Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Денес почина далечен роднина околу 65 годишен позитивен на Ковид,лежеше на инфективна,му се откачил тромб.Сега тоа што се прашувам е дали да не беше Ковидов,за некој месец или можеби година ке му се десеше истово и ке раскажуваа неговите како легнал да спие и сабајлето умрен го нашле.Али одговорот на ова прашање сум свесен дека никогаш нема да го дознаам.Исто како и за многу од починатите
Veruvaj duso, deka nikogas nema da se doznae Dali pacient umrel OD korona ili umrel SO korona...toa e.
Zdravstvoto se obiduva samo da ublazi, da napravi polesna klinicka slika na bolesta, a toa e vo cel svet, se dodeka so sigurnost se najde praviot lek, pravata vakcina I da se ispita tocno virusot.
Dotogas vozime na slepo.

И ти седи си дома и немој да се гледаш со ниедна друга жива душа, а ако сепак случајно излезеш надвор стави си гас маска и решен проблем, сите среќни и весели.

Некако и ми е мило што се појави невидливиов, конечно се продлабочи јазот помеѓу перјаниците на системот и оние другите.
Секому му паднаа маските после волку време, зборам оние вистинските, а не крпчињата на уста кои ги пропагирате/ат.

Па и не треба баш да ти е мило. Кога има толку многу поделби, се знае што следи, а најдебелиот крај ќе го извлечат тие што не се на државна цицка.
Разделени сме на сите можни полиња, постои огромна омраза, љубомора, одбивност и што се не ти ја знам, народ е спремен очи да си извадат, се обвинуваат меѓусебе, никако системот, дали од страв, дали слепо почитување на авторитет, или па од надеж, битно го е*авме ежот.

Ќе се намалела за најмалку 30-40% (тоа значи може ќе се намали и за 70%, или па мислел максимум ќе се намали за 30%) и ништо немало да се смени :confused:... можеби народ помалку ќе му е страв, можеби нема да има причина да прогласиш епидемија со ниски бројки, ама ако целта е паника :toe:

A ti nemas nikakov porok vo zivotot? Pa ti si bil dosaden kako drustvo na penzioneri vo sabota na vecer. Ete ke zivejs 1000 godini. I sto so toa koga isto kako da ne si gi proziveal ili bitno da se brojat. Neka ti se mnozat ko taka, jas po druga filozofija se vodam :toe:.
P. S niti se pravdam na nekoj, niti mi e gajle nesto posebno sto mislat drugite kako si go ziveam zivotot.
Автоматски споено мислење:

Jas so netrpenie cekam nekoj tuka statistika da izvadi. Po moznost graficka. Polesna za razbiranje mi e.
Да да животот без пороци е ептен досаден.Баш во комшии имам еден акмак кој води доста интересен живот,ликов има доста пороци.Шом земи плата одма пред продавница и мава од аргатскине Крали Марко и купвит од најскапите цигари.Место да им купи на деацата банани или некоја Милка на пример.Иначе жена му има прекрасен живот со скотов.Знам и некои коцкари шо си ги сјебаа фамилиите,ама ај да не излегуваме надвор од темава,а и имам досадна партија шах со пензионериве. :D

шо да ви кажам, ако мислите дека е лабаво, не е опасно и само некои таму (кои не сме ние) умираат, тогаш идите и испозарзите се, не почитувајте мерки, оти тие се фашизам и такој...
Со дваица тазе заразени правев муабет и мислам (незнам дали е можно) оваа есенска верзија е позаебана од пролетната едниот 3 дена го дрмала заебана температура, другиот 7 дена со пропратни сите симптоми од болење глава, температура, кашлање, губење мирис и укус и се останато, за разлика јас кога бев заразен ептен лабаво поминав и со сите тогаш што комуницирав мање више сите лабаво го прелегаа... инаку денес ми се јавља една жена и ми вика позитивна сум у изолација сум а последен контакт со неа ми беше пред 10 дена, никој ниту ми се јави од епидемиолозите ниту ме контактира некој, значи у кратки црти ситуација е одамна надвор од контрола, така да господ на помоќ нека е.

Процентот е висок затоа што ги тестираат само оние со изразити симптоми. Скоро сите се позитивни.
Останатите се тестираат по потреба (а политичарите од каприц).
А само да знаеш колку има со изразити симптоми што не се тестирани.

Процентот е висок затоа што ги тестираат само оние со изразити симптоми. Скоро сите се позитивни.
Останатите се тестираат по потреба (а политичарите од каприц).

Ме интересира како е утврдено дека починал од тромб.
Се комплицира ситуацијата, ама секаде...
Хрватска денес 1165 нови/32 умреле, и таму се зголеми процентот на заразени и на умрени ... (не видов за другите ехЈу, ова ми е на телетекст...)

Се комплицира ситуацијата, ама секаде...
Хрватска денес 1165 нови/32 умреле, и таму се зголеми процентот на заразени и на умрени ... (не видов за другите ехЈу, ова ми е на телетекст...)
За жал така е. И кај нас ќе дојде ден со 30-40 починати :(
Само треба малку време да помине.Од 1000+ позитивни реално е 3-4%.

Da bas ova, mada onie temnite od eden drug clen soznam nekako poestetski mi deluvaa, poke fakjaja oko ;).

А бе вујче батали ти статистики и бркање чупиња на стари години, седи си дома мадро да не те здрма ова чудо. Пиј си тутун, пиј си каве азното само ќе си дојде.

Да да животот без пороци е ептен досаден.Баш во комшии имам еден акмак кој води доста интересен живот,ликов има доста пороци.Шом земи плата одма пред продавница и мава од аргатскине Крали Марко и купвит од најскапите цигари.Место да им купи на деацата банани или некоја Милка на пример.Иначе жена му има прекрасен живот со скотов.Знам и некои коцкари шо си ги сјебаа фамилиите,ама ај да не излегуваме надвор од темава,а и имам досадна партија шах со пензионериве. :D
Ima poroci i poroci, ama ti da nemas niti eden soznam. Ne mi si bas za vevanje, nekoj ovde ko da podlaznuva po troa :cautious:.
Автоматски споено мислење:

А бе вујче батали ти статистики и бркање чупиња на стари години, седи си дома мадро да не те здрма ова чудо. Пиј си тутун, пиј си каве азното само ќе си дојде.
Ti , ti pa ko ke zakacis nekoja zelena :facepalm:

Од Кајгана и надвор од форумов дознав за неколку случаи кај нас (3-4 вкупно) кои се заразиле по втор пат. Кај сите првиот пат бил лабав, а вториот многу пострашен.

Со дваица тазе заразени правев муабет и мислам (незнам дали е можно) оваа есенска верзија е позаебана од пролетната едниот 3 дена го дрмала заебана температура, другиот 7 дена со пропратни сите симптоми од болење глава, температура, кашлање, губење мирис и укус и се останато, за разлика јас кога бев заразен ептен лабаво поминав и со сите тогаш што комуницирав мање више сите лабаво го прелегаа... инаку денес ми се јавља една жена и ми вика позитивна сум у изолација сум а последен контакт со неа ми беше пред 10 дена, никој ниту ми се јави од епидемиолозите ниту ме контактира некој, значи у кратки црти ситуација е одамна надвор од контрола, така да господ на помоќ нека е.

Колкава температура имале (доколку ти кажаа)?

Кој повеќе заразени периодов прв симптом кој се јавува е затнат нос. Тоа досега не се јавуваше како симптом, ама да не има некои промени? Појма немам, чисто коментирам што сум забележал со оглед на тоа што знам преку 10 заболени моментално, од кои двајца беа и на кискородна поддршка, а се работи за студенти, 21-22 години.

Од Кајгана и надвор од форумов дознав за неколку случаи кај нас (3-4 вкупно) кои се заразиле по втор пат. Кај сите првиот пат бил лабав, а вториот многу пострашен.
Да.Тоа е точно.Ширеше некој небулози дека само 5 случаеви у цел свет имало што ги повторило,но тоа не е точно секако

А замисли па третиот пат што ги чека, па четвртиот..... долга е зимата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom