Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум поддржувач на локдаун, ама во скоро сите Европски земји каде што имаше строг карантин после тоа нагло ги олабавија мерките и затоа букна пак вирусот, во Австралија не мислам дека така лесно се ќе се врати во нормала.
Шпанија ја земам за пример, шо дека беа затворени со месеци кога пролетта пуштија се на најјако, дискотеки отворени во Ибица, на плажи игла да нема кај да фрлиш.

aus ne e evropa. ovde za 2021 za sega im e planirano da se otvorat samo za nz, pacifickite ostrovi, singapaur, korea i japan.

dur ne se sredi se prasanje e dali ke olabavat za vlez izlez. moze ke ne pustat so aus pasos u evropa ama samo ako na vrakanje si platime 2 nedelen karantin u hotel u aus... za sega toa se zbori ovde.

Дечково од Кавадарци не го знам али гледам по слики, повеќе од 10кила нема вишок еве и 15 нека се, па така ако гледаме секој трет е дебел. Не знам дали имал други проблеми

Сигурно ова? Колку што знам сезонава се беше откажано таму :)
Откажани беа главни настани, фестивали и слично, друго се си беше најнормално, впрочем сите фудбалери се заразија таму :)
Имаа видеа споделувано од плажи и барови гунгула народ

носат маски, ама од тие за плашење
Автоматски споено мислење:

https://off.net.mk/lokalno/makedons...hD5eAnU6OPltZpzPd9Ol7sAIuGXkMt7AFLxdh3KoOyktY

еве овој си кажа, сега Трамп ако победи мислите му...вие на власт
И овој се ПОНУДИ да иде у Инфективно да се гушка со болните, а маска носи да не го казнат :cool:
овој ти е еден од многуте почитувачи на ликот и делото на Миленко Македонски Неделковски :pos:

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

За жал така е. И кај нас ќе дојде ден со 30-40 починати :(
Само треба малку време да помине.Од 1000+ позитивни реално е 3-4%.
За да има по 30-40 мртви на ден поради компликации со корона, треба 60%-70% од сите мртвите да се од корона, бидејки во просек од 55 до 70 лица севкупно умираат секој ден у цел држава.

Одново, починатиот е со малку поголема телесна тежина.
Колку поголема, 140+ кг?

Последно уредено:
За да има по 30-40 мртви на ден поради компликации со корона, треба 60%-70% од сите мртвите да се од корона, бидејки во просек од 55 до 70 лица севкупно умираат секој ден у цел држава.

Колку поголема, 140+ кг?
Не, не. Како што кажа @Feisty едно 10-15кг вишок.

Срамота е да се спомне за кој било,во оваа ситуација за покојниот да му се залепи етикета дека имал ковид,немал коморбидитети али имал едно 10кг плус.Едноставно нека ја бараат причината за смрта на друго место зошто не верувам дека овие 10кила играле голема улога во крајниот случај.

Охоо па нема врска, у денешно време скоро сите се 10,20 кг плус од нормалата, (ако за нормала се рачуна тежина према висина, пр. На 180см 80кг, епа половината се по 95 100кг)
Ја па викам 150 шеесе кила. Нема врска, имал заболување сигурно
Лугето умираат од 2 причини
1. По ненадејно или долго боледување (инфаркт, рак, удар)
2. Надворешно влијание (пад од височина, авионска, сообраќајна незгода, убиство... )

Што значи да си 10-15 вишок килограми?
Висок крвен притисок, дијабетис, опасно висок холестерол, отежнето дишење, запушени артерии, што може да резултираат со срцвени мани, срцеви удари, и еден мал милион други глупости...еве медицинскиве лица нека образложат поопширно што значи да имаш прекумерна тежина, макар и 15 кила, што јас лично сметам дека се многу.

Како се ставаат вишок килограми?
1. Неактивност, и исхрана што те става во калориски сурплус.
2. Активност, ама нездрава, и високо-калорична исхрана што те става во калорички сурплус.
3. Неактивност и нездрава исхрана и каролички сурплус.

Неактивни луѓе, било млади или стари, што буквално не можат 20 скали да искачат, а да не се задишат и 5 минути опдмор да направат, сакате да се борат со распиторен вирус.

Кога се мисли на тоа дека нашиов народ не е здрав, баш на тоа се мисли, нездрава исхрана комбинирана со никаква физичка/спортска активност.

Една приказна за мене..како помлад, на 19-21 години бев хиперактивен, фудбал секој ден, теретана, трчање на стадион/парк, и уште што не. Висок 184, а бев коска и кожа, околу 70 кила и покрај тоа што јадев обилно....е сега кога правев медицински, сум имал превисок холестерол, не се сеќавам колку, ама ми рекоа дека не сум ги осеќал негативните страни баш поради тоа што сум млад и активен....холестеролот се должеше на ужасна исхрана...тостови, пици, мрснотии, чоколада секој ден.

И сега додај една таква нездрава исхрана на некој во 30-ти, 40-ти, 50-ти години, без физичка или многу мала активност, и се чудите зошто млади луѓе ни умираат.

Ама ако, тешете се дека 10-15 кила прекумерна тежина не е ништо опасно.

Интересно проучување во Мерилендскиот универзитет.
Прави две групи тешко болни, ист третман освен Аспиринот, една група пие, другата не.
Има 50% помалку смртност кај таа група што примала и Аспирин, заедно со другата терапија.
Лошо е што аспиринот е ефтин, педесетина денари, на фармацевтската банда не и одговара тоа, нема шанса да влезе во терапијата за лечење ковид, слично е и Хлоркининот.
Еден од главните параметри е да е скапо и да е лицензирано само на нивната фармацевтската банда.
SDD-2132B.jpg
И предходно од мајка ми, баба ми си знам како се лечи ковид, и пред ова официјална статистика доста познати не корумпирани вирусолози меѓу методите споменуваа Аспирин, во моментов се дисиденти.
Лично сум слушал како компромитираат доктор со долгогодишна практика што лечеше пациенти со чај и аспирин, како што правел од секогаш, до лани повеќето доктори така лекувале.
Мојата верзија е COVID прави тромбови во крвта, од таму кога ќе дојде во капиларите во срцето, мозокот и добиваш инфаркт, мозочен удар. 40-50% умираат од тоа , другите од пневмонија.
Не случајно главно умираат дебели, шекераши, слабо подвижни или стари луѓе, имаат повеќе холестерол, капиларите се тврди како цевки само чекаат тромб.
Јас лично сум и модерен и традиционалист, залагам на мојата интуиција, кому да верувам. Си ја зголемив дупло залихата Аспирин, за секого по три аспирина на ден за 2 месеца. За некој дестина евро не е проблем, у смисол и да е беспотребно не е никаква штета ако го пиеш при ковид.
Политичарите, компјутерџии, хирурзи, гинеколози и секакви други фашисти решаваат, коку да не заклучуваат, колку парични или затворски казни ако не им веруваш, како да се лекуваме. Мислам дека не сме мали деца да не лажат така идиотски, и ние знаеме некој работи подобро од Заев, Гејтс, Сорос.
teneke напиша:
Не слушајте надри лекари како Бачето, Апирин помага за Ковид, ама консултирајте се со лекар, затоа што тие што имаат проблем со коагулација на крвта, такни ѕидови на крвните садови, може да имаат изливи, па дури и излив во мозокот.
Затоа и не се дава секому се.
Да, аспиринот не е шала, доста товари црн дроб и други работи. Мали деца и тие што порано не смееле да пијат аспирин, во никаков случај да не пијат. Консултација со доктор да, но и ние, и тие се зомбирани, секој да пази на што доктор ќе попадне. Во доста држави процедурата за лечење е усогласена со оној циганот со мустаќите од СЗО како му беше името, мислам дека беше др. Тедрос Менгеле, тие секој месец прават некакви нови процедури за лечење, само ги мењат. Пак останува прашањето ако се корумпирани, некаква организирана криминална група или структура за геноцид, дали тогаш треба да им веруваш или не? По мое не пречи да го прашаш личниот лекар, во смисол сум пиел до сега аспирин, со ова ковид далавераве, ќе пречи ли кон твојата терапија да додадам и аспирин?

Последно уредено:
Не слушајте надри лекари како Бачето, Апирин помага за Ковид, ама консултирајте се со лекар, затоа што тие што имаат проблем со коагулација на крвта, такни ѕидови на крвните садови, може да имаат изливи, па дури и излив во мозокот.

Ова не е слично на леукемија?

Ова не е слично на леукемија?
На мајка ми и дадоја и аспирин, во крвната слика покажа индикации на згрутчување на крвта и докторката ми рече да си ги пие редовно од сега натаму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom