Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
скроз истата ситуација и симптоми ги имам и јас само што денеска почна и пролив да имам.
За разлика од тебе, мене докторката сумамед ми стегна да испијам две пакувања.
Bese na testiranje, imas zakazeno? I na mene mi dadoa sumamed samo mi rece ako kaslas mnogu pij gi no ako kaslas pomalko samo sirup.

Така е и со вирусов. Ако здраво се настегаш со вирус, тогаш тие ќе заразат голем број на клетки и ќе имаш огромна инфекција од старт.

Ако се заразиш со мала количина, тоа може да делува и како вакцина...

Тенеке закон си.. :pos:
Ако делува како вакцина, тогаш дај сите по малку да шмркнеме / лизнеме. Што има да се криеме или чекаме вакцина.
А бидејќи има и по вторпат кои се позитивни, значи ќе треба почесто во годината да го конзумираме, да биде ко вакцина.

Колку треба здраво да се настегаш имаш информација...

Тенеке закон си.. :pos:
Ако делува како вакцина, тогаш дај сите по малку да шмркнеме / лизнеме. Што има да се криеме или чекаме вакцина.
А бидејќи има и по вторпат кои се позитивни, значи ќе треба почесто во годината да го конзумираме, да биде ко вакцина.

Колку треба здраво да се настегаш имаш информација...

Сигурен сум дека веќе имаш одговори на овие прашања на тоа безвезните сајтови што ги следиш :)

За другите еве линк.

Последно уредено:
Сигурен сум дека веќе имаш одговори на овие прашања на тоа безвезните сајтови што ги следиш :)

Нема на моите безвезни (иако се што кажаа, се оствари и се остварува), затоа си викам, професионалец ко тебе, начитан, мора да знае, па да прашам, колку количина е потребна...

Само 9 интернисти се пријавиле да помогнат. Дел од другите биле стари и не се пријавиле.
Дедо ми во 2001 имаше 81 година, одма се фати за пушката и сам се јавуваше за да војува, како екс командир во втора светска војна. Не го примија поради возраста.
Чисто за споредба дека кога работиш во таква практично хуманитарна професија, треба да си професионалец секогаш, а не да се усереш во прва посериозна прилика.

Каква црна кислородна поддршка..Ако чекаш до тогаш не ти е добар планот. Со висока температура веќе треба да се побара препорака од матичен лекар.
- Ај не паничи, ништо не ти е.
- Обичен грип, настинка.
- Напиј се парацетамол и немаш гајле.
- Е ако бил колегата/роднината/сопругата/синот заразен, не е ова толку преносливо

Е вакви најчести одговори се на познаници, блиски со температура.Нормално, по телефон и кратко.

Иначе имаше студија, ти во затворена просторија имаш огромна количина на вирус доколку не проветруваш. И со маска и без маска ќе се настегаш со вирусот.
Лебди прашањето за условите во кои што работат вработените во производство. Осум саати во хали без никаква вентилација, во стари згради од кои што повеќето се руинирани објекти од времето на социјализмот...
Во јавниот и медиумски дискурс повеќе се зборува за угостителските објекти и приватните собиранки во домашна атмосфера како главни извори на зараза. Ретко кој зборува за условите во кои што работат текстилците и остатокот сродни нископлатени професии.

Decko stonzboris ti kakov karantin kakvi lasici i mutacija.Na koja hemikalija si ti.Stavi maska, zakluci se doma i uzivaj so.lasicite

Дечко само постирав релевантна вест, имаше и други што ја споделија.

За карантинот е мое лично мислење и секоја права држава ги спроведува овие мерки во ова време , тоа што оваа банана држава не може (не сака) да го издржи не е мој проблем. Битно е плакатолепачите и учкарите што седат дома да зимат плата , обичниот народ мора да работе и ке умира за нив.

Лебди прашањето за условите во кои што работат вработените во производство. Осум саати во хали без никаква вентилација, во стари згради од кои што повеќето се руинирани објекти од времето на социјализмот...
Во јавниот и медиумски дискурс повеќе се зборува за угостителските објекти и приватните собиранки во домашна атмосфера како главни извори на зараза. Ретко кој зборува за условите во кои што работат текстилците и остатокот сродни нископлатени професии.
Најголем број од заразените го имаат фатено на работа. Затворен простор, поише од 8 саати. Знам луѓе и што немале директен контакт а биле во иста канцеларија. Во јавна администрација ми се чини сите го фатија.
Сепак поинтересно е да се јаде гомна за тоа што се глеа, луѓе собрани во паркови на отворено.

1275 новозаразени (38,27% од тестираните)

За оние кои не веруваат дека постои вирусот, говори психолог

Најголем број од заразените го имаат фатено на работа. Затворен простор, поише од 8 саати. Знам луѓе и што немале директен контакт а биле во иста канцеларија. Во јавна администрација ми се чини сите го фатија.
Сепак поинтересно е да се јаде гомна за тоа што се глеа, луѓе собрани во паркови на отворено.

Ова е точно , јас работам во таква средина. Сите носат маски и не смее да се вадат во никој случај освен за јадење нормално. Сите ги почитуваат мерките бидејќи фрчат големи казни и откази за непочитувње.

Веќе официјално имаме 40% болни во нашиот оддел и можеби и некој го имат прележано. Дефинитвно на работа највеќе се шири ниту маска помага можеби спречува за 50% пренос и тоа е.

Само 9 интернисти се пријавиле да помогнат. Дел од другите биле стари и не се пријавиле.
Дедо ми во 2001 имаше 81 година, одма се фати за пушката и сам се јавуваше за да војува, како екс командир во втора светска војна. Не го примија поради возраста.
Чисто за споредба дека кога работиш во таква практично хуманитарна професија, треба да си професионалец секогаш, а не да се усереш во прва посериозна прилика.

И? Секој со полуфункционален мозок ја научи лекцијата од тие кои ја бранеа државата, кои ризикуваа живот, крвареа и умираа за неа.

Гледам ова со маскиве, никако да се разбери.

Ај уште еднаш.

Сите работи кои ги внесуваме во одредено количество се смртносни, дури и вода. Така е и со вирусов. Ако здраво се настегаш со вирус, тогаш тие ќе заразат голем број на клетки и ќе имаш огромна инфекција од старт.

Ако се заразиш со мала количина, тоа може да делува и како вакцина.

Ова го знајме од март и гледам сите се чудат кога ќе рикни некој наеднаш здрав прав, од цитокинска бура.
Како на камења да им објаснуваш, после кукаат како нема место во болница...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom