Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ова или јас сум дибек за математика или Венко лаже дека мерките даваат резултати:confused: Еве денес 1200 позитивни од 3100 теста, не ми е јасно каде го гледаат ефектот. Умрени секој ден над 25. Изгледа ке бега некој у гепек и подалеку од пешта....
мува не ги лазе... а еве денес гледам на ХРТ1, нивниот министер за здравство позитивен...имаат пак рекорди, пораст и на смртни случаи... а гледам нивна ТВ, не носат маски, како да се емисиите снимени пред 5 години...
некако сите огуглаа, се навикнаа на секојдневни лоши вести
Автоматски споено мислење:

Од државен завод за статистика, па кој сака, како сака, нека си тумачи
Стапка на смртност кај возрасните лица,(помеѓу 15 и 59 години), мажи ( 2019) : 118.7 на 1000 жители
Стапка на смртност кај возрасните лица,(помеѓу 15 и 59 години), жени ( 2019) : 63.1 на 1000 жители
Навистина ли е ова од државен завод за статистика?
Некој ептен ја утнал работата.

мува не ги лазе... а еве денес гледам на ХРТ1, нивниот министер за здравство позитивен...имаат пак рекорди, пораст и на смртни случаи... а гледам нивна ТВ, не носат маски, како да се емисиите снимени пред 5 години...
некако сите огуглаа, се навикнаа на секојдневни лоши вести
Автоматски споено мислење:

Па изгледа веке сите сватија дека маските не штитат ништо од срањево.

Овој проблем е многу поизразен во приватните компании[/B]. Само таму несмее никој да зуцне и таму одат на работа и со контакти и сомнителни и секакви... Кој газда сака да удри катанец оти имал позитивни а сите други биле во контакт. Во администрацијата е спротивно, таму некој и да немал контакт кажува дека имал и си оди дома на 3 недели, кога ке му здосади пак ке каже дека имал контакт и пак дома... зошто би криел кога таму си ги користат сите права по пс?

Не баш.

Баш кај приватните, барем тие со поголем број вработени, генерално услужни дејности и каде можат да работат од дома е построго.

Е сега ако сметаме за популарните "странски инвестиции "фирми или со турбо производство, поинаква е приказната.Кај нив најчесто административните служби се дома, ама производството не е можно од дома.

Ова генерално, секако имаме исклучоци и позитивни и негативни во двете групи.
Посебен пример кај приватните фирми е кога раководители или директорите/газдите дури очигледно се со симптоми, па велат настинка ништо посебно, тајно се тестирани, па одат да "работат од дома".Па после некое време ќе сфатат другите по ланецот на контакти.

А за државните, не е проблемот нивната желба (не)работење, кај нив исто чаламот од типот мене ништо не ми е.Конкретно еве во МВР управни служби, јавни комунални фирми, Водовод, општински служби не носат маски дури и пред странки.
Велам зошто лично гледав, зошто кај 80% од нив разбирачка по мејл или слично не е од никакво значење.
Секако после и кријат дека имале симптоми и не одат на тестирање до последно.

Saka da kazi deka zavisi od kade poteknuva zenata. Ako e od grad togas e cupence vo cvetot na mladosta, ako e od selo togas e stara. Ti posto si gradska si vo cvetot na mladosta, javrija so se veli taka da nemas gajle, daleku od stara si.
Од кај знајш па ти колку год имам јас ? :cautious:

Со антибиотици се пијат и пробиотици, за да не си ја пореметиш флората и фауната во организмот :)
... со разлика во пиење на двата најмалку три часа да не заборавиме! инаку истовремено самиот антибиотик ќе ја уништи „фауна“ од пробиотикот (флора нема ма), инако да се надополнам дека уште подобро е ако имаме комбинација од пребиотик со пробиотик! :)

@Anon буразерче ти имаш сериозни психички проблеми
не, ти
од едну страну квичиш како мало пиче за бан од тему
нормално, тоа е неправда
ај не можеш да поврзуеш други неповрзани работи?
па што ако су пишале
шират паника
а што ако не пишат?
знаеш ли колко људи пишуев и зборив „абе бајо корона е за стари и хронични заебани, млади немав гајле“
во поглема мера е точно тоа, ретко кога не е точно
Престани да проектираш
не проектирам
кд си у душу класично пиче.
не, ти

Биди смирен, сеа ќе ти стигнат лајковите.

Не бе другар, боли ме кур за лајкови ама те читам што пишуеш и на сваку тему постои „некој“ против Анона, Анон против свет, Донев против Анона, Пеја против Анона, универзум против Анона а ти онакој лабаво, индиректно улетуеш на сваку тему сас суптилни пецкања пошто да бидемо реални, директно неможеш.
Кд ќе идеш од тему на тему и констатно сретнуеш некој што ти „ствара панику“, некој што те „мава“ од тему, некој “што организира хејт против тебе“ божем си ти некој кур фактор на овј форум, треба да сфатиш сас главу дека можда е проблем до тебе, за џабе му се понашаш на Сабера и га правиш не знам што, ствараја панику. Ти сас едну обичну настинку кд имаше сипмтоми беше прв да паничиш за нешто што не е опасно за млади и нема потреба за панику ама тга беше друг Анон, не овј либералан, БЛМГ; ЛГБТ шарена револуција Анон.

индиректно улетуеш на сваку тему сас суптилни пецкања
Баш го најде конкретниов случај каде што воопшто не пецкав а другиве се инаетат :)
Зошто продолжуваш со непотребна анализа на мојот форумски лик и одиш оф топик?
Мора да е за лајкови, лажеш. Нема пост против мене што не е лајкуван :D
за џабе му се понашаш на Сабера
Јас му се понашам? Свесно трола и провоцира, одма од нигде никаде се најде демек у муабет веднаш после 35 годишната „девојка“ да го спомне 35 годишното момченце од претходно. Тоа е направено само за провокација, ништо друго. Ништо.
кд имаше сипмтоми беше прв да паничиш за нешто што не е опасно за млади и нема потреба за панику
Јас имав мал сомнеж дека имам корона. Не го мешај тоа со паника.
Повели цитирај ги постовите да видам како излгедала мојата паника.

Последно уредено:
Баш го најде конкретниов случај каде што воопшто не пецкав а другиве се инаетат :)
Зошто продолжуваш со непотребна анализа на мојот форумски лик и одиш оф топик?
Мора да е за лајкови, лажеш. Нема пост против мене што не е лајкуван :D

Јас му се понашам? Свесно трола и провоцира, одма од нигде никаде се најде демек у муабет веднаш после 35 годишната „девојка“ да го спомне 35 годишното момченце од претходно. Тоа е направено само за провокација, ништо друго. Ништо.

Јас имав мал сомнеж дека имам корона. Не го мешај тоа со паника.
Повели цитирај ги постовите да видам како излгедала мојата паника.

Da se vratime na temata...
Sto bi znacela vo realnost od utre kriznava sostojba za dnevnite aktivnosti? Dali mozebi ke ogranicat lugje po supermarketi ili ako se nosi maska moze po 100 dushi da ima?

Dali ke se zabrani polnenje na avtobusi? Dali ke ima plus nekakvi merki?

Da se vratime na temata...
Sto bi znacela vo realnost od utre kriznava sostojba za dnevnite aktivnosti? Dali mozebi ke ogranicat lugje po supermarketi ili ako se nosi maska moze po 100 dushi da ima?

Dali ke se zabrani polnenje na avtobusi? Dali ke ima plus nekakvi merki?
Ништо, ја прогласија колку да кажат дека прават нешто :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom