Кина против доларот

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Слабеењето на доларот е за да се зголеми извозот на САД-ништо друго, цела семинарска имав на таа тема.

Абе и мене не ми се веруваше дека ова го напиша,па затоа...
како ќе пропадне доларот?...
66 месеци економијата им оди УП..
7,5 милиони нови работни места...
платите и животниот стандард им е највисок во историјата..
и ти си толку оптимист дека ..
многу луѓе ќе ги загубат работните места, а со тоа и нивната куповна моќ.?????
Автоматски Mercedes и BMW ќе се ослободат од вишокот невработени заради намалената продажба за повеќе од 60%. ???????????????
како ти истекна само на ова?
туку,си слушнал ли за КРАЈСЛЕР?...

Не трескај глупости кога не ја следиш темата. Тоа беше замислена ситуација да му опишам на Трн зошто на ЕУ не им одговара пропаѓање на доларот и нема ни да го дозволи тоа.

Не трескај глупости кога не ја следиш темата. Тоа беше замислена ситуација да му опишам на Трн зошто на ЕУ не им одговара пропаѓање на доларот и нема ни да го дозволи тоа.

Не трескај глупости кога..
Тоа ти беше замислена ситуација како да во Брисел се штанцаат доларите,а во Бон се одредува курсот...
доларот ќе пропаднал,а ЕУ демек ќе го спасувала..

Тенеке, ЕУ е премногу слаба за Русија во моментов, а тука им се, двор делат...америка е далеку, нив и веќе не ги интересира толку европа колку што ги интересира блискиот исток ....Русија го користи тоа, а најмногу користи од долгите години поминати во војни на Американците...Како и да е, падот на Америка се чувствува...подемот на Русија уште повеќе....А европа? Европа ќе си остане она што отсекогаш си била...вавилонска курва...

spomna nekoj kurvi ovde ?

kolku kosta dva komada itno mi e :)

sala na strana toa e igra koj go ima oruzjeto i kontrolata nad naftata ke prai sto saka i muva ne go lazi .

A za rusija iskreno se nadevam deka ke bidat pojaki najaki ako se zdruzat so kinezive ama za toa se ceka povolno vreme e togas ke padnat cenite na se pa i na kurvite sto mene mi odgovara devalvacija super inflacija uste poextra :)

Пишав во друга тема, ама ај и овде. Се што прави Путин е во функција на изборите во Русија за претседател.

Америка и ЕУ, посебно Лондон, малце се залетаа со мешањето во изборите за Претседател на Русија.

Сега Путин им го спушти со ситници од воен тип, а тоа секогаш пали кај народот. Еве гледам пали и овде во Македонија кај некого, па почнуват да зборуваат за силата на Русија.

Тоа ти беше замислена ситуација како да во Брисел се штанцаат доларите,а во Бон се одредува курсот...
доларот ќе пропаднал,а ЕУ демек ќе го спасувала..

Сите светски центри влијаат на силата на доларот. А со тоа и ЕУ, па и Берлин, не Бон.

Ако следиш, пред неколку дена Кина се закани со своите огромни резерви на долари, доколку САД спроведат санкции спрема Кина.

Иако и јас сум лаик за овие работи, ти бе батка си тотален незнајко.

Насловот на веста е:

U.S. Mortgage Crisis Rattles German Banks

не само европа туку и азија е погодена од падот на доларот.

Како што напомнав пред некое време, не е нешто за радување ова затоа што може да има глобална рецесија.

Секоја голема империја се распаднала така да прашање на време е кога на САД ќе и се случи тоа. Уште еднаш ќе нагласам долараот паѓа поради зголемување на извозот од САД(од никакви други причини).
Европа станува се појака и појака-мометално е монетарна унија а прашање на време е кога ќе стане политичка унија.
Русија можеби малку се зајакна но според мене нема никогаш да ја стигне Европа.

Русија можеби малку се зајакна но според мене нема никогаш да ја стигне Европа.

:ija:
Русија веќе ја помина Европа...Од славната тројка САД, ЕУ и Русија, Европа е најслабата...А Русија веќе неколку години и дише во вратот на Америка...

П.С. Мафни и на Кина, да не ги претрка сите :helou:

:ija:
Русија веќе ја помина Европа...Од славната тројка САД, ЕУ и Русија, Европа е најслабата...А Русија веќе неколку години и дише во вратот на Америка...

П.С. Мафни и на Кина, да не ги претрка сите :helou:
Не знам само во што е појака?

Најбитното нешто...Енергија.
Второ - Воена сила.

Ах бе Трн, тоа што има енергетски ресурси не ја прави силна во енергија!

А, за воената сила да не прајме муабет, до пред некоја година се му се распаѓаше, сега наеднаш се супер сила, а?
Ама на Путин му треба рејтинг и гледам не само во Русија туку и овде си го крева.

Останало нешто од комунизмот - социјализмот во тебе, иако плукаш толку по 50 години (не)работење.

Повеќе размислувам отродоксно отколку комунистички...Иако комунизмот никогаш не сум го сметал за лошо општествено-политичко уредување, онака како што Маркс го замислил....

Но тоа е симбиоза тенеке - Енергија = Сила.
Русија ја снабдува Европа со енергија, при што им ги полни џебовите на Русите, кој го има ќарот, што мислиш? Европјаните освен естетика, немаат ништо друго значајно...Ја немаат силата на Русија, затоа и не и се спротивставуваат туку глумат дипломатски препирања сметајќи на поддршката од САД...

Биди реален и кажи кој блок е посилен? Русија-Кина-Лат.Америка-С.Кореја-Иран наспроти САД-ЕУ-Израел ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom