Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Протестот не е антихуман. Протестот е основно и елементарно човеково право. Ти протестираше на геј парадата така, зошто јас да го немам истото право? :smirce:
Да бе, слободно можеш ти да си протестираш, но факт е дека протестот е антихуман затоа што го загрозува јавното здравје. Геј луѓето не го загрозуваат јавното здравје.

Види не знам зошто се буниш, ама меркиве се глупави. Посебно откако ги имаме резултатите за ефикасност на вакцините во Израел.

Во моментов во Израел одлучија дека сите ќе бидат заразени и Фајзер не може да го спречи Делта и затоа нивното минстерство за здравство донесе одлука под итно да се спремат дополнителни болнички капацитети, ангажаман на војската и регрутирање на дополнителини медицински сестри и доктори.

Мислам да поддржуваш вакви недоветни мерки кога сите податоци кажуваат друго, не е баш паметно од твоја страна.
А што па ти Тенеке се најде прозван да ми кажуваш што е паметно, а што не е кога е во прашање мојот личен став? :D

За мерките веќе си го кажав моето мислење. Иако контрадикторни, дискриминирачки и мене лично не ми се допаѓаат, мора да се признае дека се скроени перфектно за нашиот балкански менталитет. Нема вакцина, нема кафана.

И сега ради таквите за жал има многу што ќе страдаат. На пример еве прележаните кои не знам зошто не се сместени во ниту една категорија, понатаму лицата кои не може да се вакцинираат итн.

Каква е ситуацијата моментално со вакцини кај нас ? Само Синовак е на избор и Фајзер за оние привилигираните со врски?

Види не знам зошто се буниш, ама меркиве се глупави. Посебно откако ги имаме резултатите за ефикасност на вакцините во Израел.

Во моментов во Израел одлучија дека сите ќе бидат заразени и Фајзер не може да го спречи Делта и затоа нивното минстерство за здравство донесе одлука под итно да се спремат дополнителни болнички капацитети, ангажаман на војската и регрутирање на дополнителини медицински сестри и доктори.

Мислам да поддржуваш вакви недоветни мерки кога сите податоци кажуваат друго, не е баш паметно од твоја страна.
Извини бац не сум у тек со настаните и форумот го немаше "троа" време...ти колку што памтам беше ПРО а сега гледам атерирање во ставовите за 180 степени(ако не и повише)...што се деси у меѓувреме за промена на твојот став?

@Aceso, ти протестираше и ти го загрозуваше јавното здравје, заедно со групата која протестираше со тебе. Ако одиме по твојата логика.

Протестот не е антихуман.

Извини бац не сум у тек со настаните и форумот го немаше "троа" време...ти колку што памтам беше ПРО а сега гледам атерирање во ставовите за 180 степени(ако не и повише)...што се деси у меѓувреме за промена на твојот став?
Го удри реалноста у глава

@Aceso, ти протестираше и ти го загрозуваше јавното здравје, заедно со групата која протестираше со тебе.

Јас лично не бев на протестот не знам од каде тој заклучок го имаш добиено. Да, ги поддржувам хомосексуалците и нивните барања, но не бев на протестот од оправдани причини. А и да сум била, вакцинирана сум и заштитена во гужви со маска. Значи не би правела нешто што го прекршува законот. Немој да се грижиш за мене :).

Чинам дека и епидемиолошката состојба тој период не беше најкритична, делта сојот сеуште не беше пристигнал на овие простори. Така што во споредба со тогаш, сега е навистина ризик да се протестира, посебно па кога е во прашање протест на антивакцери (невакцинорани)....очекувам рапидно зголемување на бројот на инфицирани после протестот.
Ама тоа си е ваше право нели!

@Aceso, вакцинирана или не, си преносител и може да се заразиш, а протестот беше на среде пандемија, така да, и во тој момент имаше загрозување на јавното здравје. Можеш да прифатиш или да не прифатиш факт, зависи од тебе.

Гужви има и по маркетите и моловите, не знам зошто за тоа не пишуваш, туку се фати за протестот, кој е основно човеково право. И протестот не е само за мерките, туку и за севкупното справување во Ковид пандемијата. Да имаше контрола на границите, можеби немаше да имаме ваква епидемиолошка слика.

Каде јас го прекршувам законот ако одам на протест? Никаде.

И не сум антивакцер.

@Aceso, ти протестираше и ти го загрозуваше јавното здравје, заедно со групата која протестираше со тебе. Ако одиме по твојата логика.

Ако на нешто им завидувам на овие ПРО шампиони е нивниот беспрекорен метаболизам т.е. кењаат секој ден од јутра до сутра шо се велит(тврда столица а.к.а запек) за нив не постои како проблем...

Не знам што значи тоа про?
Про ваксер?
Сеуште сум.

Ама оваа глупост не можам да ја трпам.

Не само што меркиве ќе бидат јалови и еден куп вакцинирани ќе се поболат, туку за мене е ОГРОМЕН проблем да вакцинираш луѓе на сила, со вакцина за итна употреба, а притоа потпишуваш документ дека ја земаш на своја одговорност.

Ова е правен преседан со кој се укинуваат слободите на граѓаните и ќе има долгорочни последици за кој еден куп 'прогресивни' не се свесни.

Каде јас го прекршувам законот ако одам на протест? Никаде
Епа не го прекршуваш законот со тоа што одиш на протест исто ко што ја не би го прекршувала законот ако одев на протест. Се фатив за тоа, бидејќи тоа е протест кој се залага за загрозување на јавното здравје. :)

И не сум антивакцер
Овие што ко навиени во секој пост повторуваат дека не се антивакцери се најлоши и највеќе време одземаат во дебати. Сори, знаеш дека имам убаво мислење за тебе, ама многу го тупиш со тоа не сум антивакцер. Океј и да си антивакцер, имаш твој став, твое мислење и не му се замарај толку! :love:

Не знам што значи тоа про?
Про ваксер?
Сеуште сум.

Ама оваа глупост не можам да ја трпам.

Не само што меркиве ќе бидат јалови и еден куп валцинирани ќе се поболат, туку за мене е ОГРОМЕН проблем да вакцинираш луѓе на сила, со вакцина за итна употреба, а притоа потпишуваш документ дека ја земаш на своја одговорност.

Ова е правен преседан со кој се укинуваат слободите на граѓаните и ќе има долгорочни последици за кој еден куп 'прогресивни' не се свесни.
Се служиме со модерни изрази такво е времето:)...иначе и ја не знам што е тоа антивакс,сум примал до сега преку пет вакцини и финтата е што немам намера да изигравам лабораториски глушец на некоја приватна корпорација...И што е со глувците кои им умираат после експериментите...нема ли ни едно здружение за нивна заштита или рехабилитација ако останат во живот со "половично здравје" шо се велит народно...

Последно уредено:
Епа не го прекршуваш законот со тоа што одиш на протест исто ко што ја не би го прекршувала законот ако одев на протест. Се фатив за тоа, бидејќи тоа е протест кој се залага за загрозување на јавното здравје. :)

Овие што ко навиени во секој пост повторуваат дека не се антивакцери се најлоши и највеќе време одземаат во дебати. Сори, знаеш дека имам убаво мислење за тебе, ама многу го тупиш со тоа не сум антивакцер. Океј и да си антивакцер, имаш твој став, твое мислење и не му се замарај толку! :love:
Злато, не кршам никаков закон ако одам на протест. И не барам да се загрозува јавното здравје. Поголеми шанси да фатиш Ковид имаш во било кој голем маркет отколку во кафич на отворено со 1/2 од капацитетите на објектот. Шанси да фатат имаат и оние кои се вакцинирани.

Не сум антивакцер, го знаеш тоа и самата, само го вртиш наративот како ти одговара.

Моето здравје е моја работа, не твоја, и за моето здравје ќе си се грижам јас самиот како знаам и умеам. Вакцината не е задолжителна, тоа треба да се напомене, така не треба да се врши психолошки притисок било кој да ја прими, а самите мерки се и против Уставот, законите и Резолуцијата 2361.:backa:

Каква е ситуацијата моментално со вакцини кај нас ? Само Синовак е на избор и Фајзер за оние привилигираните со врски?

Баш во моментов највеќе се вакцинира со фајзер, имаат околу 100к дози плус секоја недела според договорот со компанијата ќе им иделе по 20-30к дози

Секако останува астра зенека за оние над 60 години, а јас чекам да почнат пак со кинеските за да се вакцинирам

дарлинг, не си го мачи мозочето на моите постови. Гледам дека те исцрпуваат и едвај два реда успеа да напишеш. Очекував само едно hehe na redid poinaku rekoa
Dva reda?
Od telefon se 5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom