Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дај отвори си тема за другиот вирус у острејлија и олабави ја темава, не ја отворам да читам за вашата смрдлива острејлија и нов вирус и мал инкубациски период и штокојкур.

Добро бе до кога со глупави муабети, мора секој да можи да си кажи на темава. Еве јас не знаев за ова и се информирав од постот на @kano.

И јас не се согласувам со некој личности, ама не смее да има цензура.

Добро бе до кога со глупави муабети
Глупави муабети се нов вирус во острејлија кој брзо се ширел и штотијазнам. Тука умираме, рекорди рушиме 1400 дневно, он у 1 саат 2 посебни поста за смрдлив нов страхотен вирус во острејлија и контакт трејсинг да сме читале. Нека си отвори тема у дијаспора нека си праи м0абет там0.
Спамаа за Шведска едно време, ајде се трпеше беше поврзано со коронава, ама ова сеа...

Глупави муабети се нов вирус во острејлија кој брзо се ширел и штотијазнам. Тука умираме, рекорди рушиме 1400 дневно, он у 1 саат 2 посебни поста за смрдлив нов страхотен вирус во острејлија и контакт трејсинг да сме читале. Нека си отвори тема у дијаспора нека си праи м0абет там0.
Спамаа за Шведска едно време, ајде се трпеше беше поврзано со коронава, ама ова сеа...
Море тој вирус можи да стаса во Европа за две недели, шо не ти е јасно? Башка битно е да се следи како се справуваат во Австралија, за да правиме споредба.

Море тој вирус можи да стаса во Европа за две недели, шо не ти е јасно?
Ах, сеа видов дека било за истиот вирус само нов стреин, ама пак. Нема везе ај.

Ах, сеа видов дека било за истиот вирус само нов стреин, ама пак. Нема везе ај.
Инаку ние немаме експоненцијален раст на бројките. Така да мерките функционираат. Плус најново CDC,тивко ја тргна препораката за отворање на училиштата, нешто што сите европски држави го прават во моментов и покрај строгите карантини.

Значи и тука нашиве направија добра проценка.

Е сега проблем е што во летото, ништо не се стори со здравствово да се спреми за овај бран.

Инаку ние немаме експоненцијален раст на бројките. Така да мерките функционираат. Плус најново CDC,тивко ја тргна препораката за отворање на училиштата, нешто што сите европски држави го прават во моментов и покрај строгите карантини.

Значи и тука нашиве направија добра проценка.

Е сега проблем е што во летото, ништо не се стори со здравствово да се спреми за овај бран.

Нема врска овој бран...
Немора недај боже да фати пандемија како оваа за да им текне..
Популација се множи а со тоа можност за поопасни вируси во иднина..
Не можиш ти со овие болници и со овај капацитет да тераш и следниве 50-тина години и повеќе.
Треба болници повеќе да напрает како што реков претходно дека иднината носи нови предизвици.. Поз

Полициски час за што?

За да гледаме на тик ток како шиптаrиве прават што сакаат, циганите се тепаат и бркаат со полиција, овие од властва ваѓаат пропусници да тераат слави, Жмицко ќе отвара кафани и теретани само за него, Шилегов и Николовски да ги прчат во Маврово и Берово а јас и уште сто илјади зелкари да работиме од 7до 18 за истите пари.

Дечки и Девојки,
Имам некакви симптоми, ме чеша грло, омалаксан, очите тешки(као пред кревање температура а температура сеуште немам) и сл.

Е сега јас прашав неколку луѓе што прележале, јеботе сите различно ми кажаа за симптомите... Туку друго ме интересира, каква е процедурата, кај треба да се јавам? Дали лично да одам негде или тие ќе дојдат кај мене? Се јавува на матичен лекар или има некој специјален ковид центар?

Ај некој нека ми помогне.

https://www.faktor.mk/razvile-antit...2KeJ03isBN9B0JntUbXozNq_YfJONi_VQOV5ZqIfIsBSk

е ова поодамна го кажа др.Мојсовски на ТВ, Тимусот е важен за Ковид, а кај деца тој е во полна функција... значи треба имунолози да се има и да се вклучат, а не кој стигне доктор да се праи стручњак за Ковид, затоа што сега поради пандемијата не се оди на доктор за друго и немат што да праат...

Дечки и Девојки,
Имам некакви симптоми, ме чеша грло, омалаксан, очите тешки(као пред кревање температура а температура сеуште немам) и сл.

Е сега јас прашав неколку луѓе што прележале, јеботе сите различно ми кажаа за симптомите... Туку друго ме интересира, каква е процедурата, кај треба да се јавам? Дали лично да одам негде или тие ќе дојдат кај мене? Се јавува на матичен лекар или има некој специјален ковид центар?

Ај некој нека ми помогне.
Mozes da se testiras vo Biotek lab, 2600 mislam deka e sega, se zakazuva online, sabajle se testiras do vecer dobivas rezultati.

Mozes da se testiras vo Biotek lab, 2600 mislam deka e sega, se zakazuva online, sabajle se testiras do vecer dobivas rezultati.
И после откако ќе се тестирам, кај да се пријавам? Ваљда треба негде да се пријавам или нешто? Треба да ми даде некој терапија ако сум позитивен.. Или да почнам да се молам на бога ако сум позитивен :)

И после откако ќе се тестирам, кај да се пријавам? Ваљда треба негде да се пријавам или нешто? Треба да ми даде некој терапија ако сум позитивен.. Или да почнам да се молам на бога ако сум позитивен :)
Ќе се слушнеш со матичен лекар и он ќе ти каже се што треба.
Не паничи, само со позитивна мисла.

Mislam treba 24 casoven karantin do nova godina, za posle na mira da si gi slavime novogodisnite i boziknite praznici.:)
До другата нова година треба 24 часовен,до оваа е краток период.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom