Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
знае ли некој дали во Србија за МК државјани, при вакцнинирање со првата доза закажуваат и втора доза со датум? Прашањето ми да не отидам и потоа да не можам да обезбедам втора доза.
Svakom ko će biti vakcinisan u Srbiji odmah je zagarantovana revakcinacija određenog datuma.

Послато са SM-N950F помоћу Тапатока

Немам одговор искрено. Мислам при хируршка потпишуваш дека ти се познати ризиците и дека може да има компликации итн. Никој не одговара освен докторите ако направат грешка, нели. Кај вакцината на крај е потврда дека си бил информиран околу вакцината. Никој со потписот не е ослободен од одговорност. Мислам на тоа алудираш.
... производителот на вакцина е „ослободен“ и нема апсолутна никаква одговорност за нус појави кај вакцинираниот, па дури и ако има смртни последици!
кај другите лекови, без разлика на колку болни се појавува несакано дејство веднаш се превзема мерки прво предупредување и замена за друг паралелен лек, па редуцирана примена кај неопходни индикации, да на крај го остранат од примена и од производство, ама вакциниве против К19 произведени во 05-09 2020 год, со клинички искуства декември 2019- април 2020, за пет месеци излезени вакцини од клинички студии против К19, нормално дека сега ќе следат искуствата, ама без да одговара произведителот,

worldmap_n_s_hemisphere_rgb_p.png vaxigrip-tetra-france-packaging.png

...и друго, вакцина против сезонски грип има само една за Северна хемисфера сите држави над Екваторот се боцкаат со една единствена вакцина против сезонски грип, а после шест месеци поради различни сезони зима-лето, излегува вториот вид на вакцина за Јужна хемисфера, сите држави што се под Екваторот применуваат една единствена вакцина против сезонски грип,

Vaccine-Lead.jpg

... да се префрлиме кај вакцините против коронавирус, имаме хаос од вакцини во хаотично применување во разни држави, во моментот на хотичен мутирачки вирус со сите соеви распрснати низ цел свет...каша попара, колку вакцини ќе се вртат... 7...8...9 против КОВИД19, ќе кажат не можат да постигнат производство, па да се вакцинират сите, па затоа повеќе видови вакцини, така ли? а зошто може со една единствена вакцина против сезонски грип да се вакцинират сите во Северна Хемисфера, би рекла, дискутабилно!

_117580591_optimised-vaccines_by_country_15mar-nc.png

... наместо СЗО да организира производство или примена на една вакцина против болеста К19, дезориентирани скроз,
Svakom ko će biti vakcinisan u Srbiji odmah je zagarantovana revakcinacija određenog datuma.
... па нормално ќе биде загарантирана и више од тога,

200753043-h-720.jpg 8d9b9adf-0764-448a-8b90-6083f8d0120a.jpg

СИТЕ вакцини против коронавирусот се со рок до 07.2021 исто како што се и вакцините против сезонски грип произведени лани и рок до 07.2021,
ако не се вакцинират сега со сите вакцини (било која против К19)...па по 20 дена ревакцинација да се запази рокот во Јуни...оде воз у кукуруз, ќе се фрлат милиони дози на вакцини во светот, ново производство нема поради промена на формулата на вакцините (пронајдена молекула кривец за тромбоза која треба да се неутрализира или елимнира) и нема ново производство и затоа се сите донации тамте вамте низ светот!
... прогрешна проценка на луѓето кој сакаат/несакаат да се вакцинират поради слаби НЕорганизирани и НЕедуцирање на популацијата да се ослободат од НЕстрав од вакцинација, прекасно пуштени вакцини за да се вакцинираат луѓето, вакцинацијата требаше да заврши токму Израел кога си го извакцинира своето население, тоа е добра и бенефитна организирана вакцинација, све друго е прохујало са вихором!

ice_screenshot_20210604-233754.jpg Sinopharm_COVID-19_vaccine_(2021)_K_(cropped).jpeg

инаку поради стара технологија на изработка, па и непокажување на несакани ефекти кај вакцинираните, кинеската вакцина Синофарм веќе си го обнови производството!

Последно уредено:
Ради циркузијадата со властите како ги набавија вакцините...
Дали на некој му паднала на памет идеја дека моооожеби луѓето ги боцкаат со витаминчиња? :rolleyes:
Важно луѓето после боцакње си се осеќаат безбедно, нарочито после фторото боцкање.
Who knows?!

Ради циркузијадата со властите како ги набавија вакцините...
Дали на некој му паднала на памет идеја дека моооожеби луѓето ги боцкаат со витаминчиња? :rolleyes:
Важно луѓето после боцакње си се осеќаат безбедно, нарочито после фторото боцкање.
Who knows?!
И антитела од витамини развиваат?

mkd-499679.jpg

... и кога ќе видам како овие НЕедуцирани медицински сестри вакцинираат малтене кај лактот ми се дига косата, ниту да го фати делтоидниот мускул додека боцка туку со вата во рака како да очекува крвишта, па нормално уште подоле нека боцка барем, после вакцинирање местото не смее да се брише со алкохол, ниту да се притиска, тресе... леле елеле , се нервирам :boksix:
... кога може ова, зошто да не би можело и тоа, тестовите нели се исти или не се?

Антитела! И тоа е само информација за нас која ја прифаќаме здраво за готово.
-Добар ден, ја се боцнав два пати, може да ми проверете антитела? -
-Нема проблем. Дај да те боцнеме за крв! Почекај!.... Добро е , имате веќе развиено антитела. -
...Здравствените ранботници вероватно се боцнати со вистинска. Знам за еден шо после боцкање се разболе и седеше дома. Али брате мили! Пак ке повторам. Начино на кој циркузантите ги набавија
нема нишо чуно и оваа заебанција да ја прават! Они не дупат на хиљаду и један начин.
Пријавил ли до сега барем еден некаква ситна реакција?

... а дали ги пријави или ќе ги пријавиш некаде „симптомите“ од вакцина за да би МКД имала некое искуство од несакани ефекти кај пациентите од примените вакцини против К19? односно дали некој ти даде насока дека се можни несакани реакции од вакцината и што треба да превземеш во смисол на пријавување на истите?

...доброоо, тогаш како би објаснил пополнување на таков сличен образец при тешка ризична хирушка интервенција?
Нема што да пријавувам тие се што се кажуваат секаде за фајзер еве денес само раката што боли и ништо друго. БТв спутник сакав чП

СИТЕ вакцини против коронавирусот се со рок до 07.2021
Мм не. Овие што стигнаа од Синофарм, рокот на траење им е до 2023 година.

-Нема проблем. Дај да те боцнеме за крв! Почекај!.... Добро е , имате веќе развиено антитела. -
...Здравствените ранботници вероватно се боцнати со вистинска. Знам за еден шо после боцкање се разболе и седеше дома. Али брате мили! Пак ке повторам. Начино на кој циркузантите ги набавија
нема нишо чуно и оваа заебанција да ја прават! Они не дупат на хиљаду и један начин.
Ти сега сакаш да кажеш дека сиот медицински персонал што положил лиценца и хипократова заклетва лаже само за да го оправда необезбедувањето вакцини на Филипче. Yeah, right. Па ваљда ќе се најдеше едем нормален човек за да се спротистави на диктаторот.

Ti si samo nekolku onion vesti daleku od spienje so folija na glava. Edna poveke organizirana 4 chan trol kampanja moze tebe da te natera da se samoubies za kauza. Za tebe internetot e opasen i te unazaduva bidejki ne si sposoben da filtriras informacii. Najiskreno mislam deka ako otkazes dogovor od provajderot mnogu pokvaliteten zivot ke imas. Reagiraj preventivno ili slobodno me kontaktiraj, ke zborime za sekoja naludnicava misla sto ja imas, kolku e verodostojna i dali da ja plasiras vo opstestvoto.

Ti si samo nekolku onion vesti daleku od spienje so folija na glava. Edna poveke organizirana 4 chan trol kampanja moze tebe da te natera da se samoubies za kauza. Za tebe internetot e opasen i te unazaduva bidejki ne si sposoben da filtriras informacii. Najiskreno mislam deka ako otkazes dogovor od provajderot mnogu pokvaliteten zivot ke imas. Reagiraj preventivno ili slobodno me kontaktiraj, ke zborime za sekoja naludnicava misla sto ja imas, kolku e verodostojna i dali da ja plasiras vo opstestvoto.
Каков канцер од човек си па ти....едно проклето расипано човече, а ќе делиш совети :pos:

Знае ли некој, дали би ми дозволиле да одам на грчки duty free само со приложен вакцинален сертификат без да бидам пријавена на страницата? И колку дена најкасно може да биде пријавувањето?

Последно уредено:
Знае ли некој, дали би ми дозволиле да одам на грчки duty free само со приложен вакцинален сертификат без да бидам пријавена на страницата? И колку дена најкасно може да биде пријавувањето?
Мора да имаш PLF образец.....изваден најмалку еден (календарски) ден пред влез во Грција......без разлика дали се работи за фришоп....или друго место.
Пример....до 23,00 по наше време.....да го извадиш....за утре дента да можеш да поминеш граница. Обично....стига одма на меил. Не те кошта ништо....да го извадиш и некој ден пред патување.
На граница....не го ни погледнуваат PLF-от. Но сепак.....треба да го имаш.

Пријавиле многумина и крупни реакции. Како на пример, три дена лежење и слабост и слично.
Во Србија кога примаш втора доза прашуваат за сите симптоми кои си ги имал и ги забележуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom