- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.695
- Поени од реакции
- 85.575
ти си сумњивОд родниниве, уште две фамилии останавме во кои немало ниту еден случај или не сме дознале![]()
имаше некои чудни симптоми пред едно три-четири месеца
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ти си сумњивОд родниниве, уште две фамилии останавме во кои немало ниту еден случај или не сме дознале![]()
Одамна беше тоа, во април месец. Дури и да сум имал, немам антитела веќе. Имав температура 25 денови и главоболка, ништо пропратноти си сумњив
имаше некои чудни симптоми пред едно три-четири месеца
...пааа, дискутабилно, не е баш така, јас имам примери кои токму такви хронични пациенти „лечени“ по приватните болници повеќе им се влошила ситуацијата, па повторно препратени по јавните болници, да не спомнам тоталното финасиско исцедување на истите по приватните болници, што голем број пациенти дури подигнале кредит токму поради лечењето,Хроничните болни и така не добиваа соодветна него преку нашиот здравствен систем, кој без врски, со децении, функционира само до настинка (а понекогаш и со врски). За повеќе, на приватно ќе си платиш, ако сакаш некакво решение.И не е никаква тајна тоа, за жал.Епидемијава само го појача тој и така горлив проблем.
... врските се само ако треба дијагностика со апаратура, инаку врска со познанство не ти треба, барем еве јас кога одам повеќе тие се жалат од здравствени проблеми отколку да ислушаат и си велиш, уффффф овие самите не можат да се излечат, а не пак другите...ама тоа е друга тема!Знам дека те крадат по приватниве. Посебно во Систина.
Но, на државно без врски, ништо поголемо од настинка не можеш да решиш, веќе триесет години.
... види, многу е лошо кога мислиш дека добиваш квалитетна услуга, ама тоа не е кафана, па ќе ти донесат скара и пиво, па ќе се знае дали е квалитетно или не, сите дијагностички анализи би рекла кој ги проверува дали се предложени и направени поради токму тој комерцијален бенефит или навистина имало таква потреба состојбата на пациентот? ...прв пат одиш на специјалист се жалиш од некоја здравствена состојба, а тој веднаш „да направиме магнетна“ ... тоа ли е квалитетна услуга?Искрено никогаш во животот не сум видел нешто корист од државно здравство освен плаќање 700 ден за магнетна за која требаше да чекам 8 месеци и за која изгубив нерви соочувајки се со нашиве доктори кој те препраќаат од едно на друго место несакајки да го потрошат својот упут за магнетна... Поарно 15000 на приватно ке беше .
Па што фајде ако јас плаќам 3000 денари здраствено секој месец кога треба да завршам работа пак мора на приватно , исти случај и со татко ми потроши 5000 евра во Систина за да остане жив....нека направат здраствено да биде на доброволна база кој сака нека си плаќа јас одма се откажувам, ке си терам работа на приватно, изгор скапо ама добиваш услуга за која си плаќаш , секако дупло сите плаќаме ако сакаш квалитетна услуга.
нека направат здраствено да биде на доброволна база кој сака нека си плаќа јас одма се откажувам