Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дамби спремај рачето, наскоро ќе го јадете чипот ти и бафра :misticen:
Ронче, ти фалев? Знам дека ме мислиш. :smirce:

Читај ги изјавите на Пановски и Даниловски. Здружен фронт против Филипче. Самиот си е виновен, мерките требаше да бидат превентивни, како негативен тест при влез во државава. Сега кога повторно се спрема ескалација и состојбата да излезе од контрола, сврте повторно кон глупави и нелогични мерки!

Гледајќи ги бројките и градевите каде сега има најмногу- Тетово, Гостивар, Куманово, Кичево и Скопје, си викам што ли имаат сите овие места заедничко?

Шо се дешаваше последниве 20 дена и се дешават уште овие бројки се ништо. И да,се деси на една свадба да го испиет средството за дезинфекција и то жена па паники убре абре којзнајт шо се деси со истата валјда е ок.

Шо се дешаваше последниве 20 дена и се дешават уште овие бројки се ништо. И да,се деси на една свадба да го испиет средството за дезинфекција и то жена па паники убре абре којзнајт шо се деси со истата валјда е ок.

Дај бе кажи нешто не не држи вака во неизвесност.

Ронче, ти фалев? Знам дека ме мислиш. :smirce:

Читај ги изјавите на Пановски и Даниловски. Здружен фронт против Филипче. Самиот си е виновен, мерките требаше да бидат превентивни, како негативен тест при влез во државава. Сега кога повторно се спрема ескалација и состојбата да излезе од контрола, сврте повторно кон глупави и нелогични мерки!

плус противуставни, јасно го кршат членот три од нашиот устав, али јебига мора и вас да ве чипираме. Иначе нема да фаќа 5џито.

плус противуставни, јасно го кршат членот три од нашиот устав, али јебига мора и вас да ве чипираме. Иначе нема да фаќа 5џито.
Да, и против Уставот (има јасен проблем со членот кој се цитира), и против Законот за заштита на лични податоци и против Резолуцијата 2361.

Темелна вредност на Уставниот поредок не е креирање апартхејд држава.

Знам дека е залудно, но да пробам да ти објаснам. Јас и ти сме потенцијални преносители на вирусот (конкретно мислам на Делта сојот). Го пренесуваме речиси во иста мера, иако имаме различен вакцинален статус. Можеме да се збираме на отворено, пред кафичот, но нема да можеме (невакцинираните) да седнеме во кафичот! Притоа не знаеме дали шанкерите или конобарите се вакцинирани или не! И тука има потенцијална опасност за ширење на вирусот. Ограничувањата до 30 гости ќе бидат дополнителен проблем за угостителите.

Тука е и проблематиката со оние кои не можат да се вакцинираат затоа што го прележале вирусот пред помалку од 6 месеци и оние кои воопшто и не можат да се вакцинираат!

Треба оние кои веќе го прележале, да добијат одреден сертификат, сепак имаат природен имунитет. Зошто би се вакцинирал некој кој веќе го прележал вирусот? Од една страна слушаме дека нема потреба (или евентуално со една доза), а Филипче тврди дека тоа не е доволно!

Мерките им се глупави, нелогични и недефинирани. Вината лежи кај самата власт, која ќе си организира Рамковна прослава, а по неа одма рестрикции. Вина има затоа што границите беа отворени без никаква контрола. Вина има во децениското невложување капитал во болниците. Вина има затоа што закаснија со стартот на имунизацијата. Вина има затоа што не се координирани со ставовите и самите доктори ствараат конфузија меѓу народот. И вина има затоа што во одредени делови од држава нема никаква контрола за спроведувањето на мерките.

Порано почна бранот од очекувано. За џабе мерките кога осетот не работи. Звадба иако пола фамилија позитивна? Заеби та работа, капарот е даден, сите се дојдени од Швицарска, мора да се тера. Од играчка плачка, народно кажано. Или по модерно: The last dance за некого.

Ќе оболев без форумов ако потраеше прекинов уште некој ден, не знаев до сега дека сум бил толку навлечен еј :vozbud:

Инаку на 7ми ја примив првата доза. Болка во раката и тешко дигање на истата скоро цели 24 часа, не можев ни синот да си го држам во рацете... и спиев бајаги, цел викенд.

Не се боцкав оти сакав, ами оти морав.

Фајзер вакцина, не знам како е во Македонија, но овде поминав 3 одделни контроли еден на еден, пред да примам вакцина.

Ме испитаа се и сешто.

Инаку правев тест сам на своја сметка за антитела пред да примам вакцина, ми покажа 0,4 а требало минимум 0,8 за да те сметат дека имаш. Дали тоа значи дека сум го имал, бидејќи не се на нула антителата?
Автоматски споено мислење:

Ај некој од докториве ако можи да ми објасни.
Во декември правев тест за антитела.
- SARS Cov2 AK ECLIA - Имав 62.1 антитела, индексот е <1
Пред два дена правев пак тест за антитела.
- SARS Cov2 Spike AK - имам 128 u/ml антитела. Индексот е <0.8
Прашањево ми е, дали вресностите на овие два се различни, т.е дали при конверзија да речам, би имал овој пат помалце, или имам сега дупло (да имам пак прележано мајката?)
И дали овие сега што ги имам се релативно многу?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom