- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.061
- Поени од реакции
- 11.644
Палачански.. а ти ФБ му веруваш или на СЗО?!Ако повторно се заразиле 8%, тоа е ПРЕМНОГУ.
Оти официјално само 5 реинфекции од 50 милиони заразени се потврдени

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Палачански.. а ти ФБ му веруваш или на СЗО?!Ако повторно се заразиле 8%, тоа е ПРЕМНОГУ.
Траен колективен или поединечен имунитет грип и ковид, рино вируси, немало и нема да има. Нема причина COVID 19 да е по различен од COVID 18 .Тоа со колективен имунитет изгледа не функционира. Сеуште ниту една држава го нема стекнато а изгледа дека и тешко ке оди, се повеке има информации дека заболуваат и лица кои веке еднаш го прележале ковидот.
Не верувам јас ниту на едните ниту на другите. Само тврдам дека 8% реинфецирани е ПРЕМНООООООООГУУУУУУ.Палачански.. а ти ФБ му веруваш или на СЗО?!
Оти официјално само 5 реинфекции од 50 милиони заразени се потврдени![]()
Тоа што ковид19 може би е вештачки создаден заради постигнување на некои економски или пропагандни цели не го менува фактот дека истиот е и те како опасен и разорен. Веке има голем број на оние кои го прележаа и на оние кои моментално се борат со него, а исто така и голем број на починати така што веке сите имаме изворни информации од лица кои го прележале а познаваме и мнозина кои починаа. Не држат повеке муабетите дека е тоа само обичен грип кој медиумски се претставува како многу опасен.Траен колективен или поединечен имунитет грип и ковид, рино вируси, немало и нема да има. Нема причина COVID 19 да е по различен од COVID 18 .
Два аспекта се: вирусот мутира COVID 19 е различен од COVID 18, ти имаш имунитет на ланскиот и предланскиот, грип, ковид, а на новиот немаш.
Порано шаблонот беше, дојде шам, за 2-3 месеца пола го прележат и нема кај да се шири, коефициентот е < 1 и изчезнува. Принципиелно не изчезнува, а се врти и мутира од област во област, другата година ќе ја обиколи планетата и дојде пак мутиран вирус, повеќе или помалку смртоносен. Така му е изменет кодот, да ланскиот имунитет не помага, си прележал грип Б или ковид, другата година пак има шанса да се заразиш.
Колку е рокот на една вакцина или природно стекнат имунитет незнам, за тетанус, туберколоза на 5-10 години и се ревакцинираме, некој вакцини не штитат цел живот, дури има и вечни што се наследуваат илјади години преку ДНК кодот.
COVID 19 се држи поразлично од другите вируси, затоа што има фундаментална разлика, едните се билошки вируси, а COVID 19 е економски и пропаганден вирус.
Ааааа не, не, не. Во вакви муабети не смее да се верува, колку и да се доверливи луѓето кои што ги кажале, колку и да се сигурни дека телефонскиот број не го погрешиле, пак не смееш да веруваш. Исто така не смее ни да се верува во муабетите за тоа „ќе пишеме корона, ќе ви дадеме X евра“. Во ваквиве муабети не смее да се верува затоа што ќе бидеш глуп, верувач во теории на заговор и слично.Добро бе што се дешава? Трет случај за две недели што закажал а не отишол да се тестира и им се јавуваат дека се позитивни на тестот што не го направиле.Имам и за други слушнато ама не ги познавам за да тврдам со сигурност.
Не знам кој дава пари за „ќе пишеме корона“, ама дознав дека колективно осигурување не покрива ако стои причина за смрт корона, ковид, компликации заради корона, односно во било која форма спомната пандемијата ...„ќе пишеме корона, ќе ви дадеме X евра“
-Мерките мора да бидат ригорозни, казнувањето мора да биде жестоко, секој оној кој ќе биде фатен во неспроведување на овие мерки мора ригорозно да биде казнет.
И јас знам за ваков случај деновиве. Пријавен за тестирање, чека, не може да дочека и си оди. Му се јавуваат дека е позитивен. Хаос е работата, не се снаоаат ни со една ебана листа, а камо ли да земат да те лечат.Добро бе што се дешава? Трет случај за две недели што закажал а не отишол да се тестира и им се јавуваат дека се позитивни на тестот што не го направиле.Имам и за други слушнато ама не ги познавам за да тврдам со сигурност.
Хаос до даска!И јас знам за ваков случај деновиве. Пријавен за тестирање, чека, не може да дочека и си оди. Му се јавуваат дека е позитивен. Хаос е работата, не се снаоаат ни со една ебана листа, а камо ли да земат да те лечат.
![]()
Д-р Караџовски: Казнувањето за неносење маски мора да биде жестоко - Локално
Д-р Жарко Караџовски од Институтот за јавно здравје, член на Комисијата за заразни болести во изјава за ТВ 24…lokalno.mk
успат може и во логори. Менгеле се восхитува со овaкви колеги.
А да бидат казнети сите оние што имаат позитивен резултат на тестовите, бидејќи тие дефинитивно не ги почитувале мерките. Не е можно строго да ги почитувале, а позитивни да се. Медицински лица, министри, пратеници, џандари, истите тие што солат памет, што спроведуваат фашистички мерки и го обвинуваат народот, никому ништо што се позитивни и што го шират.![]()
Убaвo све oвa штo си гo нaпишaл,aли кoгa ке гo прoчитaм тoa "чoвекoвите прaвa" желудник ми се превртувa. Абе у време нa пaндемијa ли зa мaските ке се лигaвиме?Не се труди пријател, отиде по ѓаволите светот веќе, а не пак ние.
Знаеме колку се еднолични меркиве секаде, тоа е тоа, еден светски убер-фашистички поредок.
1. Те казнува за маска на отворено, мерката е скоро насекаде. Можеш да го шеташ кучето без маска ама ти мора да си маскиран, прашање е кој има повеќе права, ти или твоето куче.
2. Бројките во исто време, на цела северна хемисфера тргнаа нагоре со исто темпо.
Не можам да сфатам како некој се нарекува себеси интелектуалец, а ова не му е чудно.
Еве пример деновиве, како за илустрација, Словенија околу 1300 заболени, 25 мртви на ден, Хрватска 2500 заболени, Бугарија исто толку, значи секаде право-пропорционално според бројот на жители. Ако сме ние глупи и недисциплинирани ете ви ги Словенците со исти бројки ко нас, а така е низ цел свет. Сегде е задолжителна маска и ускратени човековите права, арно ама бројкиве се во облаци во скроз исто темпо, дури е и полошо каде има поголеми рестрикции.
3. Во скоро сите земји од регионов се најавени брзи тестови, во сите земји нема термин за тестирање, во сите има сведоштва како некои кои закажале но не отишле на тестирање им дошла порака дека се позитивни. Скроз истото сценарио насекаде. Караџовски си е ископлексирано идиотче, ама сегде е исто и наративот најверојатно мора да се следи.
4. На вести се известува само за бројки тука и надвор, нема други вести (освен за Татариве чат-пат), пример ти кажуваат колку умреле у Иран, втф...
5. Шведска без мерки имаше помалку заболени од скоро цела Западна Европа, ама се направи спин дека имаат повеќе од соседите (што е точно), ама никој не кажа дека земји со скоро ист менталитет (што е главната поента на коронашите) како Белгија и Холандија поминаа милион пати полошо. Манипулација со бројките пар екселанс.
6. Имаш ударна вест дека умреле денеска 22 души а во таа бројка ти влага Амди Бајрам со исечена нога од дијабет, со дијализа на 2 дена, со тешки срцеви проблеми и мозочен удар од кој починува. Којзнае колку од другиве починати се всушност починати на ваков начин.
7. Нели и на отворено се шири прелесно, тогаш ќе немаше жива веќе продавачка во супермаркет што работи на затворено со фрекфенција од милион луѓе на ден.
8. Ти искача ударна вест дека умрел здрац прав човек, ко божем не умирале здрави прави луѓе пред коронава.
9. И уште чекам да видам колку се умрени од грип месецов, ама изгледа го имаме искоренето есенва, како и настинките впрочем.
10. Во Белорусија има протести милионски со месеци, со тепања со чуда, ни маски ни бутур, уште чекам поснопица...
Јас не ги обвинувам сите, некој го следи наративот затоа што едноставно не може да си илустрира дека навистина постојат скриени агенди, некој е исплашен и сл. ама да си слеп и да не ги гледаш овие работи навистина не можам никако да оправдам.
Може приметуваш не ни пишав дека нема корона, само искажав точни факти и тврдења искажани од друга перпектива ама сега ќе ми се с'снат коронашите![]()
Не одат по Шведски модел, барем не со однапред утврден план. Од што не знаат што попрво да прават затоа што немаме ни капацитети, ни знаење, ни услови, ни личи дека свесно одат кон шведската стратегија. Нашето не е стратегија, туку реален тек на безизлезното сценарио.Денеска бев кај матичниот ми рече нема тестови , болни премногу мнозина од нив не изолирани(вклучувајќи ме и мене) каква е ситуацијава искрено незнам , ама не ми делува многу на арно.
Одат по шведски модел ама никако јавно да кажат.