Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Жена му на еден колега на другар ставена на респиратори. Има околу 30 години, викаат дека е без болести, а и живеела спортски живот.

Секако ќе ја ставеле на апарати, не е од корона, него со корона.

Од фејсбук

Situacija: roditelite na dve maloletni deca koi se vo osnovno uciliste se razvedeni. Tatkoto gi gleda decata sekoj vtornik, cetvrtok i dva naizmenicni vikendi pominuvaat kaj nego. Vo cetvrtokot popladne gi zemal decata i utvrdil deka sinot ne se custvuva dobro. Vo petokot, tatkoto preku sms dobien od majkata na decata doznava deka majkata se testirala na Covid 19 vo cetrtokot i znaela deka e pozitivna uste vo cetvrtokot koga gi ispratila decata kaj tatkoto. Denes, nedela, tatkoto e pozitiven na Covid 19. Kade da se prijavi slucajov za namerno sirenje zaraza? Se razbira, site vo odbrana na majkata, nikoj ne se zaprasa za kakva zena se raboti i za nejziniot psiholoski profil.

Еве и оваа е самохрана мајка, како таа претходно.

Од фејсбук

Situacija: roditelite na dve maloletni deca koi se vo osnovno uciliste se razvedeni. Tatkoto gi gleda decata sekoj vtornik, cetvrtok i dva naizmenicni vikendi pominuvaat kaj nego. Vo cetvrtokot popladne gi zemal decata i utvrdil deka sinot ne se custvuva dobro. Vo petokot, tatkoto preku sms dobien od majkata na decata doznava deka majkata se testirala na Covid 19 vo cetrtokot i znaela deka e pozitivna uste vo cetvrtokot koga gi ispratila decata kaj tatkoto. Denes, nedela, tatkoto e pozitiven na Covid 19. Kade da se prijavi slucajov za namerno sirenje zaraza? Se razbira, site vo odbrana na majkata, nikoj ne se zaprasa za kakva zena se raboti i za nejziniot psiholoski profil.

Го читав ова на ФБ, ама не се знае кој кого заразил. Може таткото бил носител на корона без симптоми, па ги заразил другите, односно преку децата и жената ја заразил. Жената што го постави ова прашање за тоа каде да ја пријават мајката, беше нападната во коментари.

Го читав ова на ФБ, ама не се знае кој кого заразил. Може таткото бил носител на корона без симптоми, па ги заразил другите, односно преку децата и жената ја заразил. Жената што го постави ова прашање за тоа каде да ја пријават мајката, беше нападната во коментари.
Ако во четвртокот добила резултати, тогаш таа била тестирана мин ден претходно, а најверојатно во вторникот кога таткото пак имал средба со децата. Ако се тестирала тогаш таа значи имала симптоми неколку дена претходно, најверојатно за викендот.

Така да очигледно е дека таа е крајно неодговорна.

Таткото да ја зарази како асимптоматски случај едно 10 дена порано и да има после нејзе симптоми, хммммммм :)

Од фејсбук

Nikade...mnogu Ima vakvi slucai, a I pomisli na decata.
Zatoa sekoj treba da se stiti sam sebe I poverenje u nikoj.
Imam komsija koj e pozitiven, nema simptomi, no izleguva nadvor da proseta oti nemozel da izdrzi da sedi doma.
Dodeka mu dosol pozitivniot test on odese na rabota....

Последно уредено:
Nikade...mnogu Ima vakvi slucai, a I pomisli na decata.
Zatoa sekoj treba da se stiti sam sebe I poverenje u nikoj.
Imam komsija koj e pozitiven, nema simptomi, no izleguva nadvor da proseta oti nemozel da izdrzi da sedi doma.
Dodeka mu dodol pozitivniot test on odese na rabota....

Вака еден пензионер си ја зарази цела фамилија. Се шетал по паркови и низ продавници без маска, почуствувал симптоми, кренал и температура, ама 2 дена на никого не кажувал. Ко го сетиле веќе имал 39 температура.

Сега жена му е во болница, а фамилијава чека резултати. Тој е позитивен.

Четири дена сум во самоизолација поради контакт со заболен на работа. Мој колега успеал да ги добие во ДСЗИ каде што прашал дали и кога ќе добиеме решение за изолација. Одговорот бил дека нема да добиеме решение, да сме биле одговорни и да го почитуваме протоколот.
Сигурно како мене има еден куп во моментов низ државава.....кој шета надвор, кој седи во изолација.
Заклучок....оставено на лична одговорност или поинаку кажано хаос.

Српскиот писател Благоја Баковиќ завршил во болница заразен со ковид, учествувал во погребот на Амфилохије, се сликал како го бакнува починатиот

Последно уредено:
Српскиот писател Благоја Баковиќ завршил во болница заразен со ковид, учествувал во погребот на Амфилохије, се сликал како го бакнува починатиот

замисли бе, се заразил од бакнување на заразен
невероватно

Супер што се смееш на шумадинциве, и за смеење се. Ама зото тогаш имате како народ толку потреба да се натпреварувате со нивните глупости?

Словенија денес 464 новозаболени. Неколку дена бројот опаѓа.
Браво за мерките кои ги превзедоа.
Им се исплатеше пред три недели да стават ригорозни мерки.

Словенија денес 464 новозаболени. Неколку дена бројот опаѓа.
Браво за мерките кои ги превзедоа.
Им се исплатеше пред три недели да стават ригорозни мерки.
Што ќе се случи кога ќе ги тргнат тие мерки? Дека карантин ќе ја намали бројката тоа сите знаеме. Прашањето е што понатака.

Што ќе се случи кога ќе ги тргнат тие мерки? Дека карантин ќе ја намали бројката тоа сите знаеме. Прашањето е што понатака.
Чеканот и наковалната, кај е @fmi да ни објасни како функционира тоа во Бугарија :pos:

Отвори-Затвори.

Како барате карантин? Мислиш имаме најдобра економија во светот па сега не би ни било проблем да се затвори се.
Здравството и така е крахирано останува тоа секој за себе што е сурово да ама подобро крахирано здравство и кревка економија отколку крахирани здравство и економија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom