Интересно проучување во Мерилендскиот универзитет.
Прави две групи тешко болни, ист третман освен Аспиринот, една група пие, другата не.
Има 50% помалку смртност кај таа група што примала и Аспирин, заедно со другата терапија.
Лошо е што аспиринот е ефтин, педесетина денари, на фармацевтската банда не и одговара тоа, нема шанса да влезе во терапијата за лечење ковид, слично е и Хлоркининот.
Еден од главните параметри е да е скапо и да е лицензирано само на нивната фармацевтската банда.

И предходно од мајка ми, баба ми си знам како се лечи ковид, и пред ова официјална статистика доста познати не корумпирани вирусолози меѓу методите споменуваа Аспирин, во моментов се дисиденти.
Лично сум слушал како компромитираат доктор со долгогодишна практика што лечеше пациенти со чај и аспирин, како што правел од секогаш, до лани повеќето доктори така лекувале.
Мојата верзија е COVID прави тромбови во крвта, од таму кога ќе дојде во капиларите во срцето, мозокот и добиваш инфаркт, мозочен удар. 40-50% умираат од тоа , другите од пневмонија.
Не случајно главно умираат дебели, шекераши, слабо подвижни или стари луѓе, имаат повеќе холестерол, капиларите се тврди како цевки само чекаат тромб.
Јас лично сум и модерен и традиционалист, залагам на мојата интуиција, кому да верувам. Си ја зголемив дупло залихата Аспирин, за секого по три аспирина на ден за 2 месеца. За некој дестина евро не е проблем, у смисол и да е беспотребно не е никаква штета ако го пиеш при ковид.
Политичарите, компјутерџии, хирурзи, гинеколози и секакви други фашисти решаваат, коку да не заклучуваат, колку парични или затворски казни ако не им веруваш, како да се лекуваме. Мислам дека не сме мали деца да не лажат така идиотски, и ние знаеме некој работи подобро од Заев, Гејтс, Сорос.
teneke напиша:
Не слушајте надри лекари како Бачето, Апирин помага за Ковид, ама консултирајте се со лекар, затоа што тие што имаат проблем со коагулација на крвта, такни ѕидови на крвните садови, може да имаат изливи, па дури и излив во мозокот.
Затоа и не се дава секому се.
Да, аспиринот не е шала, доста товари црн дроб и други работи.
Мали деца и тие што порано не смееле да пијат аспирин, во никаков случај да не пијат. Консултација со доктор да, но и ние, и тие се зомбирани, секој да пази на што доктор ќе попадне. Во доста држави процедурата за лечење е усогласена со оној циганот со мустаќите од СЗО како му беше името, мислам дека беше др. Тедрос Менгеле, тие секој месец прават некакви нови процедури за лечење, само ги мењат. Пак останува прашањето ако се корумпирани, некаква организирана криминална група или структура за геноцид, дали тогаш треба да им веруваш или не?
По мое не пречи да го прашаш личниот лекар, во смисол сум пиел до сега аспирин, со ова ковид далавераве, ќе пречи ли кон твојата терапија да додадам и аспирин?