Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Како кога си се преработил или во теретана кога ке се превежбаш, па чуствуваш болка кога ке лежеш после тоа па ке треба да ја мрднеш раката.
ете си кажа како последица можеби од несоодветна перница, вратните пршлени,
... све друго што си помислил треба да биде поврзано со тешко дишење, често кашлање,

Нема веќе стратегија за справување за вирусот се е пуштено од ланец па што биде нека биде. Меркиве се веќе смешки и само колку да се прикаже дека нешто се прави. Приватните болници како ратни профитери ги оставија слободно да тераат цела година, милиони собраа од народот. Ниту ги ограничија нивните цени ниту пак државата се понуди да покрие за секој тест на приватно трошок. Да не зборам за лежење по приватни болници кое чини од 10 илјади евра па нагоре. Државното здравство од минатата недела веќе па целосно е колабрирано. Нема тестови освен ако не фатиш некоја врска, од тоа што разговарав и што кажуваат луѓе по болниците е катастрофа ниту има веќе кревети ниту доктори и сестри да ги покријат сите пациенти, викаат луѓе од собите си умираат таму. Отидено е све во пичку матер.

Само ви посакувам ако фатите со лесно да го поминете и со среќа.
Буквално профитерство.

Сред пандемија, мобилизирани од војска до студенти за лечење во надувани балони, а како што рече, приватните болници оставени да дерат народ, или тоа или само богатите ќе живеат.

Кога имаше вондредна состојба, државата ги замрзна цените на портокалот, лимонот, лебот а не им текна да покриваат трошоци за лечење на приватно, или да ги наложи приватните да ги отстапат креветите за употреба, сигурно го имаат тоа право.

Тие приватни болници сигурно некогаш во нивното постоење земале какви било субвенции од државата.

Од кај ја извади бројкава?
70% е минимум прагот за herd immunity, што со нашата официјална популација од 2 милиони, е 1.4 милиони случаи.
Во исто време, смртноста во македонија е 4.9%, односно ќе имаме 68 600 мртви до herd immunity.

70% е минимум прагот за herd immunity, што со нашата официјална популација од 2 милиони, е 1.4 милиони случаи.
Во исто време, смртноста во македонија е 4.9%, односно ќе имаме 68 600 мртви до herd immunity.
сака да каже толку заболени имаме до сега.

Koja e logikata sto drzavata voopsto ne razmisluva da gi sechi malku ovie privatnite bolnici da prekini toj lanec na bogatenje, teoretski od zdrastvenite fondovi drzavata e najgolem finansier na tie bolnici. ima na time.mk svrtete kolku para mu se isplakja na sistina mistina desetici miljoni evra..

Денес е 14 ден од мојава самоизолација. Последен ден. Тест негагивен на 3 ден, но 10 дена со температура, болки во главата и мускулите и дијареа. Прееска се симнав за прв пат пред зграда "да ме фати воздух". Себеси се сметам за физички активен, со над 200км неделно точак, секоја недела без исклучок. Кога се качував по скалите , не можев да земам воздух за да се совземам и да отклучам. Земав да повежбам, не можев да го завршам ни првиот сет на вежби.
Страшно, изолацијава ме осакати.

Денес е 14 ден од мојава самоизолација. Последен ден. Тест негагивен на 3 ден, но 10 дена со температура, болки во главата и мускулите и дијареа. Прееска се симнав за прв пат пред зграда "да ме фати воздух". Себеси се сметам за физички активен, со над 200км неделно точак, секоја недела без исклучок. Кога се качував по скалите , не можев да земам воздух за да се совземам и да отклучам. Земав да повежбам, не можев да го завршам ни првиот сет на вежби.
Не е последица од твојата неактивност 14 денови, туку последица од covid (не си првиот кој ги има овие симптоми) , за секој случај провери крвна слика може железото да ти е под нормала.

1:10 е односот на светско ниво, за официјална со неофицијална статистика. Зависи колку луѓе има во Македонија, ама некоја бројка околу 60% изгледа тамн за епидемијава.

Ако сме некој 1 800 000 милиони во Македонија тоа е 1 000 000 заболени, поделено со 10, 100 000 по официјална статистика.

Абе ти болен си бил, не само во изолација.
Немој да вежбаш, рано тие, ти не си опоравен, ќе си направиш некоја беља.

Deka e venko ili filip e kako bese. Pija so 3 drugarti i kafana do 9 i posle nekaa da mi zastanat da spadna da si ojda doma produUvame deka ke me vodat u kazino. Trebe da za za kazes za da sednes na aparati ebem go i venko i folipce
Е дека е де :pos:

Жими се темата никогаш не била поинтересна, на цела оваа хаварија се смеам како будала некоја, кип гоинг :love:
( Само модераторите малце зафркаваат шо бришат мислења, ама нема везе ) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom