чипови, али ете тој дел да го тргнеме на страна. Едноставно ги боли кур за вирусот.

Зашто бараш логика кај луѓе што мислат дека ќе ги чипираат?
Daj da vi ja analizirame vasata logika, epten interesno ke bidi. Ama da pocnime od pocetokot na dvete glavni temi za kovid. Veruvam interesni zaklucoci ke se dobijat okolu nacinot na koj vi funkcionira logikata.

Последно уредено:
Daj da vi ja analizirame vasata logika, epten interesno ke bidi. Ama da pocnime od pocetokot na dvete glavni temi za kovid. Veruvam interesni zaklucoci ke se dobijat okolu nacinot na koj vi funkcionira logikata.
Погледај го видеото што ти е под овој пост и јасно ќе ти биде кој протестира. Со кој мозочен капацитет. ;)

убаво му реков на дамби, природна селекција е ова. Тој што ќе се адаптира иде даље, тој што не сака ќе бара 5џи антени и авиони што прскаат со корона.

Да, и затоа не ми се стои во иста линија со нив, како што напишав пред неколку дена. Тропаат глупости и шират теории на заговор. Да се држеа до основата како закон, Устав, резолуција, контрадикторни изјави на доктори, нејаснотии околу вакцината... ќе беа пошироко прифатени и можеби протестот ќе резултираше и со реакција на другата страна. Вака што? :unsure:

Погледај го видеото што ти е под овој пост и јасно ќе ти биде кој протестира. Со кој мозочен капацитет. ;)
Go gledav i ne obrnav bas posebno vnimanie, da ne recam ne se ni zamarav. Od druga strana poprilicno sum zapoznaen so logikata na razmisluvanje na clenovite tuka koi od start se zalagaa za neznam kakvi merki i zabrani, koi so odusevuvanje i radost ja docekuvaa sekoja merka kolku i da bese glupa i nelogicna i bez prigovor ja sproveduvaa, pa kako samo sto ne umrevme site, toa lesovi po ulici, pa baranje za baniranja od temi, abe cudesii. Bezmalku istite se od pocetokot do sega i slobodno mozam da recam deka mozocniot kapacitet bas i ne im e na nekoe zavidno nivo pa da si dozvolat da im se ismejuvaat na bilo koj, posebno ne na ovie drugite.
Utre Filipce da izlezi i da vi reci deka za da se zgolemi efikasnosta na vakcinata i konecno se spravime so virusot treba pokraj nea i eden od uganda da ve natrtli, prvi ke prasate kade i koga da se napucite.

убаво му реков на дамби, природна селекција е ова. Тој што ќе се адаптира иде даље, тој што не сака ќе бара 5џи антени и авиони што прскаат со корона.
еми ако е природна селекција што се зашто се замараш. Остај ги нека умрат, ти ќе живееш.

Go gledav i ne obrnav bas posebno vnimanie, da ne recam ne se ni zamarav. Od druga strana poprilicno sum zapoznaen so logikata na razmisluvanje na clenovite tuka koi od start se zalagaa za neznam kakvi merki i zabrani, koi so odusevuvanje i radost ja docekuvaa sekoja merka kolku i da bese glupa i nelogicna i bez prigovor ja sproveduvaa, pa kako samo sto ne umrevme site, toa lesovi po ulici, pa baranje za baniranja od temi, abe cudesii. Bezmalku istite se od pocetokot do sega i slobodno mozam da recam deka mozocniot kapacitet bas i ne im e na nekoe zavidno nivo pa da si dozvolat da im se ismejuvaat na bilo koj, posebno ne na ovie drugite.
Utre Filipce da izlezi i da vi reci deka za da se zgolemi efikasnosta na vakcinata i konecno se spravime so virusot treba pokraj nea i eden od uganda da ve natrtli, prvi ke prasate kade i koga da se napucite.
Види ти ако се пучиш така не значи дека сите. Јас нешто ако правам не правам дека Филипче рекол. А истиве сите што протестираат да им кажат дека ако се вакцинираат или пари ќе добијат или работа во странство одма со трчање ќе отидат да се вакцинираат.

Како не загинала оваа од опасниов и хајли контејџс вирус со овој мајндсет у задњиве 15 месеци?
Плус и overweight ми делуе.
Анегдоти...

еми ако е природна селекција што се зашто се замараш. Остај ги нека умрат, ти ќе живееш.
Ама ради нив страда медински персонал. Како да не се замара човек. Ќе проптоварат болнички капацитети ќе ги преморат медицнските работници кој неуморно работат скоро 2 години. Нека си умрат ама утре они први ќе се тепаат за да лежат во болница. Зашто бараат помош тогаш нека си идат во кафана да се лечат.

Види ти ако се пучиш така не значи дека сите. Јас нешто ако правам не правам дека Филипче рекол. А истиве сите што протестираат да им кажат дека ако се вакцинираат или пари ќе добијат или работа во странство одма со трчање ќе отидат да се вакцинираат.
Ne znaci ama taka izgleda od dosega prikazanoto.
I sto imas ti napraveno a ne ti kazal Filipce. Ili nenapraveno dosega vekje koga sme kaj toa?
Za ostanatiot del sega osven ako si vidovit pa znaes so sigurnost ok inaku e cista spekulacija. A vidovit ne si posto kolku sto se sekjavam vie isto predviduvavte posnopica na globalno nivo ako covek na sekoj 30 sek ne se macka so toa gelovite i ne nosi maska n95 koja kr se menuva na 5 min. Pa ete tuka sme uste.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom