- Член од
- 3 март 2020
- Мислења
- 2.413
- Поени од реакции
- 5.067
Нека оди де, јас само спомнав дека преку матична закажен тест е бесплатенАбе нека оди на приватно нека не се заебава.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нека оди де, јас само спомнав дека преку матична закажен тест е бесплатенАбе нека оди на приватно нека не се заебава.
Не не приватно ќе одам, тоа сигурно ... матичната ми е да ме води за лековите и да ми даде рецептиАбе нека оди на приватно нека не се заебава.
Па затоа големи се шансите да немаш. Затоа подалеку од места со многу потенцијални што се тестираат.Не не приватно ќе одам, тоа сигурно ... матичната ми е да ме води за лековите и да ми даде рецепти
ако имам ковид воопшто![]()
Не знам каков реално би бил ефектот од тој полициски час од 18.00 часот, кога преку ден пак ќе има движење.
Не сум економски експерт ниту познавач, но не гледам зошто не би издржала државата двонеделен целосен карантин како што воведоа есенва во земјите од Западна европа, ама не стотици илијади дозволи за движење да се дадат како кога имавме полициски час, нема работење на ништо, нема продавници, нема локали, нема школи, судови, нема државни институции (кои и онака работат со преполовен капацитет со оглед колку боледувања и изолации има), нема ништо, една дежурна аптека по општина, купување намирници на време, еден дежурен маркет и толку.
Есенцијални дејности како болници, пожарна и полиција (со намален капацитет нормално), електроцентрали, хидроцентрали ќе си работат.
Две недели, колку да земат здив болниците и медицинскиот персонал, преголеми се процентите на заразени од тестираните и преголема е стапката на смртност, неспоредливо и со другите од балканот и со европскиот просек.
Онлајн е се од настава во Словенија долго време. Во прашалници се, освен погони за производство, немам идеја што може да придонесе за огромната заразност. Мерките не да се строги, дури и шетањето по улица ти е доведено во знак прашалник, да беа во Македонија овие мерки сега ќе имаше солзи насекаде.. И излезот од земјата е забранет ако немаш некоја причина што држи вода, мислам дека веќе пишав за ова.Образованието му функционира со физичко присуство.
Мислам дека е голема грешка и кај и да е ќе преминат на онлајн настава.
Aha, inat teraat toa testovite.Чудо се тие тестовите, никаков контакт да немаш, пак позитивен да си. Па маска ако носиш, може и двапати.
Ме потсеќа на една заебанција како деца, што е прецизност - да погодиш комарец у левото јајце.
Како така "го нашле дома починат"?!?! Ваква ненадејна смрт делува дека е од срцев удар.Туку што разбрав дека еден пријател од Кичевско е меѓу починатите од почетокот на неделата. Во раните 40ти беше. Беше многу дебел и одамна имаше поради тоа и здравствени проблеми ама жално и нехумано е така да заврши. Го нашле дома починат и тест потоа покажа позитивен резултат.![]()
како беше ситуацијата со Исланд ????Aha, inat teraat toa testovite.
Kako?како беше ситуацијата со Исланд ????
Како така "го нашле дома починат"?!?! Ваква ненадејна смрт делува дека е од срцев удар.
И како бе имаат тестови за тестирање мртви луѓе, а немаат за живи, да им ебам мајката у пичка?!?!![]()
Ironicen bev, vidi go smajlito na krajot, za tie sto trazat karantini a drzavata kje odi vo recesija.До другата нова година треба 24 часовен,до оваа е краток период.
Сам живееше может и не сетиле одма. Како што реков беше многу дебел и поради тоа со други здравствени проблеми. Не ми изгледа чудно коронава да си го направи своето. Иначе мислам дека е ок за вака помлад човек да направат тест оти нели мора да се погреба ба да знаат дали имал или не дане закачи друг.Како така "го нашле дома починат"?!?! Ваква ненадејна смрт делува дека е од срцев удар.
И како бе имаат тестови за тестирање мртви луѓе, а немаат за живи, да им ебам мајката у пичка?!?!![]()
Грешка си, помага и те како и тоа во многу поголеми држави него ли во Македонија