3 неделен и тоа , но не баш тотален . Ни оставија бар индивидуален спорт/рекреација на отворено, да се потроши бар нешто од калориите кој ќе се наталожат, и стресот колку толку.Италија последно шо прочитав оди во тотален локдаун
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
3 неделен и тоа , но не баш тотален . Ни оставија бар индивидуален спорт/рекреација на отворено, да се потроши бар нешто од калориите кој ќе се наталожат, и стресот колку толку.Италија последно шо прочитав оди во тотален локдаун
Ајде Владе, да ги размрдаме малку некако замрена е тематаNe sum, ne me povrzuvaat mene so muslimanstvo kako nejze ili kako tebe so bugarofilstvo inaku primamliva e idejata. Ako projavi interes mozam da i dadam nasoki, ne e problem.
Не викам да не се прават тестови, ама каква паника е створена, малце да му протечи носот и одма тест, ко небаре до вчера немаше настинки овој период. Кога веќе сум во во двоумица дали имам корона, имам симптоми,ќе се изолирам и готово, шо ми менува тој тест, освен ако не е за да се приложи како доказ на работа.Авицена праи по отприлика 400 ПЦР тестови дневно. Стандардниот ПЦР тест им е 2,600 денари и тој е најефтиниот. Авицена праи во просек по 17,000 евра на ден само од ПЦР тестови.
Некако у задње време читам препораки да не се тестира одма, туку да почекаш неколку дена зашто може да е невалиден тестот. Со тоа некако ми се губи поентата на тестирањето.Не може тие што се у недоумица дали имаат ковид да се изолираат,има луѓе што одат на работа,што ствараат,што допринесуваат за ова гнило општество.Има луѓе што си ги хранат семејствата,не се сите џаболебари.Па фала богу дека ми е полесно да направам тест и да продолжам со нормален живот уместо да дремам затворен 10 и повеќе денови.Бог да чува
Не викам да не се прават тестови, ама каква паника е створена, малце да му протечи носот и одма тест, ко небаре до вчера немаше настинки овој период. Кога веќе сум во во двоумица дали имам корона, имам симптоми,ќе се изолирам и готово, шо ми менува тој тест, освен ако не е за да се приложи како доказ на работа.
Некако у задње време читам препораки да не се тестира одма, туку да почекаш неколку дена зашто може да е невалиден тестот. Со тоа некако ми се губи поентата на тестирањето.
Rano e uste. Neka nablizat verski praznici i neka nagolemat policiski i togas e vreme za palenje fitliАјде Владе, да ги размрдаме малку некако замрена е темата![]()
Па да ама луѓето генерално за тоа сакаат да се тестираат, имале контакт со заболен и сакаат да видат на што се. Ти ако имаш симтоми горе доле позитивен си не ти мења тестот, секако треба да седиш во изолација.тоа е највеќе за тие што биле во контакт со заразен но сеуште немаат симптоми. Повеќе во смисла тестирај се некој ден подоцна или ако пројавиш симптоми. Ако има некој симптоми секако треба да се тестира освен ако може да си го дозволи луксузот да дреме дома цела недела во само-изолација.
Ги има секакви, кај луѓето стравот е на најјако уклучен.Сфаќаш дека повеќето тестови се за да искочиш вон граница а не дека имаш симптоми.
После кризава очекувам Авицена и Биотек да отворат градежни фирми и да почнат да градат згради.Авицена праи по отприлика 400 ПЦР тестови дневно. Стандардниот ПЦР тест им е 2,600 денари и тој е најефтиниот. Авицена праи во просек по 17,000 евра на ден само од ПЦР тестови.
А оти да се мачат кога имаат принцип на работа “бутни прачка пиј вино“После кризава очекувам Авицена и Биотек да отворат градежни фирми и да почнат да градат згради.![]()
![]()
Вајда нема газдите да мешат малтер и да носат цигли и они да го вршат шаловањето на 40+ степени.А оти да се мачат кога имаат принцип на работа “бутни прачка пиј вино“